Konštruktívna kritika na projekt

Ahojte. Planujeme s polovickou stavat domcek a tak by sme sa s vami radi poradili a vypoculi si zopar navrhov co by sa dalo vylepsit. Pripominam ze tento navrh cez ruku architekta este nesiel, takze nejake nedostatky tam mozu byt a zrejme aj su. Obmedzeny sme sirkou pozemku (12.5m) a vysokym domom na spodnej strane (kvoli svetlu chceme dom natlacit na horny okraj pozemku - z hornym susedom sme za dobre a nemal by byt problem to natlacit na hranicu - momentalne stoji na hranici stary dom ktory sa zbura). Tu je navrh: http://sk.floorpad.com/Fapp/Published... Podpivnicit to chceme od vnutorneho vchodu do suterenu smerom do prava k vonkajsiemu vchodu (priestor kuchyno-jedalno-obyvacky). V pripade akychkolvek otazok mi napiste a ja vam ich rad zodpoviem. Dakujeme pekne vopred za konstruktivnu kritiku (prosim neprehliadnite slovicko konstruktivnu :-D ), Majo
Odpovedať
Profilova fotka
Ak by sa dalo vymeniť WC a vstup do pivnice. Uvedomujem si však že tam chcete mať krb takže je to asi kompromis. K orientácii sa neviem vyjadriť. Okná v dvore 100cm by som zväčšil.
Odpovedať
V izbe c. 3 by som okno urcite zvacsila. My mame izbu 9,7 m2 a v nej 180 cm okno a je to akurat, tych 100 mi pride velmi malo. Ten krb mi tam nejako nepasuje, ak by sa dalo, tak by som ho presunula k vchodu do suterenu, ktory mate momentalne naprojektovany. A este.. ak by sa dalo WC vymenit s vchodom do suterenu, bolo by to praktickejsie kvoli vykurovaniu. Za vchodom by som dala dvere, inak bude velmi tahat. Vymenila by som kuchynu s obyvackou, Tym by ste mali celkom velku kuchynu a krasny obyvaci priestor, v ktorom by ste mali aj vychod na terasu. Neviem, ci som sa dobre vyjadrila, pre istotu som sa to pokusila nejako nakreslit (ospravedlnujem sa za kvalitu, ale vzhladom na vecernu hodinu nemam silu na nieco krajsie)
Odpovedať
Krb je tam ulne rusivy takto zrezany. Kde budete mat veci dennej potreby-metly,vysavc, rozne papiere, sanony-v pivnici? To ze sused nema namietku,aby ste sa na neho natlacli este nic neznamena, SU Vam to povolit nemusi. Pises horny sused, teda by ste asi nedodrzali ulicnu ciaru? Ze "sa bude" stary dom u suseda burat,neznamena je zburany.
Odpovedať
Jo a vstup-nevidim tam priestor na bundy, topanky,dazdniky,kremy, nejaky kalendar.........
Odpovedať
Ahojte, Velmi pekne vam dakujem za vas cas a navrhy. Urcite to zvazime a v niektorych veciach si nechame poradit. Este raz vrela vdaka !
Odpovedať
@majco1991 ja na rohovy krb nemam vyhrady. v konecnom dosledku to bude podla mna vyzerat dobre. len pozor bude treba davat na to, aby sa niekto nepopalil, kedze je krb presne vo vchode. to malicke okno v izbe c.3 je hrozne, strasne malinke. to tam budete mat tmu. aspon o pol metra ho este zvacsite. orientacia sa mi nepaci vobec, lebo v kuchyni s obyvackou nebudete mat slnko pocas celeho dna, co by mne osobne vadilo a terazsu by som si dala na tuto spodnu stranu, kde by bolo slniecko. rozmiestnenie izieb je inak dobre, prakticke. mozno by som uplne vymenila kuchynu s obyvackou. rb dala na kupelnovu stenu a spravila niekde este pajzu, ktora mi tam velmi chyba. wc v predsieni je uplne super. v kupelni budete mat snad tiez wc. ja by som to nemenila, lebo mat wc pri obyvacke, ci kuchyni je pre mna osobne chore, ked nemoze clovek v klude robit, co potrebuje, lebo to pocut do obyvacej casti. cize wc v zadveri je super. ale v kupelni treba mat wc tiez.
Odpovedať
@stanislavao tiez si myslime ze krb bude vyzerat dobre na rohu. Ak sa neda pozor na deti, tak sa dokazu popalit na hociakom krbe a nezalezi ci je na rohu alebo nie :).. To malicke okno je v izbe 3 je minulostou a pravdu povediac to bol moj fail ze som ho take male zakreslil. Orientacia je pre nas vyhovujuca a spajzu sme vyhodili i ked tam v povodnom projekte (ktroy sme upravovali) bola pretoze zda sa nam zbytocne ju mat. Ohladom samostatneho WC sme rozmyslali tak isto ;-) a dalsie v kupelke urcite bude.. :) Kazdopadne dakujeme pekne !
Odpovedať
@majco1991 verte mi ,ze spajza je potrebna. fakt. mat poruke zemiaky, cibulu, nejake kompoty, odlozit nejake vacsie nadoby, co v kuchyni nemusia prave byt, odlozit robot, tacky, my tam mame aj vysavat pod regalom. neviem si predstavit za kazdu drobnost behat do pivnice po veci. zvazte tu spajzu.
Odpovedať
@stanislavao Tak dam pripomienkovat do druheho kola tu spajzu mojej polovicke :)
Odpovedať
@majco1991 Bolo by dobré zverejniť aj katastrálnu mapu. Aby sa dal dom lepšie navrhnúť a nemuseli sme sa ťa vypytovať na detaily pozemku. Ak chceš, pošli mi na IP názov obce a číslo parcely, mapu zverejním miesto teba. Zmažem všetko čo by identifikovalo tvoj pozemok, budeš anonymný.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?