Laický vytvorený projekt domu - váš názor ?

Ahojte, Ideme kupovať rodinný dom v tvare L, je veľký, priestranný a spravila som laický projekt domu, ako by som si to možno ja predstavovala. Nie je to na 100 % a určite sa toho veľa bude meniť. Zaujímal by ma váš názor ? Čo by ste zmenili vy? Veľkosti izieb sú tiež skôr cca od oka, nie je to úplne na presno,u niektorých som si ešte neistá.
Odpovedať
Profilova fotka
dobre vidim? chodba ma 18.8m2 a jedna spalna 7.9 a hostovska 5.6? Ak je to tak, tak chodba je priliz velka ale izby su miniaturne
Odpovedať
Ja som nezistila kde je hlavny vchod do domu. Ta predsien ma aky ucel? Chodba je sialene obrovska. Ziadne ulozne priestory pri zastavenej ploche pocitajucej pomaly hektare. Vstup do kychyne cez obyvacku aj ked ma spolocnu stenu s chodbou. KUpelne pri hostovskej ale bomaci pan kym dojde so svojou prostatou na WC tak nachodi kilometre... Cele zle, cele zle... Mozem k tomu len jedno napisat: Ked sa nepustas do vlastnorucnej operacie svojho slepeho creva, tak by si sa nemala pustat ani do projektovania domu. Na jedno aj druhe treba jednak vzdelanie, jednak talent.
Odpovedať
@zita19 pisala ze velkosti izieb su od oka, izby nemozu mat take plochy ak su v takom pomere. Rozmiestnenie izieb je individualne, niekomu sa paci to inemu ine, urcte ale nech si spravi 3d model a s presnymi cislami nie od oka. Mne sa tam zda na taku plochu (predpokladam viac nez dvoch ludi) jedno wc malo. Takisto maly sprchovaci kut . Zacal by som ale presnou skicou.
Odpovedať
Prave preto som sa pytla na nazor inych a ako by usporiadali jednotlive izny aby to bolo co najlepsie, je to len od oka,budeme mat urcite projektanta len toto je moja predstavivost :-)
Odpovedať
@xoxopatty Sme zatial dvaja mlady ludia takze casom sa to pozmeni netreba nam tolko izieb niektore nebudu vyuzite uz hned,vybavenost domu je len tiez obrazne aby to nebolo uplne cisty podorys
Odpovedať
@codyy ja som na stvorcove metre nepozerala, lebo uz na prvy kukuc mi vyslo, ze tie cisla nie su ani orientacne @xoxopatty hladaj vydarene projekty domov. Vydarene realizacie. Vyber si nejaky co sa ti paci a ten upravuj podla svojich predstav. A velmi dolezita je orientacia svetovych stran, pristup na pozemok. Lebo mat obyvacku na sever a spalnu pri rusnej ulici, nie je nic moc. Ked mate pozemok hladajte v typovych projektoch a od nich sa odrazite.
Odpovedať
Tak toto je asi len žart že? Izba 5,6 m2 je väčšia ako 7,9? To musí byt v mierke pokiaľ si chceš niečo predstavovať, inak to nemá zmysel...a brat do úvahy nosne priecky, nemozes si izby rozhadzat hala-bala
Odpovedať
Uplne zle, daj sem podorys domu, vyznac nosne steny, svetove strany, cestu,aka je rusna, aky je pozemok, foto domu a potom mozes cakat rady.
Odpovedať
Kde je vchod do domu? Cez predsien? Ak ano, tak mne by sa nepacilo,aby sa mi prislo priamo do jedalne. Ak cez chodbu, tak ta predsien je uplne zbytocna. A chodby su zbytocne obrovske. Tiez sa mi nepaci ten hluchy priestor nad spalnou,asi by som spalnu rozsirila o satnik,prip.WC na ukor tej chodby. Tiez mi tam chyba spajza a nejaka techn.miestnost na odkladanie roznych veci, ktore sa malo pouzivaju. Tiez si neviem dobre predstavit tu hostovsku izbu vo finale,nakolko na obrazku je ovela vacsia ako ta vedlajsia v rohu. Pises, ze dom ma tvar L. Ale na obrazku je do dost "cikcakate", zbytocne vela vyklenkov a rohov. Mysli na to, ze ti to dost predrazi strechu,atd... Tvoje plany su sice orientacne,ale netreba zabudat na nosne steny, s ktorymi sa nebude dat hybat.
Odpovedať
@xoxopatty asi nerozumiem tvojmu dotazu. Pises, ze idete kupovat dom. Tak sem hod ten s jeho konkretnou dispoziciou a tu Ti mozu ludia poradit ako tu dispoziciu optimalne zmenit. Tento tvoj indi vindi projekt...coho? Toho domu? Ci len tak? Ak len tak, je to total ulet. Nieco neobyvatelne. Skus teda pridat to co pisem vyssie, dom, ktory idete kupovat. Ak mas ovsem k dispozicii jeho podorys.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@xoxopatty no vida, takto sa Ti bude lahsie radit. ;-) Musis totiz vziat do uvahy nosne steny, s ktorymi zial nepohnes a od tychto obmedzeni sa nasledne odrazit pri projektovani prerabky. Vyhni sa vytvaraniu zbytocnych hluchych priestorov, akym je napr. ta zalomena chodba vpravo. A toto je cely domcek? Mate ambiciu aj nieco pristavovat ci budes pracovat len s tymto priestorom?
Odpovedať
Článok sa načítava...
CO je 1.april? :-D :-D :-D k tomu navrhu je skoda sa vyjadrovat
Odpovedať
@jabadaba Bude sa pracovat len s tymto,planujeme este pristavat vedla garaz a odkupit pozemok na mensiu zahradu ale ide mi teraz cisto o dom :-)
Odpovedať
@xoxopatty pozeram na ten podorys, dom je to pomerne velky, priestor na peknu prerabku tu je. Ale stale chybaju potrebne udaje ako orientacia na svetove strany, presne zadefinovanie nosnych stien (to je uloha pre statika), upresnenie kde je vchod do domu, ozrejmenie co su tie schodiky z vonkajsej strany, kam vedu, ci je to teraska a pod. atd. atd....byt tebou, zverim to skusenemu projektantovi. Potencial to ma.
Odpovedať
@jabadaba ma to dva vchody hlavny je kde je ten oblucik,kde som chcela predsien z tej jednej strany tie scchodiky su na uzku terasu ktora ide okolo domu z prvej strany ,dom je na kopci tak je vyvyseny :-) Urcite to zverim profesionalovi dakujem
Odpovedať
@xoxopatty drzim palce, toto chce naozaj odbornika, aby ste z domu ziskali maximum. ;-)
Odpovedať
dobre by bolo vediat co od domu chces, dve tri detske dve kupelne saunu.....
Odpovedať
Dom vyzera dobre, mne by stacili mensie upravy nic velke.
Odpovedať
Zisti,ktore priecky su nosne a podla toho sa da pracovat. Ja osobne by som oddelila dennu cast od nocnej a ked nie,tak izba vedla obyvacky by mohla byt vasa spalna. Dobuducna,aby mali deti klud. A zmensit chodbu,ucelne prepracovať rozmiestnenie izieb,aby vas nezruinovalo kurenie
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?