Ktorá verzia pôdorysu je lepšia?

DILEMA, ktorá verze půdorysu je lepší? Ide zatial len o zoskupenie miestnosti - ešte nie vykresy. Okna nie su uplne definitivne. Detske izby budu mat v stede priechod. VERZIA 1 - obyvacka viac priechozia (da sa ale oddelit napriklad niecim posuvnym). - Dom dlhy a uzky, vyhlady z izieb na zahradu su pekne, no do dlzky zabera dlhu plochu pozemku, za spalnou zostane uz len cca 10 - 13 m zahrady. Vacsina zahrady bude na juznej strane ako dlhy uzky pas. - Pracovňa ma vo vnutri presklene okno cez ktore sa da pozerat na deti i do zahrady (okienko sa bude dat zastriet roletkami). - obyvacka je v oboch verziach cca 26 m2. Detske izby su v oboch verziach cca 25 m2 na jednu detsku izbu. Deti mame 4. VERZIA 2- ma zas viac chodieb. - No dom je taky kompaktnejsi. - Vyhlady su tiez pekne na zahradu z kazdej izby. - Ale ofice ma horsi nahlad do obyvacky a na zahradu. - u obyvacky zo strany kuchyne budu len vymurovane kvetinace do vysky 1m a v tom nejake moderne 30 cm rastliny co budu presahovat nad sedackou. Nebude tam plna stena. kuchyna bude mat sklenenu posuvnu priecku u vstupu (vedla pultika.) Nase poziadavky boli aby: - kuchyna bola trochu zakryta pred priamym vstupom navstevy, - aby detske izby mohli byt prepojene aj oddelene, aby do nich bol lahky nahlad z kuchyne i obyvacky - na zaciatku budu detske izby ako 1 celok, neskor sa mozu rozdelit stredovou prieckov. - aby z kazdej izby (kuchyna, jedalen, obyvacka) bol vyhlad na terasu a zahradu na deti - aby z oficu bol pohlad do obyvacky idealne i na zahradu - co verzia č.2 splna trochu horsie, možno to ale nevadi. - moc mi nechyba priechodna obyvacka, radsej by som ju mala bokom ako to je vo verzii 2 ale manzelovi by nevadila ani priechodna obyvacka, mozno ani mne ak by tam boli posvune panely, ako je ta čiarkovana čiara.
Odpovedať
Profilova fotka
@neyaa ja by som z tohto urcite volil 1.verziu
Odpovedať
za mna jednoznacne verzia 1
Odpovedať
aj ja 1 :-)
Odpovedať
1 :-)
Odpovedať
@robinho @evikg @daka122 @bocianka123 dakujem za názor, len dufam ze som Vas nepoplietla, lebo prva z lava sa vola Verzia 2. A ta druha (v pravo) ma zas popisokk Verzia 1. Mysleli ste teda vsetci tu verziu 1 - ta ukažka s dlhym domom? Dakujem
Odpovedať
@neyaa - hej, myslela som tu verziu, kde je dom dlhsi.
Odpovedať
@evikg dakujem, aj na ukor toho ze doom je tak dlhy a zostane za spalnou len 10 - 13 metrov? u tej verzie 2 zostane za spalnou viac miesta cca 15 - 18 m. Mozno to ale neni tak dolezite...Prečo by si zvolila prosim V1 ako vhodnejsiu oproti V2 ak mozem poprosit o nazor?
Odpovedať
@neyaa -m pride mi to priestrannejsie a jednoduchsie. Menej chodieb a hlavne tam nie su sikme steny a rohy. To je podla mna totalne nevyuzity priestor. Paci sa mi, ze je kuchyna, jedalen a obyvacka v jednej linii. Aj zadverie je tam ovela lepsie vyriesene.
Odpovedať
aj pre man numerouno 1verzia. zo zadveria bude vchod do skladu? Ak ano tn by som este predelila prieckou a urobila satnik na bundy,topanky,kabelky a sklad-kufre,vianocne ozdoby a ine nezbytnosti.
Odpovedať
@atlaska dakujem :-) sklad by mal mat podla poslednych uvah vstup iba z vonku teda pred domom - bude na bycikle aby sa rychlo dali ulozit. Bude tam i zahradny nabytok. Zadverie ma dlzku cca 4 metre a po pravej strane po dlzke bude vstavana skrina hlbka cca 65 cm ako satnik a ulozne priestory. Potom je tam ta technicka miestnost kde sa mozu dat napriklad sušit veci zo sankovačky alebo tak...nejake take pracovno technicke veci....kotle tam budu tiez. Uvidime ako to nakoniec bude este sa tie proporcie miestnosti budu upravovat kolko miesta v sklade zostane ci este robit dalsi priestor na veci tak uvidime. Dakujem Ti za tip :-)
Odpovedať
@neyaa áno, tú verziu s dlhým domom :-) táto verzia je taká "prehľadnejšia" oproti dvojke, len možno trochu nevýhoda bude, otvorená obývačka, či dáte tam nejakú zástenu a oddelíte obývačku s kuchyňou od dlhej chodby? No a pre deti hotový raj - dlhá chodba - priestor na kadejaké detské vymýšľance a hry v interiéri :-) ved priestoru majú habadej... a sa aj nachodíte :-) dobrú kondičku budete mať. a v tej druhej verzii - sami zdá, že aj izby - aspoň detské - by boli menšie, či je to len môj pocit? verím, že plány sa vydaria a všetko bude podľa tvojich/vašich predstáv :-) .
Odpovedať
@bocianka123 dakujem :-) s tou obyvackou sa da nieco vymysliet mozno aby nebola uplne otvorena..videla som take nejake panely, akoby posuvne konstrukcie...dekorativne, ze mozu byt bud zasunut alebo odsunute. Na nejakom zahranicnom dome som to videla a pacilo sa mi to. A nemali to az od zeme, ale od vysky gauču ako končí vo výške cca 90 cm...spodna cast bola vymurovana... Detske izby su v oboch verziach rovnake. Kazda cca 25 m2. Uvidime co mi posle architekt poslala som mu poziadavky este nejake na upravy, pripadne na nejaku kombinovanu verziu, tak uvidime ako sa rozhodneme. Som zvedava :-) dakujem pekne
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?