Kreativny skuseny architekt - - - nie projektant!

Ahojte, Hladam skutocne dobreho architekta / atelier - kreativneho, skuseneho na vsetky aspekty stavby / rekonstrukcie RD, ktory berie dom ako celok od zaciatku do konca. Hladam uprimnu, genialnu architekturu. Vdaka za tipy.
Odpovedať
1
2
Tak musiš hľadať v inom štate. Osobne skusenosti:
Odpovedať
Profilova fotka
@kashina Spýtaj sa známych čo si postavili dom. Cudzí nemá záujem na tvojej spokojnosti ale na peniazoch. Potom to nejaký opečiatkuje a staviaš.
Odpovedať
Profilova fotka
@kashina Napr. : Igor Bučenec z Piešťan http://sk-architekt.com/adresar/igor-... Kreatívny. Zodpovedný. Invenčný.... Skromný. http://www.mojdom-mojhrad.sk/?wmd=57&...
Odpovedať
@ferofk dik, som ochotna aj cechy, mas tip?
Odpovedať
Profilova fotka
Architekt nemusí byť kreatívny, stačí že ovláda to čo má vedieť.
Odpovedať
mne sa paci pristup tohto atelieru: http://wp.gutgut.sk/category/all/
Odpovedať
@mudrastrecha musim nesuhlasit, podla mna kreativita a inovacia je potrebna v kazdej profesii, a u architekta je to nutnost vychadzajuca z podstaty povolania jednoducho chcem verit, ze aj u nas existuju skutocni odbornici a talentovani kreativci, ktori zo svojho atelieru vypustia len 100 % robotu, taku kde odovzdali vsetko, mam svoje tipy, ale hladam dalsie alternativy
Odpovedať
keby nebol kreativny , neprijmu ho na skolu. @mudrastrecha @kashina skus si vyhladat Kalin Cakov - jeho prace. Ale 1000e to stat nebude. A j dost takych, co su schopni a vedia co robia.
Odpovedať
@atlaska atlaska dakujem
Odpovedať
@kashina gutgut, rules, bkps, barak architekti, beef, nice architects, s6k, vallosadovsky, zavodny ...
Odpovedať
@clt Dakujem, vacsinu registrujem, ale su tu aj nove mena, velmi napomocne.
Odpovedať
odporucam @janvirostko. Ma profil aj tu na streche v casti profesionali. Osobna skusenost - skvely pristup, napady a riesenie celeho projektu do detailov, ktore mi vobec nenapadli.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@kashina Definuj slovo kreativita a inovácia. Chceš človeka ktorý navrhne dobrý dom, alebo experimentátora? Páči sa ti antika a kvalitné technológie?
Odpovedať
Profilova fotka
@ann295 janvirostko je čerstvý absolvent.
Odpovedať
@mudrastrecha nebudem spochybnovat alebo pretvarat existujuce definicie tychto dvoch slov, chcem kreativitu a inovaciu (aspon) voci beznej slovenskej architekture rodinnych domov, nase dediny a mesta v minulosti spriznili panelaky a teraz ich prizni slovenska novodoba architektura aj ked u nas vidim dom kde mi imponuje forma, vacsinou to pokazi stvarnenie bud exterieru, ale skor interieru, ktory moze vyzniet dokonale a moderno, avsak na mna posobi iba luxusne, prvoplanovo, surovo a neuprimne, z vacsiny modernych domov, ktore u nas vyrastu necitim emocie hladam dokonaly a pritom velmi jednoduchy celok (pre mna, nie pre ostatnych, ci uz hosti, alebo okoloiducich)
Odpovedať
tieto slova najlepsie vystihuju, co hladam: 'soft minimalism and beautiful functionalism' (makky minimalizmus a krasny funkcionalizmus)
Odpovedať
Profilova fotka
@kashina Čo je funkčné, to je pekné. Škaredé domy majú niečo nedoriešené. Je to ako s krásou ľudského tela, deformácie sú škaredé.
Odpovedať
@mudrastrecha Ty si dalsi reinkarnat radoppa? Alebo co si za kreaturu? Este si jeden prinosny prispevok nevypotil. @kashina S tymito chlapcami si porozumiete http://eee.sk/
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado ako by nie??? :-D. Odkaz na janvyrostko bol zmysluplny :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado tiez s napatim pozorujem a kladiem si rovnake otazky ako ty :)
Odpovedať
@jankazb Mislys, Yan Vyrostko? :-D
Odpovedať
@kashina @janvirostko co som pozerala jeho prace a referencie myslim, ze neurobis zle ak ho skusis
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado teplo,teplejsie??? -:D. Uz sa to stupnuje :).
Odpovedať
Profilova fotka
@kashina Ako to tu tak čítam tebe bi asi bola málo aj Zaha Hadid nemohla bi si sem hodiť nejakú inšpiráciu ako si predstavuješ ten makky minimalizmus a ešte by aspon mňa zaujímalo v akej cenovej hladine si predstavuješ hotovú stavbu
Odpovedať
@martosko Zato tebe staci malo. Ake je prve vybrane slovo nasej gramatiky? ;-) http://www.vybrane-slova.sk/
Odpovedať
@martosko nikomu nemusim vysvetlovat ani dokazovat co chcem, preco to chcem, ako to chcem, co mi je malo a co vela, ja hladam dobreho architekta krasa, emocie, funcnost nie je o peniazoch, kadektory 100-rocny hrdo zostarnuty a osarpaly dom je krajsi ako nase opolystyrenovane marhulkovo-zeleno-oranzove-neviem ake novostavby za tisice EUR Inspiracie mozem hodit vecer
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado Ospravedlňujem sa všetkým hlavne pánovi Ľuovítovy Š. a matoradovi, niekedy sa viac sústredím na obsah ako na formu a nakoľko odpovedám cez mobil nemôžem sa ani spoľahnúť na automatickú opravu. Aj napriek môjmu prehrešku ale dúfam že moja otázka bude akceptovaná a možno aj zodpovedaná.
Odpovedať
Profilova fotka
@kashina Nemusí vysvetľovať a dokazovať, a dokonca ani reagovať na idiotov. Pozri si lajky k hlúpym komentárom.
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko To isté čo pre "kashina".
Odpovedať
Profilova fotka
Tak už aj ja vidím že táto diskusia bude zasa na niekoľko srán, ale nech veď tie sú najlepšie @mudrastrecha Nadávať niekomu do idiotov a to ti ešte ani nezaschol atrament na registrácii nemáš náhodov príbuzného nejakého Rada z Popradu @kashina Prepáč tvoju otázku som nebral moc vážne lebo väčšinou sa tu riešia veci ako či sa dá dom postaviť za 50 000 alebo projekt na stavebné povolenie do 1000 eur, preto tu tažko nájsť ľudí čo si mohli dovoliť zaplatiť niekoľko tisíc za naozaj dobrého architekta, tak moja rada znie skús sa popítať na fórach o architektúre a desingu. Čo sa týka moderných domov čo sa ti tak nepáčia nevinil by som s toho len architektov ak za niekim príde investor že chce obdĺžnikový bungalov bez výklenkov do ceny 70000 na kľúč architekt sa môže aj rozkrájať a to nehovorým o prípadoch keď sa architekt úplne vynechá pri návrhu. Otázkou na financie som chcek dať do pozornosti to že kvalitnú architektúru treba podporyť aj kvalitnými materiálmi ktoré sú väčšinou drahé preto s tebou nemôžem súhlasiť v tom že krása, emócie a funkčnosť nie sú o peniazoch, nechci mi povedať že bi si mala rovnaký pocit a funkčnosť z kuchynskej linky za 400 eur z merkury marketu a od linky na mieru za 4000
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?