Laguna 30N - kto stavia tiež?

Premýšľali sme aký projekt rodinného domu by bol pre nás najvhodnejší, nakoniec sme sa rozhodli pre Lagunu 30N od Promiprojektu. Staval ho už niekto alebo sa chystá ho stavať? Svojpomocne alebo na kľúč? Z akého materiálu? Poprípade má niekto reálne fotky? ďakujem za každé info. Saša
Odpovedať
ahoj, my o nom veeeelmi uvazujeme... vyhovuje nam dispozicne, sadol by na pozemok vyborne... no mame aj inych horucich kandidatov :-D kedy planujete zacat?
Odpovedať
Presne tak ako nám, vyhovuje dispozícia a na pozemok ako uliaty ... Chceli by sme začať čím skôr, ale musíme počkať na kataster (kým zapíše zmenu majiteľa) a potom môžeme žiadať o stavebné povolenie. Zaujali ma tí Vaši horúci kandidáti. Môžete mi prezradiť?
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj akurat ho staviam a zatial takto :-)
Odpovedať
Nad tymto projektom som aj ja dlho uvazoval...nakoniec som si vybral velmi podobny Bungalov 1174 od EUROLINE. Na tomto sa mi pacilo, ze ma celu terasu zastresenu, ale strecha je kvoli tomu vacsia a zlozitejsia...
Odpovedať
remik - super, tak sa niekto našiel, tak si sa rozhodol ho stavať z tehál, nad ytongom si nerozmýšľaľ? A svojpomocne?
Odpovedať
@jani_star ten tvoj sa nám tiež páčil, len má garáž, tú zatiaľ nechceme, tu by sme pristavili neskôr (dvoj alebo troj garáž) ... páči sa nám terasa zastrešená, aspoň nemusíme riešiť altánok
Odpovedať
@remik A robili ste nejaké zmeny v projekte?
Odpovedať
@sandraku garaz som ani ja nutne nepotreboval, ale da sa pouzit ako taky sklad, pripadne sa z nej da spravit dalsia izba. Na 1174 sa mi ale pacila vacsia kupelna (hlavne ked sa spoji s prilahlym WC). Ta zastresena terasa je fajn, ale ked prsi tak su aj tak vacsinou vsetci vnutri, nie na terase...a hlavne vyrazne ubera svetlo a tepelne zisky na obyvacke.
Odpovedať
@jani_star Skôr som myslela v lete kvôli slnku, dobre padne, keď na človeka tak nepraží. Tá izba z garáže dobrý nápad :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Z tehal Heluz 30 zmeny ako vidiš prende okno v kuchyni som dal rovnake ako v izbe a ostatne zemny to si ešte premyslim ked budem robit priečkove steny zatial ešte som dal z boku kotolnu zmensil som spalnu o ten satnýk a trochu kupelnu a medzi to som dal kotolnu ......ytong fuu bol omnoho drahsi ako tehla ...všetko svojpomocne zatial ....
Odpovedať
Profilova fotka
sandraku : teda kupelnu som nemenil len ten zachod som spojil stým satnýkom co je v spalni a spravil som tam bocne dvere do vonka chcel som tam kotolnu pec na tuhe palivo atd...
Odpovedať
@remik Šikovný ... To okno chceme aj my zväčšiť, inak žiadne úpravy zatial neplánujeme, ale uvidíme postupne. Pošli alebo pridaj sem-tam nové foto ... Projekt ti dokedy poslali?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Vieš čo sem tam dam foto ked bude cas pofotit dačo :) Projekt cca 10 dni ale peniaze som im poslal dopredu hned ako som s nimi dovolal a dali mi 10% zlavu na cely projekt :-)
Odpovedať
@remik tak aspoň niečo si ušetril ... my ho musíme tiež tento týždeň kúpiť, aby sme ho stihli dať naceniť kým nám dajú stavebné povolenie ... Pozrela som tvoj album, stavba základov, už sa aj tešíme
Odpovedať
Profilova fotka
no aj to poteši :-) inak teraz budem davat robit firme strechu a neni podla projektu lebo tam je určita firma ktorej ked som poslal podkady a projekt strechy pytala nehorazne peniaze ..tak som si dal vypracovat projekt strechy u projektanta a bude to omnoho lacnejsie ..ide to robit jedna firma od nas z oravy...no najhorsie sa dostat zo zeme potom to už ide jedna radosť :-)
Odpovedať
@sandraku jasne ze mozem. Este su v hre laguna 415, 425, snad som si nesplietla cisla a este Linear 321.
Odpovedať
@remik, prosim ta, kolko vysli zaklady + steny a strecha, tj. hruba stavba? Budes zateplovat?Dakujem ;-)
Odpovedať
@remik to bol Bramac, že? Na koľko to nacenil? ...Ostávaš pri tmavej farbe strechy?
Odpovedať
Profilova fotka
hej ale jedna sa o krov a ten nam nacen.. na 10 000 eur a to ešte som si mal zabezpecit zeriav a to len konstrukcia bez latenia a folie .... fuu pisem si každy cent ale nemam to vsetko spočitane a priblizne zaklady a steny aj s vencom cca dakych 9 tis. eur vsetko sam okrem odpadov ... :-)
Odpovedať
@remik Ešte by nám pomohla jedna informácia, mohol by si mi prosím ťa napísať, ake rozmery majú izby? Píšu len m2.
Odpovedať
@remik môžem aj ja poprosiť o rozmery izieb? ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
obyvacka :dl- 7.390m šir-4.260m kuchyna : dl-3.100m šir. pri okne-3.145m šir pri dverach- 2.495m tech.miestnost: dl-2.160 šir-2.110 m vstupna chodba:dl-2.050 šir-2.135 m zachod v chodbe :dl-1.745 šir 1.000 m spalna c1 : dl-3.860 sir-3.740 m spalna c2 : dl-4.635 sir -3.115 m spalna c3 :dl-5.400 sir-2.760m kupelna: dl-3.000m sir-2.115m zachod c2 pri kupel. :dl-1.900 sir-1.000 :-)
Odpovedať
@remik Veľmi pekne ďakujem ... projekt sme už kúpili ale dali nám len 5 % zľavu pri platbe vopred, mal si lepšie šťastie :-)
Odpovedať
@sandraku bola by si ochotná poslať mi výkaz a výmer? Chcem ho dať nacenit...bo 65tis.;€ sa mi zdá malo.ďakujem.pluska@post.sk. kde staviate tento dom...?
Odpovedať
dobry den prajem, aj my ideme stavat Lagunu 30N, uz mame stavebne povolenie, hadam do mesiaca max. uz budu aj zaklady :)
Odpovedať
@ivana_87 Ideme ho stavať v okrese Martin, len ešte stále čakáme na stavebné povolenie. Kde ho idete stavať vy?
Odpovedať
@zks Výkaz a výber nedávajú v elektronickej podobe, nemám ho ani naskenový .... Pýtajú si zaň zvlášť 60 EUR, aj dosť.
Odpovedať
@sandraku aky máte predbežný odhady,koľko € bude stay dom?
Odpovedať
@zks Nacenenia by sa nam mali vratit na konci tyzdňa, potom môžem napísať.
Odpovedať
@sandraku ahoj, už máš naceneny projekt?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?