Kto stavia dom Archikom 1?

stava uz niekto tento dom?
Odpovedať
Ahoj, trosku neskor, ale my ho akurat zaciname stavat.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@aurica a kolko vas stal ten domcek?
Odpovedať
Iba som zvedavý, o ktoré projekty je záujem... Nedá mi, aby som nemal niekoľko poznámok. V prvom rade nerozumiem pohnútke autora umiestniť špecifickú hygienu do vstupu. Ak teda bude mať majiteľ návštevu a táto bude potrebovať dajme tomu cikať, potom vyštartuje z obýváku smerom do vstupnej chodby, potkne sa o nejaké topánky, prevráti detský kočík a s týmto rachotom dorazí do WC, kde vystraší dieťa domáceho umývajúce si ruky od čokolády. Ak sa medzitým nepočúra, bude mať zvláštny zážitok z tejto dispozície. Ďalej ma prekvapilo množstvo otvorov v dome. Pomerne chaoticky a iba za účelom prvoplánového efektu sa na dome nachádza mnoho okien. Je to drahé, je to zbytočné, nedobre sa dom zorientuje voči svetovým stranám a energeticky to je nevýhodné. Keď k tomu celému pripočítam zopár nezmyselných výklenkov, nešťastnú šikmú stenu v spálni a nebezpečné tri strešné úžľabia, nechápem, prečo sa ľudia rozhodujú pre niečo takéto...?!
Odpovedať
No tak daj sem typ na projekt, pre ktory by si sa ty rozhodol, uvidime ci bude taky dokonaly :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Ahojte všetci, máme projekt Archikom 1 nechápem pripomienky ktoré písal autor, 31.11. budú 3 roky čo bývame a ja ani celá moja rodina si nevie vynachváliť tento projekt, je ako šitý na mieru, nám nesmierne vyhovuje a nechápem o akej šikmej stene v spálni píše autor, nemáme žiadnu šikmú stenu a kúpelne sú tam 2, návštevy máme často a ešte ani raz sa nestalo, že by mal niekto pripomienky k hygiene, chodba je veľká, druhá kúpelňa je na opačnom konci domu, čiže je na výber. Výklenky sú perfektné, dobre ukážu som nesmierne pyšná na tento projekt a naozaj lepší som nenašla a to som pozrela veľa projektov. A množstvo otvorov v dome, máme veľa, veľa svetla a výhľad do každej časti pozemku. Nábytok sme rozložili dobre v obývačke máme súkromie, je to celé otvorené a predsa je všetko zvlášť a čo je najlepšie kuchyňa je spojená s jedálňou, krb je dobre umiestnený, východ na terasu je aj z jedálne, aj z obývačky, ten až tak nepoužívame, máme ho ako zimnú záhradu. A dcéra má tiež východ na terasu z izby ,je veľmi spokojná celý deň jej tam svieti slnko a na terase si vysedáva kedy chce, nemusí chodiť, cez celý dom každý má to svoje súkromie. Vrelo odporúča, ak má niekto záujem o tento projekt, môže sa k nám prísť pozrieť, rada vám náš dom ukážem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Ahojte, vybrala som si projekt Archikom 1, len by som sa chcela spýtať, ak má niekto s domom už praktické skúsenosti, ako ste vyriešili komoru na potraviny, keďže tam žiadna naprojektovaná nie je. Aj čo sa týka šatníka, je tam dosť úložného priestoru pre 4-člennú rodinu? Inak sa mi dom veľmi páči, ako je riešený, len škoda, že architekt nemyslel na komoru hneď vedľa kuchyne, ako je to v prípade Archikom 4. Ďakujem a ako píše jarkajarka, rada by som si taký hotový domček prípadne aj pozrela :-)
Odpovedať
@tinuska432 Treba zavolať toho projektanta, on má rôzne varianty aj s garážou, komorou atď. Ja staviam teraz taký s garážou a komorou neďaleko nitry. Na nasťahovanie mi chýba už len podlaha a interiérové dvere.
Odpovedať
@bocko a mohol by si mi napísať do správy, koľko ťa asi vyšiel všeho všudy dohromady? teda ak si ju zariaďoval drahými vecami, tak koľko to stálo bez toho? dik
Odpovedať
Ďakujem bocko za tip, volala som uz s projektantom, ale este sme sa nestretli, tak som rada, ze uz niekto ma taky projekt, ako chcem. Len tak orientacne by ma tiez zaujimalo, ci sa cena velmi lisi s tou predpokladanou na internete k Archikom1. Zelám pekné bývanie :)
Odpovedať
Vzhľadom k tomu základnému jednoduchšiemu prevedeniu domu (bez garáže, bez špajze, bez prestrešenia veľkej terasy) skutočná cena by sa o veľmi nemala líšiť od tej na internete. Záleží či sa dom stavia svojpomocne alebo dodávateľsky.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Profilova fotka
My sme hladali vhodný projekt asi 6 mesiacov, napokon sme sa rozhodli pre archikom1 pretože nám vyhovoval aj podla svetových strán, čiže kuchyna na sevorozapad a terasa južná strana. Síce projekt sme si dali projektantke prisposobiť máme aj špajzu síce nie je pri kuchyni ale pri vstupe do technickej miestosti ktorá je namiesto garáže. Dosť sme sa hrali aj so stenami a oknami.Kto príde každéme sa prevedenie páči.
Odpovedať
@bizist ahoj, nedalo by sa sem vlozit obrazok dispozicneho riesenia po upravach? Aka je sirka a dlzka domu? Dakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?