Ktory projekt vzhladom na svetove strany

Viete mi poradit zo svojich skusenosti, ktorych pozemok by bol vhodnejsi na pozemok rozmerov 20m x 35m. Vstup na pozemok je orientovany, na Z, JZ. dakujem :)
Odpovedať
ten prvy ma dlzku 15m
Odpovedať
Mame podobne ulozeny pozemok,tak budem pisat z vlastnej skusenosti. Brala by som asi ten druhy projekt. Spalnu mame tak ako je na tom projekte aj ked nasa je trosku viac na vychod a milujem,ked ma rano zobudza slniecko. Tak ako su tu detske izby mame kuchynu a obyvacku s velkymi oknami a aj ked je nasa trosku viac na juh, (tu je skor juho-vychod), juzne slnko vykuri pol domu a do neskorej jesene nemusime vobec kurit. Na vasom mieste by som dala do obyvacky okna na juh,nech to slnko prekuri.budete mat dlhe mesiace tepelne zisky zadarmo. Proti prehrievaniu v lete mozete pouzit vonkajsie hlinikove zaluzie. Ten vychod z obyvacky je mysleny asi na terasu a tak ju mame aj my a je to fajn.V lete doobeda slnko a poobede chladok-samozrejme ju mame prestresenu. Kuchyna je na juho zapad-bude do nej svietit poobede a az do vecera. Aj ked, aj ten prvy projekt je pekny. Rano slnko do spalne,cez den do obyvacko kuchyne /dala by som okna juh/ a poobede az do vecera slniecko do detskych izieb. V lete v nich nebude od rana teplo,tak ako napriklad v spalni a v obyvacke. Paci sa mi na nom aj to,ze su detske izby dalej od spalne :-) No a urcite odporucam vchod zo spalne do kupelne-vecer vyzliect,osprchovat.umyt zuby a sup nahy do postele..a v noci sa netreba obliekat ked treba ist cikat :-)takze pračovnu vymenit s kupelnou. Navstevy mozu chodit do kupelne deti :-) No a este jeden dodatok, urcite si dajte spajzu..ja som nedala,sak nezavaram ani nic podobne,ale zivot na dedine je iny ako v meste,nie je tu tesko 24 hod. :-) a spajza velmi chyba.. Drzim palce,rozhodnite sa dobre.. prajem vela stastia a pri stavani vzdy plnu penazenku :-)
Odpovedať
@janauk11 Určite ten prvý nie, jedine žeby mal stáť niekde na juhu Španielska. Ten druhý ak by mal byť na juhu Slovenska tak by to šlo, ak by si chcela solárne zisky (jeseň-zima-jar) tak to treba preprojektovať. Interiér je vecou individuálneho vkusu.
Odpovedať
Profilova fotka
@janauk11 Ja by som z viacerých dôvodov volil ten druhý.... Jednoznačne.
Odpovedať
@janauk11 druhý
Odpovedať
Druhy. Rano svetlo do spalni/izieb, vecer svetlo s obyvacke. Akurat ak bude terasa v rohu ako sa vychadza z obyvacky, bude tam podvecer tienit dom. Ale to nemusi byt problem.
Odpovedať
dakujem za kazdy nazor :) dom bude JZ Slovenska, tazke slniecka by malo byt dost. prvy projekt ma oslovil najma kvoli tej spalni nie v tesnej blizkosti detskych izieb a vlastnej kupelni. ale najviac casu sa bude aj tak travit v kuchyni a obyvacke, takze chceme aby boli pekne presvetlene.
Odpovedať
Este som zabudla, k tomu druhemu projektu.Neviem aky mate zivotny styl a kolko deticiek,ale ak bude terasa tam,kde je vychod z obyvacky a bedete tam po veceroch sedavat a robit oslavy,tak sa deticky asi nebudu tesit.. detske izby su vedla..mozete prehodit aj terasu na juho-zapad,ale to sa tam v lete upeciete.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?