Komu dať urobiť projekt domu?

Profilova fotka
Chceli by sme projekt, ktorý je prispôsobený podmienkam konkrétneho pozemku (orientácia na svet. strany a pod.) a našim preferenciám. Preto nám žiaden katalógový dom nepadol do oka. Ale v podstate ide o obyčajný bungalov, nič špecifické. Na koho, kam sa obrátiť, ak chceme, aby nám projektant i poradil a trochu nás viedol? Ale zas nechceme za projekt dať "majland". Známi si dali robiť projekt (za cca 1000 eur), ale bolo to tak, že oni si domček nakreslili na štvorčekový papier a pani im na základe toho urobila projekt. Koľko vecí sa neskôr ukáže ako nevhodné, ani netušia. Tomu by sme sa chceli vyhnúť. Alebo riešiť projekt s firmou, ktorú si vyberieme na realizáciu stavby? Alebo sa to rieši podobne, my si vymyslíme a oni prekreslia? Za každú radu, názor ďakujeme! :-)
Odpovedať
Ahoj, neviem odkial ste. My sme prave ukoncili fazu spracovania projektu pre stavebne povolenie. Mali sme jasnu predstavu co chceme, ale napriek tomu som rad, ze sme ralizovali aj takzvanu architektonicku studiu, ktora nam v tomto pripade velmi pomohla aj ked som mal o nej mienku ze je zbytocna. Nas projektant nam pomohol presne navrhnut veci ako sme chceli, ale zaroven nas aj naviedol na veci, ktore sme si nevedeli prestavit pripadne nemali odvahu ich realizovat. Velmi dobry prehlad projektant o tom ako sa realne stavaju domy a ake su moznosti, ake materialy sa pouzivaju nam velmi pomohlo. Teraz sme velmi spokojny. Ak chcete vlastny projekt ratajte s vyrazne vyssou cenou ako su katalogove. Na druhej strane mate veci podla seba, velmi viete ovplyvnit aj sposob realizacie, materialy a zaujimave riesenia. Teda ak mate stastie na dobreho projektanta. Bezne cena za m2 individualneho projektu 20 - 30e za m2. Nas to na obytnu plochu vyslo menej ako 20 aj so studiou.
Odpovedať
Profilova fotka
urcite sa do projektu oplati "vrazit". Osobna skusenost - mame sice katalogovy projekt, ale aj tak sme ho este museli dat dalsiemu projektantovi na upravu kvoli izolacii, kedze sme chceli NED... dobry projektant ti ho navrhne podla vasich potrieba a potrieb pozemku s tym, ze jeho riesenia by vam mali usetrit peniaze - napr. pri základoch, konstrukcii strechy a hlavne by mal dbat na to, aby tam neboli zbytocne blbe detaily, ktore sa tazko fyzicky alebo financne realizuju. A take nieco aj stoji sice naoko viac penazi, ale v konecnom dosledku zase vy setrite. Za mna tu na vychode mozem odporucit Janka Virostka. Skus ho oslovit aj cez Modru strechu - ma tu profil v PRO. Zamierava sa hlavne na NED a pasivne domy, ale povedzme, ze je to fakt kvalita za rozumnu cenu a hlavne vie pomoct aj ked uz jeho "praca" skoncila.
Odpovedať
Profilova fotka
@jeremy86 sme z Michaloviec a dom by sa mal stavať pri Košiciach. Môžeš mi poslať kontakt na vášho projektanta do pošty? No to je jasné, že to bude drahšie :-) ale v tom dome už chceme stráviť zbytok života, takže sme ochotní do toho ísť. Takto by sme si to ideálne predstavovali. Takto, že my máme svoje predstavy, ale dáme si poradiť, aby sme neľutovali.
Odpovedať
Profilova fotka
@jancusa2000 dakujem, pána si značím do notesíka :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý večer. Ponúkame štandardné, aj atypické projekty rodinných domov. Poradíme s výberom projektu, osadením domu na pozemok, alebo so zmenami v projektovej dokumentácií. Podľa požiadaviek klienta dodáme stavbu domu na kľúč. Jednou z hlavných priorít je individuálny prístup ku klientovi, profesionalita a flexibilita. Našim cieľom je spokojný zákazník so službami, ktoré ponúkame. Zaisťujeme profesionálny servis počas všetkých projektových fáz architektonických zákaziek, vrátane vybavenia potrebných povolení, stavebného dozoru, až po kolaudáciu stavby. Prosím, ak máte záujem, pozrite si náš web. V okolí Košíc už máme niekoľko realizácií. Veľmi radi si s Vami dohodneme termín osobného stretnutia,kde si spoločne môžeme všetko prediskutovať.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 1 roku
@jeremy86 Ahoj, mohla by som ťa poprosiť o kontakt prípadne nejaú stránku na projektanta, ktorý Vám robil návrh? Ďakujem veľmi pekne.
Odpovedať
Profilova fotka
Myslím že naši klienti boli radi že sme im učesali ich sny a vízie a domček navrhli tak že sú s ním stotožnený a prepracovaný projekt im teraz šetrí peniaze počas výstavby aj prevádzky. A nebáli sa do projektu zainvestovať aj keď im išlo o čo najúspornejšie riešenie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?