Kto stavia Kompakt 504 od Euroline?

Co vravite na tento RD - http://www.eurolineslovakia.sk/www/pr.... Pripadne aj Vase nazory na tento - http://www.eurolineslovakia.sk/www/pr.... Beriem vsetky nazory k projektu. Co by ste zmenili a tak. Za odpovede dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
kompakt 401: http://www.modrastrecha.sk/forum/show...
Odpovedať
sedrik, my staviame kompakt 504 ;-)
Odpovedať
Ahoj, a ako si s nim spokojna? Teda, ci ste nieco menili alebo nie? A este ak mozem, a akym rozpoctom ratat na hrubu stavbu? Dakujem.
Odpovedať
Aj my staviame tento baracik. My sme nic nemenili a cena je dufam do dvoch milionov. :-D Teraz sa mi zda trosku malicky :-)
Odpovedať
my sme s týmto domčekom veľmi spokojní - dokonca si myslím, že sme si ani lepšie nemohli vybrať 8-) pre nás je to akurát - nie je veľký a pritom sa doň vojde všetko čo potrebujeme a každý si v ňom nájde svoj kútik... menili sme akurát stenu medzi kuchyňou a jedálňou - tú časť s oknom a dverami sme vypustili a máme tam len krátku priečku 1m na celú výšku a ďalej bude pokračovať len barový pult. a ešte sme vypustili strešné okná v detských izbách - sú orientované na juh a svetla je tam viac ako v akejkoľvek inej izbe... momentálne máme hotové potery a ideme robiť sadrokartón v podkroví. všetko robíme tak, že si zháňame materiál a živnostníkov, porovnáme ceny a vyberáme tak, aby nám vyhovovala kvalita aj cena. hrubá stavba nás vyšla 1,05mil Sk (v tom je každé drievko, ktoré sme kedy potrebovali a aj odvoz smetí po dokončení hrubej stavby...), stavali sme z tehly porotherm. celkovo by sme sa chceli zmestiť do 2,4mil Sk alebo teda 80tis € (bez fasády a terénnych úprav). kľudne sa pýtajte, ak vás ešte niečo zaujíma, rada poradím... genialitka, vy ste na tom ako? ak ste popredu pred nami, tak daj nejaké typy ;-)
Odpovedať
ahoj tu je haby aj ja som s Pe.cez aku firmu staviate? :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
tak oyivujem forum lebo aj my staviame tento domcek :-) @kattulka @genialitka mozem sa spytat ako ste riesili obyvacku? my mame hrubu stavbu postavenu a od septembra ideme pokracovat a planujeme namiesto krbu kachlovu pec, cize aj sedacku by som dala rada k tej peci len my nikde nevychadza miesto na TV...dakujem :-)
Odpovedať
Ahojte aj my stavieme,vlastne uz riesime vnutro, nas hruba stavba nevysla ani 30tis euro ;-) Stresne okna som vo vsetkym izbach zrusila a ostali iba v hornom wc a kupelke a horne francuzske okna v detskych sme zmenila na 2kridlove obycajne,nakolko nevidim vo vyuziti 20cm balkonika a nerada by som tam niekedy svoje deti videla sa splhat,... :-S V obyvaacke pod schodami some si vymurovali spajzu s dverami do obyvacky a ta stena presahuje zruba cca 1m do kuchyne a tam bude na nej zavesena TV a naopak v kuchyni za tou stenou bude ukryta chladnicka.Tiez nebudeme mat krb ale kachle, na protilahlej dlheeej strane bez okien bude oproti tv nejaka sedacka a pod okno v obyvacke nejaky mensi stol a to bude asi vsetko co sa tam zmesti :-D Momentalne uz nam obkladaju kupelne a mame na bielo vymalovane a objednanu kuchynu, ci uz sa to rysuje na obyvatelnu a uz tu zabavnejsiu ale drahsiu stranku stavby. 8-) Dzim Vam vsetkym palce papa zatial v pripade otazok som tiez k dispozicii :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@alenocka super takze vy uz budete byvat do vianoc :-) my cakame na stavbarov lebo ti co nam robili hrubu stavbu su perfektni ,ale maju toho vela takze budu mat na nas cas az v septembri...ale oni su aj elektrikari a vodari a su fakt kvalitni tak si na nich radsej pockame ako to dat robit niekomu inemu :-) TV asi vyriesime podobne lebo inde na to velmi miesto nieje..ale inak je to krasny domcek a taky akurat :-) a ak sa mozem spytat ake mate podlahy? teda hlavne dole lebo my uvazujeme ze dame vsade dlazbu kvoli udrzbe kedze decka sa asi nebudu velmi prezuvat ked pojdu zo zahrady :-N
Odpovedať
Profilova fotka
@alenocka este som si vo fotoblogu vsimla ye mate liatu podlahu? ake to je? mne sa to velmi paci len som sa bola pytat v jednom studiu a tam mi to do domu neodporucali :-|
Odpovedať
@iwusca ahoj :) no my mame tv podla projektu, je to na stene pri schodisku. my sme menili len schody,pretoze som nechcela tocite ale s podestou.
Odpovedať
@iwusca podlahou sme nadmieru spokojny,mame v nej aj podlahovku po celej obzvacke a v kuchyni a je rovna! ,zatial do chodieb sme davali dlazbu aj do kuchyne a okolo steny s krbom a do obyvacky planujeme plavajucu ale dame asi dlazbueste niesme rozhodnuty ale uz coskoro sa musime,bo uz ju budeme musiet porobit,bo sme prave vymalovali vsetko :OD my uz planujeme v oktobri sa stahovat :-D tak snad,.... :-N
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ahoj všichni,chtěla jsem se zeptat zda neznáte někoho kdo od euroline stavěl nebo staví bungalov 1073. Děkuji Jinak všem kdo už staví at to mají podle svých představ. Já se na stavění taky těším, i když to bude makačka. Bojim se trochu toho zadlužení, budeme si muset vzít hypotéku.
Odpovedať
@genialitka Dobrý deň, pochopila som dobre, že staviate kompakt 504, ak áno, chcela by som sa opýtať na tie schody. Mne sa tiež viac pozdávajú s podestou ako točité, ale manžel tvrdí, že sa to nedá. Ak by sa manžel chcel niečo opýtať, môžem sa ešte ozvať ? Lebo teraz je manžel na stavbe a ja ani neviem, čo by potreboval vedieť. Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@marcelka69 my uz mame hotove schody a mame normalne s podestou =-) ...aj ked ako kukam na datum uz to asi pre teba nie je aktualne :-N
Odpovedať
@kattulka dobrý večer, chcela by som sa opýtať, ako ste riešili jedálenský stôl a televízor? Ak by to nebol problém, mohlaby som poprosiť foto obývačky a kuchyne. My sa teraz rozhodujeme, ako teraz poriešiť tieto dve miestnosti, tak by sa nám nejaká inšpirácia hodila. Ďakujem veľmi pekne. Moja adresa : marcela.m.ke@gmail.com
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@iwusca pre mna je ta podesta aktualna, my mame zatial len zaklady :) treba na to robit nejaky prepocet, treba mat aj projekt?
Odpovedať
@marcelka69 ako si to nakoniec poriesila s tym kuchynskym stolom? :) neviem ako usporiadat kuchynu s obyvackou. aj foto potesi :) petramelka@gmail.com moooc dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@petramelka asi to treba nejako upravit v tom projekte, ale nie som si isty uz to bolo davno :-D radsej sa spytaj niekoho kto sa v tom vyzna :-) inak my sme zrusili tu priecku co je medzi kuchynou a obyvackou a vznikol super priestor. Kuchynsky stol sme dali pod okno vedla je gauc a TV sice este nemame, ale priestor na nu je na stene pri schodoch a vedla dveri do predsiene mame pec 8-)
Odpovedať
@petramelka Ahoj, my sme si projekt trošku upravili, vchod od špajzky sme nedali z kuchyne, ako to je v projekte, ale z obývačky, hneď vedľa schodov, takže priečka medzi kuchyňou a obývačkou sa nám posunula zhruba do stredu a na tejto stene by mal byť televízor, nebude tak treba pozerať na telku zboku, lebo presne oproti bude sedačka. Pri dverách z chodby bude kozub a jedálenský stôl bude pod oknom v obývačke. Mala by sa tam potom zmestiť sedačka 3+2. Dvere do kuchyne nebudú, len od okna je taký múrik s konzolou, zhruba do výšky a šírky kuchynskej skrinky, ktorý bude opticky oddeľovať kuchyňu a obývačku. Prípadne pred ním budú dve také vysoké stoličky na rýchle stolovanie, je tam akurát taký priestor medzi tým múrikom a balkónovými dverami, ale to ešte uvidíme. Keď sa mi podarí nájsť fotky v počítači, tak pošlem, len to chvíľu potrvá, lebo ich máme kvantum, všetko si to ukladá manžel, tak to budem musieť poprezerať.
Odpovedať
@petramelka Zatiaľ som našla len fotky z minulého roka, keď nájdem viac pošlem.
Odpovedať
@marcelka69 @iwusca @alenocka dievcata, rada by som prijala nejaké rady, ktoré sa týkajú bungalovov. Svadbu máme čochvíľa, ale nemáme vyriešené bývanie. Rozhodujeme sa medzi bytom v meste alebo bungalov v okolí. Kedže staviate, chcela by som vedieť, čo a ako. Je bungalov lepšou voľbou? Ako je to s hypotékou? Neľutujete, že ste sa do toho pustili? Ja nemám žiadne skúsenosti ani so samostatným bývaním v podnájme a možno vyzerajú moje otázky hlúpo, ale bola by som rada keby ste aspon nejako pomohli. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jarkac23 kiez by sme si tuto otazku polozili s manzelom, ked sme riesili byvanie po svadbe, usetrili by sme si 6 rokov zivota v panelaku... po skonceni VS a piatich rokoch byvania na intraku sa mi byt v meste (len pre nas dvoch) zdal ako palac... aj ked sme s manzelom obidvaja vyrastali v dome (v meste), kupili sme si byt... ale ked sa narodili deti, jednoznacne sme sa s manzelom rozhodli, ze musime ist prec a postavit dom, lebo to psychicky nezvladame. Das dieta spat, tak sa sused rozhodne vrtat, malo miesta, o vsetko zakopavas, vlacis sa po vytahoch s kociarom ci detmi a nakupmi, o kazdej hadke vedia min. dvaja susedia... to je len zlomok toho, co sa mi tu nepaci (napr. aj vyuctovanie nakladov za teplo a vodu - min. kontrola za ich cenu). Takze u nas vyhrava dom na plnej ciare. Mame pozemok v meste a staviame bungalov. Aj ked chapem, ze pozemky na dedine su lacnejsie, ale mesto je mesto a nechceli sme zas urobit chybu a lutovat, ze sme dom mali postavit inde... Bungalov ci poschodovy? Je to otazka vasich preferencii, niekto neda dopustit na poschodovy, iny zas na bungalov. Pri poschodovom mas vacsiu vymeru pri mensej zastavanej ploche. Nam viac vyhovuje bungalov, kedze sme obaja vyrastali v prizemnom dome. Hypoteka sa da vybavit v tejto dome velmi vyhodne, urokove sadzby klesaju... vas fin. strop zistis na strankach bank, maju tam take orientacne hypokalkulacky. Samozrejme, ze presnejsie to bude, ak zajdete do banky osobne. Na vasom mieste - uz poucena vlastnymi skusenostami - by som poobhliadla po nejakom pozemku, vybrala by som si nejaky kat. projekt pri ktorom su uvedene aj sumy za vystavbu a skusila zajst do banky, ci je to realne. Po svadbe by ste mohli este chvilku byvat u rodicov, aby ste co najviac usetrili, kym si dom postavite a po roku-dvoch by ste uz mohli spokojne byvat vo svojom dome a cakat na potomstvo :-D drzim palce
Odpovedať
@jancusa2000 ďakujem ti za povzbudivé slová. Aj ja si myslím, že je to lešpa voľba ako bývať v Paneláku a to hlavne keď sme tiež obaja celý život bývali v dome :-) Len nejako strach mám, že čo a ako bude. Či budeme zvádať hypotéku tak aby sme žili bez toho aby sme si všetko odopierali,ale bez toho to asi nepôjde. Síce obaja zarábame, ale stále mám strach ako to bude, keď budeme mať bábo a pod :-) Svadbu máme za pár mesiacov, zamestnania máme tak 100 km od seba a jednoducho musíme to riešiť ak nechceme mať manželstvo na dialku a na víkendy :-/ Ešte raz vďaka :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jarkac23 chapem obavy, ale toto riziko stoji za to... kedze ste mladi a mate cely zivot pred sebou. je lepsie byvat uz vo svojom a splacat, ako cakat do patdesiatky a na stare kolena sa stahovat... bohuzial dnesna doma je taka, ze ked nezarabas miliony mesacne, bez hypo to nejde... hlavne sa mi paci na nasich bankach, ze maju prisne pravidla a jednoducho nepoziciavaju viac, ako zvladas platit. Plus si urcite poriesite nejake poistky, keby nieco... :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
@kattulka mozem sa opytat kam ste dali chladnicku? :) vedeli by ste mi prosim poslat nejake foto kuchyne a obyvacky? som bezradna, neviem si poradit . dakujem :)
Odpovedať
Dobrý deň ,aj my sme začali stavať kompakt 504 ,a mám vela otázok no teraz momentálne ma zaujalo,že mnohé ste riešili miesto krbu , kachle, -malo to estetický, praktický alebo iný dôvod ? Lebo nám krbár povedal,že ak si dáme krb priamo pred komín ,tak nám bude vytŕčať celý krb viac ako 1 m.do priestoru a nebude sa nám to páčiť. Budem vám vďačná za rady ohľadom umiestnenia krbu,a ak by ste mohli poslať fotky ako ste vyriešili priestor krbu,kuchyne a obývačky veľmi by ma to potešilo,mám dilemu,či oddeliť obyvačku od kuchyne alebo nie. dzibi25@gmail.com :-) Ďakujem :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 rokoch
Profilova fotka
Dobrý deň prosím vás vie mi niekto pre inšpiráciu ako využiť priestor poslať fotku interiéru ďakujem veľmi pekne
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?