Laguna 42 (Promiprojekt s.r.o.)

Staval alebo stavia niekto domček podľa tohto projektu,ste spokojný? vaše postrehy, návrhy zmeny by pomohli, veľmi sa mi páči. Dakujem za kazdy postreh! ;-)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
presne nieco taketo chceme aj my :D este aj nayov domu je takz istz, len ina firma
Odpovedať
@powerade ak vam mozem poradit, detske izby su naozaj velmi male, mohli by ste ich zvacsit ak sa da, uz len keby dlzka domu nebola 12,25 ale 12,75 velmi by ste tym detskym izbam pomohli, ak to pozemok umoznuje. Dufam ze komentujem slusnym sposobom ;-) .
Odpovedať
@powerade paci sa mi dispozicia domceka, ale suhlasim so @snowy66 - male detske izby a mala kupelka bez wc, taktiez mne by vadilo, ze je kuchyna oddelena od obyvacky, cize nevidim dianie v dome (ale to je vec nazoru) a tiez mi prekaza maly spajz (komora), zbytocne evelka predsien a technicka bez okna... mozno by som vymenila ten satnik v spalni s tou technickou...
Odpovedať
Profilova fotka
ideme tiez stavat tento domcek, trosku som ho ale upravila, este stale neviem ci to bude finalna verzia.
Odpovedať
Ja by som nechcela stale obchadzat stol pri chodeni do kuchyne a suhlasim- male izby, radsej jednu valikansku. A satnik super !!!
Odpovedať
@powerade http://www.modrastrecha.sk/blog/sucku... tento pán ho už aj so zmenami postavil :) vtedy som sa o tento domček teiž dosť zaujímala, a on mi ochotne posiell info, čo a ako prebiehalo ...koľko čo stálo...
Odpovedať
Profilova fotka
@mimidlo neviem, kde by som inde umiestnila ten stol a s detskymi izbami suhlasim su mensie, ale s tym uz nic nespravim a co sa tyka satniku staci mi vstavana skrina nakolko som zvacsila na ukor spalne - kupelnu.
Odpovedať
@suzanne_1 a nemozes dom urobit dlhsi? Aj pol metra by tym detskym izbam pomohlo
Odpovedať
Dakujem za navrhy a postrehy! Na tomto projekte som si niektore veci tiez prerobil a upravil oproti pôvodnému navrhu. Rad by som chcel vidiet tento dom nazivo! Ak sa mi to podari budem informovat. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@snowy66 vies nechcem uz davat peniaze za zmenu v projekte, lebo uz som jednu platila, ked som dorovnala kuchynsku zadnu stenu za rovno detskej na opacnej strane a odstranila som pristresok pre auto a vtedy ma nenapadli detske izby. Tie ostatne zmeny co som si spravila nie su zakreslene v projekte - vymena kupelne, zrusenie spajze, satnika, atd. - tie oznamim pri kolaudacii :-D a keby som chcela posunut obvodove mury tie by asi museli byt zakreslene v projekte, ale nakoniec postel, roldorka, stol a nejaka komoda sa do tych izieb zmesti ;-)
Odpovedať
@suzanne_1 aj keby si musela doplatit 500 eur za zmenu projektu, aj tak by to stalo za to. Urobil by som to kvoli detom.
Odpovedať
@suzanne_1 na tvojom mieste by som neriešila peniaze za prerábku projektu... ja viem pri stavbe domu je dobrá každá koruna, ale ten dom máš na celý život, a aby si si nebúchala potom hlavu o stenu, lebo tie izby sú fakt dosť malé. :-) A tiež si myslím, že ten jedálenský stôl nie je vhodne umiestnený
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Tu sú moje zmeny
Odpovedať
Profilova fotka
K tomu poslednému projektu Konečne niekto myslel na deti a urobil im izby ako majú byť ale to je asi všetko čo je na tejto úprave dobré. Obývačka síce vyzerá byť veľká ale časť od vchodu je nevyužiteľná kôli chodbám nevadilo bi mi mať tam aj priečku aj keď by nemusela byť po celej dĺžke, to obrovské otvárané zasklenie je vlastne nepoužiteľné kôli umiestneniu sedačky takisto ako aj ten priestor za sedačkou. Takže nakoniec s toho vychádza obývačka a okolo nej chodba v tvare L. Ďalej nikde nevidím jedálenský stôl niekto si naň nepotrpí ale vianočnú večeru jesť pri raňajkovom pulte alebo v obývačke na konferenčnom stolíku pre mňa to nieje ono. Tú malú technickú miestnosť by som zrušil aj tak je tam v podstate len práčka a nejaká pec na elektrinu tá pec ti vôjde hocikam aj do šatníka alebo špajze mimochodom tá špajza je tak malá že ti tam vôjde jedne rad políc na zadnú stenu to by si vyriešil aj potravinovou skrinkou. Aby som nezabudol priestor s technickej miestnosti a práčku by som pričlenil k rodičovskej spálni lebo to je najhoršia miestnosť domu v norme je na takúto spálňu min priestor 14 m2 a odporúča sa 16 m2 pri vetraní rekuperáciou môže byť trocha menej ty tam máš 10,23 potom ti tam ani nevôjde žiaden nábytok to si budeš musieť každý večer odkladať veci pred spaním do šatníka alebo ich hodíš na zem do spálne. Vstup cez šatník netradičné ale ak to vyhovuje tebe. A celkovo by sa mi v dome páčilo trocha viac odkladacích priestorov, aj v garáži napríklad takto budeš musieť postaviť ešte nejakú samostatnú kôlňu už len na veci ako lopaty na sneh alebo kosačku alebo na drevo do krbu. A posledná vec ak je tá šípka severka tak na južnej strane máš jedno maličké okno do kúpelne. Takže solárne tepelné zisky nevyužité a obývacia izba s kuchyňou budú mať prirodzené svetlo pri západe pričom mne ba sa páčilo pri východe keď ráno vstávam. Ale orientácia závisí od pozemku tak asi to nešlo urobiť ináč.
Odpovedať
@martosko bez komentááára...iba sa tomu celému smejem :D :D :D :D :D :D
Odpovedať
@suckuly ale ved Ti napisal pravdu. Tej by som sa nesmial ale naozaj pouvazoval.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak ak ti je vlastny dom na smiech mne to je jedno ja v ňom bývať nebudem :-S
Odpovedať
@martosko ja tam este vidim pri tomto projekte jednu obrovsku zavadu a nedostatok, co v podstate ma vacsina takychto projektov - uplne zbytocne, kvoli nejakej vonkajsej estetike, co iba v skutocnosti predrazuje stavbu a aj strechu - to su tie vyklenky vsade. Keby mal dom solidny obdlznikovy tvar zvacsili by sa miestnosti, lepsie by sa dala urobit vnutorna dispozicia, takto v prospech pochybnej estetiky zvonka, si znizuje clovek komfort zvnutra a ako som povedal zbytocne predrazuje stavbu.
Odpovedať
Profilova fotka
@snowy66 To máš síce pravdu ale to je už na vkuse a finančných možnostiach majiteľa. Mne by sa ani nepáčilo keby boli všetky domi len štvorec alebo obdĺžnik aj keď by to bolo lacnejšie.
Odpovedať
@martosko ved v tom je vtip, ze financne moznosti. Myslim ze stavba by nevysla drahsie ak by sa zvacsil podorys odstranenim vsetkych vyklenkov a urobila jednoducha sedlova strecha. A o estetike by sa dalo polemizovat, to uz je len vecou vkusu, mne by sa nepacil dom zase s vyklenkami.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
My tento domček už máme postavený, vykonali sme tam pár zmien teda trošku viac, spolu so stavebnym dozorom, ale upravili sme si ho tak, že sme nadmieru spokojný, detské izby sa mi nezdaju malé myslím, že su tak akurát na postel, velku šatníkovu skriňu a písací stolík. Ked človek rozmýšla, tak si to vie upraviť , tak aby to vyhovovalo práve jeho požiadavkam, predstavam a potrebám :)
Odpovedať
Aj my ideme stavat tento domcek, my sme tiez urobili nejake zmeny. Za tyzden kopeme zaklady :) snad sme pri zmenach mysleli na vsetko...
Odpovedať
Bigsun,tento domcek je moj favoritny aj s tou zmenou.Napises mi prosim aky rozpocet vam nan urobili??? :-) Dakujem ;-)
Odpovedať
@becatko my ideme stavat montovany drevodom. Nam to nacenili: zakladova doska 8.500e, a domcek 65.000e holodom. My si dorobime kuchynu, kupelne( sanita a obklady), podlahy a zdroj kurenia. Pri tomto je uz ta cena pohybliva, mozes si vybrat podlahy za 10e za m2 ale aj za 50e za m2...a takisto co sa tyka kuchynskej linky atd..no podla toho ako si narocna..:)
Odpovedať
Profilova fotka
@bigsun Ahoj, my tiež uvažujeme nad stavbou tohto domu v prevedení montovaného domu. Chcela som sa Ťa spýtať, či v projekte máte aj zastrešenú terasu, neviem to rozoznať. Ďakujem Ti veľmi pekne za odpoveď.
Odpovedať
@savinka1 zastresenu terasu nemame a ani zakladova doska ani ziadna podobna uprava tam nebude firmou realizovana. To si neskor s manzelom dokoncime. Teraz by nam nevysli peniaze na to.
Odpovedať
Profilova fotka
@bigsun ďakujem za odpoveď. Veď však toto, že terasa a následne zastrešenie veľmi predražuje stavbu. Ešte raz ďakujem :-)
Odpovedať
Aj my ideme stavat tento domcek ale sme si ho pomerne dost upravili. Zvacsili presunuli pristresok na auto a dost pomenili vnutorne priecky. Uz ckame na stavebne povolenie.
Odpovedať
Staval niekto cez firmu TOP HOUSE z Rimavskej Soboty drevodom LAGUNA 42 ? Zaujímala by ma cena na klúč. Ďakujem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@bigsun Dobrý deň, zaujímalo by ma koľko Vás stali zmeny v projekte ? :-) :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?