Kto má autorksé práva na katalógový projekt?

Ahojte, ako to je s autorskymi pravami na projekt? Mame vyhliadnuty domcek z katalogu, ale chceli by sme spravit zmeny co sa tyka kurenia (ciastocne podlahove), umiestnenia kotla a taktiez vody. Pre nas by bolo jednoduchsie ist za nejakym miestnym projektantom, ktory by v ramci sluzieb vybavil aj stavebne povolenie. Len neviem, ci si musim pytat povolenie od povodneho autora. Vie mi niekto poradit?
Odpovedať
ahojky, my sme tiez kupili katalogovy projekt a hned sme napisali aj zmeny, ktoré v nom chceme spravit a autor projektu nam dal suhlas, ze so zmenami suhlasi. Zmenu projektu nam robil iny architekt. Povolenie od autora k projektu sa prilozi ku stavebnemu povoleniu, aby videli, ze zmeny su podla autorskych prav. :-)
Odpovedať
Stavebný úrad pri kolaudácií nezaujíma aké kúrenie máte v dome, tam je dôležité osadenie stavby, vzdialenosti od susedov, od ulice či Ste dodržali vonkajší vzhľad stavby. Kúrenie musí byť funkčné ale či sú radiátory alebo podlahovka to ich nezaujíma. Počas realizácie stavby pred jej dokončením realizátor kúrenia Vám zakreslí skutočné zhotovenie kúrenia a to sa zapíše do stavebného denníka. Na kotol musíte mať ku kolaudácií revíznu správu, na plyn a elektrinu. To sú podľa mňa vyhodené peniaze za prepracovanie projektu a autor projektu možno ma alternatívne kúrenie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?