Ktorý variant dispozície je najlepší?

Ahojte vytvorili sme tieto tri varianty 5-izbového projektu domu. Ktorá varianta sa vám zdá najlepšia? Vstupné dvere sú orientované na SZ. Rozmery pozemku sú 20 m (šírka) * 40 m (dĺžka).
Odpovedať
@palculienka21 nechcem ti brat iluzie ale je tam celkom dost chyb. Ked si chces nieco navrhovat tak si trosku postuduj mininalne rozmery alebo aspon pomeraj terajsie byvanie. Pokial nebyvate v garzonke tak dom by mal byt postup k lepsiemu byvaniu.
Odpovedať
@palculienka21 no mne hneď udrelo do oči v prvých dvoch variantoch že je fakt veľmi zle umiestnený gauč, teda respektíve nie je ani naň miesto pretože obyvackova časť aby bola široká 3,7metra je fakt žalostne málo to si neviem ani predstaviť, cítil by som sa tam minimálne ako v nejakej obývačke v paneláku. Na obývačku rozhodne treba 4,5metra a viac.. v tom tretiom variante je to už o niečo lepšie ale tam sa mi zase vôbec nepáči to rozloženie obyvacko-kuchyne. Najviac sa mi asi pozdáva ale ten druhý s tým že by sa musel zväčšiť dom o 1meter aspoň do dĺžky.
Odpovedať
Ahoj, najlepšie urobíš, ak prizveš architekta. Druhá naj varianta je začať hľadať vhodný katalógový projekt. Pri tvojom zadaní by to nemal byť problém. Len zhruba, za mňa najväčšie no go's: ak staviam dom veľký 5+1 a nie som nejako extra limitovaná pozemkom(čo ty nie si) nechcem mať 1/4 domu chodby - časť tejto plochy by som pridala k izbám, chcem mať na všetkých miestnostiach okno, chcem členenie na dennú a nočnú časť, mám oddelené zádverie a nevchádzam z neho do nočnej časti, ak mám mať garáž, tak takú, v ktorej to auto aj pohodlne obídem a aj otvorím kufor pri zavretej bráne. Toť veci na prvý pohľad😉
Odpovedať
@aaabbbcccddd Dakujem za ostrehy. Samozrejme sme najprv hľadali katalógový projekt, ale pokiaľ chceme benefitovať z orientácie, vhodný projekt sme nenašli.
Odpovedať
@palculienka21 mohla by si pridat este ten pozemok
Odpovedať
@palculienka21 ahoj, no preto ten architekt na prvom mieste😉...ale rozumiem ti...väčšina ľudí začína vlastnými návrhmi. Tak ako napísala wivik, môžeš pridať situáciu, prípadne fotky pozemku, možno niečo stvoríme, ale architekt príde, pozrie a dá rovno tipy a triky čo a ako.
Odpovedať
@aaabbbcccddd my sme nasli najvhodnejsi katalogovy projekt a kontaktovali spolocnost, ci mozeme zmenit terasove okno kvoli orientacii. nebol ziaden problem. statik prepocital a odsuhlasil. drobne zmeny, co sme este nasli mozeme robit bez problemov. skus si najst najvhodnejsi projekt a uvidis, ci dokazete cez par zmien dosiahnut ideal pre vas pozemok.
Odpovedať
Na každom tom projekte je niečo čo mi vadí, čo mi nesedí. Myslím, že by si mala vychádzať z toho na čo ste momentálne zvyknutí. Aké veľkosti izieb ozaj bude treba, aké rozloženie, lebo ja som skôr za oddelenie dennej a nočnej časti. Nie za prepojenie.
Odpovedať
@wivik takto narychlo, ale hadam zrozumitelne pridavam orientaciu pozemku
Odpovedať
@palculienka21 nuž keď ste sa s ani jednou verziou nestotožnili, tak ani jeden návrh nie je dobrý 😞 Musí byť dom v rozmeroch 14x17m? Pri tomto rozmere je už problém s denným svetlom, stále vychádzajú priestory bez okna, bez denného svetla. Čo tak skúsiť dom do L? Podľa mňa máte na to ideálny pozemok.
Odpovedať
@palculienka21 ako už bolo spomenuté veľa hluchého miesta na chodbách a veľmi roztiahnutý dom - škoda pozemku.. Keďže plánujete 5 izieb, viac kúpeľní, šatník, technickú a garáž, možno by som na vašom mieste zvážila poschodový dom.
Odpovedať
@palculienka21 presne to som chcela napisat co @zltalienka ze dom do L by bola lepsia volba. Nas pozemok je zrkadlovo otoceny k tomu vasmu, mame podobnu zastavanu plochu ale ten nas Lkovi dom uz na prvy pohlad vyzera priestrannejsie, vzdusnejsie. Este ake je okolie, mas nejaky vyhlad, nieco ti tieni, rovinka, kopec...?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@palculienka21 my mame juh tam, kde vy sever a rozmery domu podobne (19x30m). ideme do podkrovneho s garazou pozdlz domu, 10,7x12,5m. projektant nam este navrhoval L ak by sme sli do bumgalovu alebo zrusit garaz pozdlz domu a dat ju pred vchod, ze to schova pristup do domu. jeden sused ma bungalov a druhy poschodovy dom, takze sme si mohli vybrat. povinne vzdialenosti v nasom pripade su 2m horny sused a 5m dolny sused. ak by ste to museli tiez dodrzat, tak surka domu moze byt max 13m a este treba brat ohlad na protipoziarne pasmo (u nas to urobilo dalsie posunutie domu od horneho suseda)
Odpovedať
Profilova fotka
Taketo rozlozenie miestnosti ti vyhovuje? Nie je to trochu chaoticke? Najma to, ze navsteva prejde celym domom kym sa dostanu do obyvacky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?