Kuchyňa + jedáleň + obývačka

Profilova fotka
Ahojte strecháči. O mesiac máme dohodnuté stretnutie s projektantom. Stále však váhame a nevieme sa rozhodnúť. Pridávam fotku s dvoma variantami K+J+O... Variant vľavo mi vyhovuje viac, aby sme mali viac priestoru v obývačke a jedáleň by bola vedľa kuchyne. Kuchyňu neplánujem moc veľkú. Možnodo tvaru L + ostrovček. Variant na pravo je super, aby bol výhľad na dedinu. Ale príde mi to zbytočne široké ak tam treba napratať stôl a sedačku. Predsa kuchyňa nemusí byť taká veľká. Dúfam, že sa tu niekto nájde čo má riešený variant A či B a pošle info + nejaké fotky pre inšpirácie a niekto, kto by nám rozumne poradil ako to najlepšie rozložiť. PS: Rozloženie nábytku, kuchyne a podobne sú len akože. Určite by sme to dali inak. Je to len orientačné. Ďakujeme za každý koment a želáme pekný zvyšok dňa. A+P :-)
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
Profilova fotka
@patula_andy Za mňa PRAVÝ.. Má "gule". Súčasné trendy v architektúre sú nielen o interiéri ako takom, ale aj o tom, ako si "vpustíš" dnu exteriér - ako to vizuálne prepojíš a naopak, ako obývací priestor v čase pekného počasia vytiahneš von. Návrh číslo 2 tieto trendy dôsledne sleduje. Preto -podľa môjho gusta - jednoznačne pravý. :-)
Odpovedať
V Lavom mi pride ze je tam dost nevyuziteho miesta aj ked osobne mam rad "open space".Takze skor pravy
Odpovedať
Profilova fotka
@slabak Ale šak ak sa neurobia tie predeľovacie skrinky vysoké, OPENSPECE zostáva zachovaný. Navyše ten pravý je pekne zónovaný, "štruktúrovaný"...
Odpovedať
Profilova fotka
@slabak V ľavom prípade by nebol taký priestor veľký. Presné rozmery nevieme ale určite ho chceme plne využiť. Krb by pravdepodobne išiel na pravú stranu, kde by sme za tou sedačkou spravili stenu aby išlo teplo aj do chodby. Ako to je na pravej strane tak nejako.
Odpovedať
mas recht,ak budu nizsie skrinky pekne to predeli kychynsku a obyvackovu cast a zostane vsetko opticky volne
Odpovedať
pravy jednoznacne
Odpovedať
pravy! ocenite to zonovanie u nas to v dome chyba
Odpovedať
Profilova fotka
Nedodala som, že terasa je orientovaná na východ. Čiže slnko nám tam bude svietiť iba ráno. Preto sme uvažovali o ľavej variante z toho titulu, aby nám to pekne presvetlilo trocha poobede ak dáme kuchynské a jedálenské okno.
Odpovedať
@patula_andy Ahoj, my budeme mat velmi podobne riesenie ako vasa verzia B, len jedalensky stol bude tam, kde vy mate spajzu a WC. Plus teda mame zrejme inac orientovane svetove strany, okna budeme mat vpravo a vychod na terasu vedla kuchyne (pre mna je najdolezitejsie mat vychod von co najblizsie ku kuchyni). Tu su nase vizky, mozno pomozu v rozhodovani :-) http://www.veronikapaluchova.com/work...
Odpovedať
Profilova fotka
@pallacinka Wáu ! To je super. My to inak otočiť nemôžeme, musíme mať takto orientovaný dom a taktiež na ľavej strasne obývaciu časť aby sme mali krásnu záhradu z tej strany ako bude aj terasa.
Odpovedať
u mňa vyhráva varianta 1. keďže najviac času trávi človek práve v obyvačke a tak to máme aj doma. Tam kde sme mali trocha priestoru, tak teraz tam sa nás malinký hráva s hračkami a mali sme tam lehátko položené...to už je najmenej. Trochu si tú telku tam neviem moc predstaviť, ale inak to vyzerá fajn. Možno by som sa s tým ešte trochu pohral :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@rebelix Ahoj. Telka by bola oproti ako tam je teraz sedačka.a sedačku inak otočiť. Ja si myslím, že by to bolo aj fajn takto. Predsa na terasu na nechodí nonstop celoročne. Presne ako píšeš, s tou ohrádkou napr pre dieťa. Určite to bude lacnejšie variant na ľavo ak dáme iba posuvné trojokno. Ak by sme dali druhý variant, myslím, že tam by bolo buď fajn rohové okno alebo an na bok, aj do terasy veľké okno. Samozrejme nie je to povinnosť, ale keď už, bolo by to super.
Odpovedať
@patula_andy volakde mám podorys nášho domu, aj s nábytkom. Ak by si mala záujem, pohladám ho a pošlem ti to do mailu. Aby si to vedela porovnať :-)
Odpovedať
@patula_andy mne nevyhovuje ani jeden, v lavom mi vadi krb v strede a divne riesena obyvacka a v pravom zas jedalensky stol v obyvacke. to sa robi skor v bytoch ked ho nemas kam inam dat ale preco v dome ked mozes mat podorys aky chces? v oboch pripadoch presun z kuchyne na terasu dost narocny, v pravom dokonca priam nemozny okolo stola. to ma privadza k otazke - je zrejme ze to nie su dve riesenia toho isteho domu, takze sa rozhodujete medzi dvoma hotovymi projektami, alebo idete s projektantom riesit projekt na mieru?
Odpovedať
Profilova fotka
@luck4 Ahoj Lucka. Písala som, že zariadenie, rozloženie sedačky atď sú len orientačne podľa daného projektu. Tu riešime rozloženie kuchyne, jedálne a obývačky. A áno, páči sa mi tvoj názor, že je hlúposť dať stôl vedľa sedačky a chodiť okolo stola na terasu. myslím, že varianta vľavo je lepšia.
Odpovedať
Profilova fotka
urcite je lepsia ta varianta vlavo
Odpovedať
Za mňa variant vľavo. Krb by som dal tam kde je telka a telku tam kde je krb. Z opačnej strany môžeš mať telku pre jedálenskú časť (občas by sa mohla hodiť). Obývačku by som od kuchyne oddelil viac, tak aby kuchynský priestor nerušil ten obývací, ako zvukom, pachom, aj vizuálne.
Odpovedať
@patula_andy viete mi prosím napísať rozmery? :)
Odpovedať
@patula_andy urobte nakres domu aj s pozemkom, nasledne nakres prizemia a poschodia a doplnte aspon zakladne rozmery. Osobne sa mi zial nepozdava ani jeden nacrt. Dajte dobremu projektantovi volne ruky, aj so zubom chodite predsa zubarovi :) Vela bude zavisiet aj od toho, co bude na prvom poschodi. PS Nestracajte s tym teraz cas, zacnite riesit ine veci-farebne kombinacie, typy fasad, dlazby, obkladacky, etc.. PS Barovy pult meter od stola? Barovy pult priamo pri varnej doske? Vyhlad do zahrady cloneny krbom resp zastenou so skrinkami? Mate male deti-ak hej-kde sa budu hrat? PS2 poslite mi do SS mail, napisem vam
Odpovedať
Profilova fotka
@patula_andy mne sa paci z kazdej varianty nieco, ale dokopy ani jedno. Takze odporucam diskusiu s projektantom. Co sa tyka kuchyne, treba vyhodnotit fungovanie rodiny a kde sa najviac stretavate. U nas je tymto priestorom prave kuchyna :-D :-D :-D No mam mensie deti a tie chcu byt stale so mnou. Plus ked dorazi navsteva, bud sme vsetci na terase, ak v dome tak muzi obyvka, zeny kuchyna. ;-) My mame teraz spojenu kuchynu a obyvku. Jedalensky stol je v kuchyni. Co viem urcite (a mam to tak naprojektovane), ze kuchynu budem sice vediet prepojit s obyvkou, ale budem tam mat dvere, aby som ju vedela zavriet uplne. Jedalensky stol chcem v kuchyni (v obyvke urcite nie). Pri nasom fungovani domacnosti sa tento model spojenia obyvacky a kuchyne neosvedcil, ale to je uz naozaj kazdeho osobna volba....
Odpovedať
zalezi na tom ako budes ty s tym spokojna, len ty to vies najlepsie
Odpovedať
Profilova fotka
Ako si sa rozhodla?
Odpovedať
Profilova fotka
@romanesnr Variant A samozrejme inak krb, inak okná, terasa, sedačka všetko. Len teda rozloženie bude, že jedáleň vedľa kuchyne a priestranná obývačka a lepší priechod na terasu :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?