Loftový byt alebo dom

Profilova fotka
Má niekto skúsenosti alebo už býva,prerábal,prerába?! Nenašiel som na LOFT žiadnu diskusiu ani tému. Chcem prerobiť novostavbu skladu s rozlohou 200m2 a výškou 4,5m na Loftový dom. Neskôr pridám aj nejaké foto. Dík..zatím.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
nemam skusenost, ale lofty milujem, tak drzim palce...aj ked pri novostavbe to bude tazsie, kedze loft ma mat nejaky ten stary nadych :-) a plus ako milovnicka industrializmu, z vlastnej skusenosti viem, ze budes musiet hodne siahat s nakupmi do zahranicia 8-( 8-( @dodoneymar
Odpovedať
@dodoneymar to znie dobre ... loftov je na sk málo, hoci ak sa podaria sú skvelé http://www.dwell.com/node/19699/slide... ... osobne som zatial bola len vnutri jednej prerobenej administrativnej budovy s vysokymi stropmi na byty, ale to bola totalna katastrofa, ti investori (ktorí potom tie byty predavali) genius loci uplne zničili a urobili tam čosi príšerné ... podlaha najlacnejší laminat s bukovym vzorom, kuchynska linka asi z vypredaja tesco alebo odkial, až mi srdce krvacalo lebo som si to vedela predstaviť nadherne prerobené .... zato v česku, hlavne v prahe je loftov už dosť veľa ...tiež temu lofty milujem, tak prikladam aspon par inšpiracii, možno poslužia http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/f...
Odpovedať
Skusenosti nemam, ale drzim palce a budem so zaujmom sledovat, kedze byvat v lofte je moj nesplneny a asi aj nesplnitelny sen. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja budem tiež sledovať... techno (skôr hudobné doma) mám rada. inak skôr techno& vintage, ale lofty sa dajú spraviť na mnoho štýlov...stačí sa poobzerať po webe, nájdeš toho dosť..prípadne sa potúlať po svete :-) GOOD LUCK...
Odpovedať
Profilova fotka
@hanka_april No ono je to tak ,že som postavil firmu na autoservis a sklad súčiastok..,ale u nás v okolí ťažko! A ešte aj s dvoma majiteľmi. Tak som to odkúpil ,lebo je k tomu ešte pozemok 1060m2. A na okraji dediny, takže kľud od susedov a od všetkého. ;-) No a tak si to chcem prerobiť.. Rozmýšľal som už aj o predaj celého pozemku a skladu,ale to nemá zmysel,nedostanem ani len toľko čo som do toho dal. Takže chcem bývať..a na Lofte... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dodoneymar aha, to co mas na profile v linku je dost katastrofa, ak chces ist do niecoho takeho, dlho tvojou fanynkou nebudem :-p :-D :-D boze, kriklavozelena stena v lofotovom byte....ako mohli?!?!?! =-) =-) pre mna je skor stelesnenim loftu nieco ako toto: http://www.home-designing.com/2012/10... prirodne prvky, industrialne doplnky, neutralne farby.....
Odpovedať
Profilova fotka
@dodoneymar absolutny suhlas s @hanka_april, prve 3 vizky su super, tie dalsie s limetkovou farbou :-p - tu urcite nahradit subilnejsou, samotny loft vynika svojou velkolepostou, putat pozornost na gycove kriklace - nechapem ... mimochodom ten link od @fra - nieco uzasne!!
Odpovedať
@dodoneymar ...staviame nieco podobne....o 2 mesiace mozes dojst pozriet ....
Odpovedať
Profilova fotka
@adam_janka no budem sledovat aj ja, hoci bez pozvania :-D lebo podla projektu to tak nevyzar zatial, tak sa tesim na dalsie :-) :-)
Odpovedať
@hanka_april ....som uplne zabudol ako mal vyzerat ten vrch poschodia..... :) .... kludne sleduj....
Odpovedať
Aj ja stavam loftovy dom. Zatial mam vymurovane prizemie a cakam kym sa otepli. Inak staticky je dost komplikovane riesenie-aspon v mojom pripade, ale osobne si myslim, ze to stoji zato. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Drzim palce, pre mna je loft tiez jednym s nesplnenych snov. :-) Ozaj, z tych slovenskych loftov sa mi velmi pacila Tatranska galeria v Poprade, co sice nie je na byvanie, ale tie priestory vyzeraju krasne (hned by som sa nastahovala - po mensich upravach, nechala by som niektore steny tehlove, nech nie su take "ciste"), raz ju ukazovali v TV.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@hanka_april Veď hej...nemyslel som zrovna že tam dám hneď tú zelenú stenu. Len ako ukážku Loftu som si to tam dal a nejaké veci z toho sa mi tam páčia aj z toho tvojho linku.
Odpovedať
Profilova fotka
@adam_janka No budem rád ..,ale ani mne sa to nejak nezdá ako Loft..podla toho projektu...či?! :) pridajte potom viac foto.. Dík
Odpovedať
Profilova fotka
@dodoneymar nie si ani v Anglicku, ani v Kalifornii, objekt máš na Slovensku, sú tu iné podmienky. Výška 4,5m nie je vhodná na praktické bývanie, loftový byt využíva veľké priestory, 200m2 je bežný dom. Urob si účelné úpravy, a dom si uži.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 Ja som sa pýtal, či niekto prerába alebo má LOFT, ak nemáš - nepoznáš, tak sa nezapájaj ani do diskusie. Na múdre reči Dedkov nie som zvedavý ,takých mám dosť! A je jedno, či si na SK, či v Japonsku alebo v USA. Už len v Čechách ich je na mraky.
Odpovedať
Profilova fotka
@dodoneymar staviaš resp. prerábaš neúspešný objekt a hodnotíš moju dobre mienenú pripomienku. Nepísal som Ti čo som postavil a aké sú s tým skúsenosti, ale kto chce kam pomôžme mu tam..
Odpovedať
@dodoneymar myslim ze trosku si v tvojej poslednej reakcii prestrelil. @jan45 tu posobi uz dlhe roky a jeho rady si tu ludia vysoko vazia. taketo reakcie ako tvoja, na tomto fore absolutne nie su vhodne, aj keby ste boli rovnakeho veku. zaregistroval si sa tu pred par dnami a uz sa tu vyjadrujes ako majster sveta a este k tomu bez ucty k starsiemu cloveku. to ze sme na internete a ze si tu tykame neznamena ze sa mame k sebe spravat ako prasata... mudry mlady clovek si dlhorocne a zivotne skusenosti starsich ludi dokaze vazit, hlupy sa z nich bude vysmievat. som velky fanusik loftovych interierov, ale tiez si myslim ze tvoj zamer nie je velmi stastny... dneska ludia stavaju aby boli budovy energeticky co najuspornejsie, tak aj toto by si mal zohladnit. loftove domy su podla mna krasne v tom ich povodnom prostredi - byvale mestske industrialne stvrte. postavit si loft na kraji dediny - no neviem... nehovorim ze to nemoze byt nakoniec pekne, ale dobre si to premysli a nastuduj si co to vlastne loft je ;-)
Odpovedať
@adam_janka vas dom nema s loftom podla mojho nazoru nic spolocne... ani zvonka, ani zvnutra... aspon zatial teda... @domingo7 nehodis nejake fotky? a v akom prostredi to stavias? ludia, ja neviem... ale "STAVAT" loft... nie je to nejake zvlastne...? mne kategoria "loft" automaticky evokuje uz existujuci priestor, ktory predtym sluzil napr. priemyselnym ucelom, a je PREROBENY na byvanie... pnemusi byt nevyhnutne v meste, moze to byt pripadne aj byvala sypka (t.j. polnohospodarsky ucel)... pripadne este nejaky byvaly kostol by som do tejto kategorie zaradila... tak aby to zase nebolo o tom, ze neznali slovaci sa vybrali niekam do sveta, aleob na internete nieco videli, nieco co je teraz straaasne trendy a tak sa rozhodnu si take postavit v neautentickom prostredi a je z toho nakoniec jeden velky GYC a NEZMYSEL. nechcem nikomu krivdit, ani znechutit, len mozno treba sa zamysliet... pre istotku pridavam nieco z wiki: http://sk.wikipedia.org/wiki/Loft_(byt) @dodoneymar ved hod sucasne fotky tej tvojej stavby... inak, aby to nebolo tak, ze bez zmapovania situacie a dobreho podnikatelskeho zameru ste nieco postavili na biznis a ukazalo sa to byt nezmyselne. tak teraz spravis este jeden nezmysel a bude to o to horsie, ze uz v tom mas peniaze len ty sam... nechcem byt zla, ani ta znechutit, len dobre si to premylsi, aby to neskoncilo pruserom este. drzim ti uprimne palce a budem sledovat, ak je to naozaj tvoj sen, nech sa ti to podari, a nech sa ti podari spojit sa s odbornikmi na taketo stavby.
Odpovedať
@dodoneymar 4,5m vyska je malo na loft.
Odpovedať
Profilova fotka
No vidím že ste tu super všetci! Ďakujem..
Odpovedať
Profilova fotka
@anairda presne si rozpisala naplno, co som sa ja snazila v kratkosti od zaciatku naznacit ;-) @atlaska no ak tam ma byt len jedno poschodie=prizemie + hambalkove spalne, tak je to akurat :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@dodoneymar no šak uz len to je super nazvat niekoho, koho ani nepoznam starym dedom.....šak sa zamysli nad sebou!
Odpovedať
Profilova fotka
Zamyslel som sa... Ďakujem ;-)
Odpovedať
@anairda Trochu sa musim zastat dodoneymara v tom, ze ma pravdu, ze chce rady od tych co to realizuju. Ako som uz pisal, mam postavene zatial len prizemie, cize z tych fotiek vela neuvidite celkovy vysledok. ;-) Aj mna vsetci odhovarali od loftu (inak je to anglicky vyraz slova podkrovie, povala) cize po nasom je to galeria, kedze niektorí tu diskutujú čo loft je alebo nie je, ale nedal som sa ovplyvnit ani rodicmi, ani realizatorom stavby a tvrdo si idem za svojim snom. Byvam na vychodnom Slovensku a riesil som si dom v nizkoenergetickom standarte, to znamena orientovany na juznu stranu kde sa ziskavaju tepelne zisky v zimnom obdobi, samozrejme tienene v letnom obdobi. Obyvacka je sice riesena az po strechu, ale nie je tam plnohodnotny priestor (keby sa to zakrylo) ako vidno na obrazku. Vykurenie takehoto priestoru nevidim teda ziadny problem, moj otec ma vacsi priestor na vykurenie kedze ma obrovske schodisko a siroke chodby a to ma 30 rocny a len ciastocne zatepleny dom. (aj tak tam ma vsade 24 stupnov, kedze kuri drevom). Vykurovanie budem riesit podlahovym kurenim na pevne palivo (ktoreho tu mame za par korun) cize teplo bude stupat pozvolne k stropu, a kedze nemam chut neustale prikladat do kotla, budem mat obrovske akumulacne zasobniky na vodu. Nabijanie zasobnikov na 80-90 stupnov bude trvat sice jeden cely den,napr.v sobotu, ale potom mam pokoj na 3 dni, resp.viem znova kedykolvek dobijat ked mam cas,ci chut. Prinajhorsom, ked nam bude zima v galerii (vonku - 40) budem mat na stene, jeden ci dva okrasne-vykonne salave sklenene alebo mramorove panely. Cize argumentovat tym, ze zijeme na Slovensku a nie niekde na havaji kde nepoznaju minusove teploty, je nemiestne. Vzdy sa najde cesta, ked je vôla a chut. PS: interier neviem najst v compe, to je len prvotny nacrt od architekta ale velmi sa nelisi od finalneho navrhu. ;-)
Odpovedať
@domingo7 no ale pozor... loft v preklade sice znamena galeria, ale potom nie je loft ako loft ;-) tvoj domcek je pekny, ale podla mojho ponimania nie je to loft v tom zmysle slova ako sa v modernej mestskej architekture ponima. cokolvek co stavias ako nove, ci uz prizemny bungalov, alebo 10 poschodovy dom, vies postavit v ramci super energetickeho standardu. ved to je predsa jasne... ale na to musis mysliet uz ked dom projektujes. prerabat budovu na nizkoenergeticku, duplom ked predtym sluzila na uplne iny ucel (v sklade alebo autoservise asi nemusi byt tak teplucko, cize uricte neboli pouzite ani take kvalitne materialy ako si vyzaduje moderny NED. ved NED ci nebodaj pasivne domy, tam ide o vyuzitie kazdeho jedneho faktora ktory k tomu moze prispiet. ten sklad bol asi stavany z inych materialov ako si si ty postavil dom... ty si urcite dom orientoval podla svetovych stran... toto su vsetko faktory ktore hraju proti... pokial to @dodoneymar fakt mysli vazne, tak obratila by som sa na dobreho architekta, ktory ma s takymto typom stavieb aspon zakladke skusenosti, aby dokazal posudit zamer, ci vobec to ma zmysel... ci by nebolo lepsie cele to zhodit a na tom pozemku si postavit dom hoci aj s galeriou, ale pomocou takych postupov a technologii ake sa maju pouzivat pri stavbe RD a nie skladu...
Odpovedať
@domingo7 tvoj dom vyzera pekne, ale to nie je loft. Je to proste rodinny dom s galeriou. Nechcem vyvolat hadku, prajem skore dokoncenie a prijemne byvanie. :-)
Odpovedať
loft nie uplne znamena galeria (alebo teda treba mi nastudovat co je galeria? rada sa dozviem, dakujem); loft je povala, priestor z povale- prerobeny na obyvanu miestnost- a loft teda urcite nemusi byt industrialny ci staromodny :-D to sa tu dnes dozvedam veci; my mame spalnu s kupelnou v 'lofte', a teda povodny prazdny priestor povale sa prerobil na extra obytnu cast; vyzera to ako normalna moderna spalna s kupelnou; ziadna extravagancia; a kriklavo-zelenej fanusikom nie som, ale keby som bola, nevidim dovod, preco si nou nevymalovat izbu v ktorejkolvek casti domu?
Odpovedať
Profilova fotka
@anairda Ešte ste to ani nevideli a ani som poriadne o tom nepísal z čoho to je a tak a hneď to tu kritizujete! Dobre si prečítajte, čo som písal na začiatku a v čom potrebujem pomôcť. Píšem, že idem prerábať (sklad, autoservis, hala), že je to novostavba, ktorá má približne 4 roky a je postavená z Ytongu, z toho najdrahšieho, zateplená strecha,strop Nobasil ,paropriepustná fólia, pozinkovaný plech - nový,krásny,priemyselná dlažba ,3-komorové plastové okná, aťd. Vykurované tuhým palivom s novým kotlom a 4 radiátormi o dĺžke 1,5 m. Vonku -10 , -15 v noci sa nekúri ,len cez deň. Za 20 min cca mám 19 C ,cez deň je temperované po 1- 2 polenách dreva na 60 C a mám tam 21-23 C . A cez sviatky sa tam nekúrilo 3 týždne a stále som tam mal okolo 10 C. V takom servise ste na dedine ešte neboli ;-) a to si nehovorím sám pre seba. Ani v meste také nemajú..,len autorizované servisy. Možno to bola chyba, že som toľko do toho investoval a teraz biznis nikde..;) A presne tak ako domingo7 chcem riešiť aj ja to vykurovanie akumulačnými zásobníkmi na vodu. A tak isto som to už riešil zo stavebníkmi a podotýkam so staršími, čo už aj niečo postavili a majú na to školy a nikde nevidia problém, len v tom podlaží, ale to už je moja vec. Povedali, ak mi nebude vadiť, že ten vrch bude len 2,20 m vysoký. A mne to nevadí! Chcem nízke stropy! A o kolaudácií mi nehovorte... to už je môj problém! ;) Nikto a nič ma neodradí od môjho sna!!! Držím palec domingo7 :) Je mi jedno ako to tu vy alebo kto nazýva... Keď som sa o to zaujímal a pýtal sa ľudí čo v tom robia a stavajú, povedali... LOFT - GALÉRIA . Mne je to jedno, ako to tu voláte.. Keď som si to dal do Google to, čo chcem a ako chcem, našlo mi LOFT, tak potom treba tam poučovať... :D :D Google. A tak isto, či je to prírodné, v starom štýle alebo v novom s kriklavozelenou..:P Je to každého osobná vec a stavia si to podľa seba,nie podľa Vás! Jediné, čo sme od vás chceli, bola rada. Ďakujem...
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem Vám presne napísať z čoho všetkého a ako sa to stavalo, pretože som bol roky v zahraničí, stavebníctvu sa vôbec nerozumiem - ešte len začínam a ak nájdem nejaké foto zo stavby, ako to je momentálne teraz /ako sa to stavalo, tak Vám ich sem pridám. Návrhy na loft alebo galériu (nazvite si to, ako chcete) sú v štádiu vypracovávania. Začínam až o rok, takže mám na to celý rok si to poriadne rozmyslieť a naplánovať. Tiež som pracovne vyťažený a nemôžem tu sedieť každý deň.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?