L-ko? poschodový?

Chcem Vás pekne poprosiť o nápad, čo postaviť? (stred obrázka kocka+ garáž zbúrať), pozemok cca 15m, 4 členná rodina.
Odpovedať
Profilova fotka
My máme Lko poschodový 10x9,5 ;-)
Odpovedať
na tomto pozemku podľa mňa Lko úplne v pohode a poschodový tiež, s tým by nemal byť problém. Ešte nejaký projekt, kde spálňa bude na prízemí a bude to OK ;-)
Odpovedať
Odmerajte si na pozemku potrebne vzdialenosti od susedov a mate maximalne rozmery domu. Odratajte este trochu aby ste mali nejaky priestor a mate idealne rozmery domu. Do toho si uz isto najdete vhodny projekt. Kopec firiem ma katalogy, stoji to par eur a aj ked si nic odtial nevyberiete, je tam spusta materialu na inspiraciu.
Odpovedať
Tvar si myslim, ze by mohol byt, ale hlavne aby ste dodrzali vsetky odstupy, ktore su potrebne ;-)
Odpovedať
šírka pozemku je aká?..lebo mi príde ten pozemok dosť úzky, takže by som išiel do poschodového...
Odpovedať
šírka je 15m...odstup 2m a 2m?....zostalo nám 11m na realizáciu... oproti domu je potok a pole. P strana pred domom západ.
Odpovedať
@epto pozeráme veľa projektov. Pôvodne sme chceli nájsť montovaný dom. Potom sme zvažovali, čo postaviť, aby bolo od pravého suseda súkromie, nakoľko má za domom ďalší 2 poschodový dom s oknami k nám (P strana). Potom sme hľadali kontakt na človeka, kt. nám poradí, ako orientovať izby- slnko v zime, lete.... zatiaľ sme nič nevymysleli.
Odpovedať
@brinzulka my sme vyberali od Euroline, na webe sa da najst, aj katalog objednat. Dost vela projektov je tam takych, ze dva domy su v podstate zhodne iba opacne otocene izby (S/J, V/Z).
Odpovedať
@brinzulka podľa fotky to vyzerá, že domy sú na hranici pozemku. Pozor na to. Ak by ste chceli mať okná k susedovi "naľavo" (teda na juh, ak som správne pochopila) musíte mať od neho odstup 7 metrov. Od suseda napravo 2 metre a ostane len 6 metrov na dom. Na jedno rameno domu do L to možno bude stačiť. Ďalej do záhrady ako už končí dom naľavo by ste si mohli dom viac rozšíriť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?