Kompakt 45 od Prodomu. Máte skúsenosti s jeho stavbou?

Ahojte, chcela by som sa opýtať, či už má niekto skusenosť so stavbou KOMPAKTU 45 od Prodomu? Ďakujem
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
janka258 • Dnes o 11:44 Ahojte, prosím Vás je tu niekto, kto stavia alebo už má postavený dom KOMPAKT 45 od Prodomu? Veľmi sa nám páči a chceli by sme taký stavať, ale chceli by sme najskôr vedieť, či je skutočne dispozícia a veľkosť izieb taká skvelá ako na obrázku. Lebo podľa môjho názoru je to jeden z mála domov, ktorý má perfektnú dispozíciu ako na prízemí, tak aj na poschodí. Veľmi by ste nám pomohli pri rozhodovaní. Ďakujem
Odpovedať
Ahojte my sme zacali stvat kompakt 45. Zaklady su vyliate a je to dost priestranna plocha na to aby sa tam tie izby zmestili.My ale este pridavame komin z vonkajsej strany koli krbu v obyvacke. ale ak vam mozem poradit tak je to taky projekt ako zo 80tych rokov. Myslim stavebne postupy. Ale urcite stavajte.... my sme rodina s 2 detmi a pre taketo rodiny je to skvely dom.
Odpovedať
Jaj a este som zabudol. menime tam este kuchynu koli tomu ze je dost mala plocha kuchynskej dosky a preto sme sa rozhodli komoru zrusit. poprehadzovat priecky v spodnej kupelni aby bol zachod zvlast a sprchovy kut zvlast. a staviame z ytongu bez zateplenia. a po prepocitani to vyjde lacnejsie ako tehla so zateplenim. a co sa tyka stropu tak neda sa tam dat montovany strop so stropnymi vlozkami ale jedine riesenie je bud monolit podla projektu krory vyjde na cca 5000eur alebo panelovy strop od ytonguna ktory sme dostali 30 pero zlavu a vyjde nas na 4100eur + zeriav na 5 hodin a strop je hotovy a ihned pochodzny bez dalsieho 10cm betonu na rozdiel od montovaneho a netreba ho podstojkovavat.... takze tak.... s dalsimi otazkami viem poradit tak sa pytajte... my staviame vsetko svojpomocou....
Odpovedať
Ahoj, ak sa môžem spýtať, tak prečo sa tam nedá dať keramický strop?Vysvetlili ti nejaké dôvody?Lebo my sme to tak mali v pláne robiť a troška nás to zaskočilo...Inak my sme to chceli pomeniť tak,že komoru by sme spojili s časťou kúpelne a dole by sme si nechali len WC.Myslím, že by nám neboli treba 3 kúpelne a tá komora je predsa len v dome dobrá.
Odpovedať
Ahoj... montovany strop je problem dat preto lebo by si musela vyhotovit nosnik a ten by ti trcal zo stropu smerom dolu a nebolo by to esteticke ale keby vam to nevadilo tak potom by nemal byt problem... a poviem ti pravdu ze nieje nad mat kupelnu dole.... hlavne pri tej spodnej izbe keby sa aj nahodou nieco stalo.... a hlavne ked budete mat navstevu tak vam bude chodit si umyvat ruky hore do kupelne??? neviem ako ste vy narocny ale my sme dost... a este dalsia vec ohladom tej kuchyne... nezda sa vam ze je to dost male? sak ked tam dam dres varnu platnu a chladnicku tak si neviem predstavit kde by som dal mikrovlnku... a kde to vlastne staviate?
Odpovedať
Plánujeme v Detve,no to sme zatiaľ len v štádiu rozhodovania,že aký dom stavať,no tento sa nám zapáčil dispozíciou asi najviac.Inak čo sa kuchyne týka, tak teraz máme kuchyňu 2,9x3,2m a to v nej máme aj stôl+4 stoličky.Linku máme do L a 2,9x1,5 m a celkom je to OK. A navšteva by si neumývala ruky hore,lebo by bolo umývadlo v miestnosti s WC :-) ale to je fakt, kúpelne nikdy nie sú na škodu,ale asi pri rozlohe kuchyne by som dala prednosť komore,no možno zmeníme názor...uvidíme. A čo sa kuchyne týka tak my sme zvažovali v kuchyni zrušiť dvere do chodby a kuchyňu potiahnuť smerom ku dverám do komory. Vyšlo by tam vlastne L+linka s drezom pod oknom. Myslím, že bez tých dverí by sme sa pokojne zaobišli,ale neviem ako by to vyzeralo v reále.Veľmi by som ten dom chcela vidieť už hotový.Lepšie by sme vedeli čo ako vyzerá a čo ako zmeniť. A vy kde staviate?
Odpovedať
my staviame v dunajskej luznej pri bratislave.... ak ches vidiet fotky z prvych vykopov tak tie ma manzelka vo svojom nicku... jej nick je hanka274... tak sa pozri a uvidis aspon tu rozlohu... podla mna je to dost velky dom na to aby som si v nom nasiel aj kutik na trucovanie... vcera som natiahol kanalizaciu a dnes nam privezu salovacky. dufam ze buduci vikend byuz mohla byt platna hotova sup na mury.... a inac jedna dolezita vec ohladne prodomu... v projekte je vsetko, ale uuuuplne vsetko prdimenzovaneaj 2x viac ako treba... takze da sa na mnohych veciach usetrit.... ak mas zaujem mozem ti poskytnut nejake podklady ktore vam ulahcia rozhodovanie. ja som zatial na tom dome nenasiel chybicku krasy... :-)
Odpovedať
No tak to by si bol veľmi zlatý.Dá sa ti to poslať na mail?Na IP by som ti poslala náš mail a fakt by si nám pomohol pri rozhodovaní. My sme na ňom tiež nenašli ani jednu chybičku. Perfektná dispozícia aj prízemia aj poschodia.Vo väčšine domov sa nám páčilo buď jedno alebo druhé...a toto to je skrátka aspon podľa obrázku dokonalý dom.
Odpovedať
poslal som ti aj nas mail... tak potom pozri IP...
Odpovedať
Už som aj odpísala...Pozri aj ty a daj vedieť,či sa ti to bude dať poslať,OK?
Odpovedať
Profilova fotka
a ja este pridam, ze cenovo je uplne perfektny...bezkonkurencny...cena na kluc 2.500.000,-sk??? jak zadarmo...z laveho vacku vytasim :-D :-D :-D ...je tam Ackova strecha a ziadne vyklenky, takze klasicky obdlznik...takze kvoli tomu. uz sa tesime.
Odpovedať
Tak ten ľavý vačok Ti závidím :-D :-D :-D Presne to sa páči aj nám.Zbytočné výčnelky, 1500 okien a pod. zbytočne predražia stavbu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
oh, ten vacok bol mysleny obrazneee... ;-) , ze je to fakt lacne.
Odpovedať
Neboj pochopila som.Keby to nebolo obrazne tak asi už bývate a stavala by ho firma...a možno úplne iný dom :-) My sme tiež vyberali projekt v prvom rade podľa ceny,lebo čo by sám fakt veľmi páčilo začínalo pri sume 5 000 000 :-D ale na druhej strane,ani jeden ten dom nebol tak super riešený ako tento...
Odpovedať
mne /hanka/ sa z prodomu pacil este klasik 154. ale ta cena je trochen ina, jak tu...
Odpovedať
No tak to máme asi rovnaký vkus,aj nám sa takýto štýl páči,len to by sme museli na 5 rokov aj jesť prestať aby sme naň našetrili :-D Inak pozerall ste aj projekty od ERLIS? Aj tam sú celkom zaujímavé domčeky.No to je teraz už pre Vás bezpredmetné,ale len tak či ste pozerali aj inde ako v prodome.A len tak pre zaujímavosť,kedy ste sa rozhodli,že idete stavať?
Odpovedať
Ahojte, je priam neuveritelne, kolko ludi zrazu stavia tento domcek. My ho uz mame postaveny a nelutujeme. Zmeny, co sme robili, je ze na ukor priestoru v dolnej kupelni sme zvacsili spajzu. Cize z kuchyne co sa malo ist do chodby sa ide do spajzy. Napriek tomu sa nam do dolnej kupelne zmestil zachod, umyvadlo a sprchovaci kut 120x90cm :-) Kuchyna ma rozmery 2,5x2,8m, takze pracovna plocha je dostacujuca, teda aspon pre nas. Do obyvacky sme davali krb, co nam ubralo z priestoru na obyvaciu stenu, ale to ma netrapi, stoji to za to. Kupelnu z rodicovskej spalne sme nerobili, vznikol z toho ulozny priestor plus zehliaren :-) A s tym stropom je to pravda, bolo to treba robit monolit. Izby v podkrovi su tiez dostatocne priestranne, take akurat. Takze ja len vrele odporucam :-)
Odpovedať
Ahoj Sisab,presne takto by sme chceli robiť zmeny aj my.Prosím ťa mohla by si mi na mail poslať pár fotiek?To ma zaujíma,ako ste to tam pomenili.A ak sa môžem spýtať,stavali ste svojpomocne alebo na kľúč a koľko to celé asi vyšlo.Bez zariadenia,len stavba.(Mail Ti pošlem na IP) Ďakujem
Odpovedať
Ahojte... Sisab a ako ste riesili komin? kam ste ho dali? ja ako som na to pozeral tal stredom domu sa tahat neda lebo by to zobralo z vrchnej izby trosku a preto som sa ho rozhodol potiahnut ho po vonku a hlavne dat krb niekam do rohu takze z toho vzniklo to ze krb bude v rohu na stene ktora susedi s izbou na prizemi... a aj nas by zaujimalo kolko to cele vyslo a ak by sa dali tiez poslat nejake fotecky... hmm??? dakujeme. mail posielam IP
Odpovedať
Ahojte, fotky poslem vecer, pripadne mozno si spravim album :-) Som nevedela, ze bude zaujem :-D Co sa tyka komina, je na vnutornej stene susediacej s dolnou izbou, je pravda, ze zobral kusok z hornej izby, ale nie je to take hrozne. Tebe sa da krb tahat zvonku, budes ho mat medzi oknami, my sme vsak z tej strany spravili normalny balkon, takze sa nam to nedalo. A chceli sme ho co najviac v strede domu. Celkove naklady, neviem presne, este nemame kompletnu fasadu a zabradlie vnutri mame len zacate. Muz to robi vsetko sam, tak vnutro prichadza na rad az v zime :-N Ale predbezne naklady na holobyt bez zariadenia cca 1,5-1,6mil.
Odpovedať
aaaa. tak to je dobre to si nas potesila.... aj sme si mysleli ze sa to da zvladnut do 2 mega... a z coho ste stavali? my to robime tiez vsetko sami... teda ja som hlavny boss 8-) , potom mame mojho svokra ten je mega boss ]-( , moj kamos z roboty ten je normall boss 8-( moj oco ten je len boss :-) a manzelkin brat ten je mini boss :-N ... takze sme takato particka.... a kazdy vie nieco... tak dufam ze buduce vianoce stravime uz v novom domecku...
Odpovedať
My sme stavali z tehly - 38cm a zateplovali sme polystyrenom 5cm, na severnu stenu 8cm. Sme spokojni. My sme tiez robili sami, muz, svokor, moj brat a sem-tam moj otec. Tiez kazdy vedel nieco. Na omietky radsej majtra na zaciatok, potom sme sa priucili vsetkemu :-) Drzim palce :-)
Odpovedať
Kompakt 45 je cena na kľúč 2 962 079,- Sk, uvádza katalóg. Sisab v tom máte už aj elektrinu, kúrenie zdravotechniku, prípojky, omietky, potery lebo to je holobyt? Hrubá stavba je niečo iné.
Odpovedať
Ferka, bez zariadenia 1,5-1,6 mil. Holobyt. Hruba stavba cca750tis. V roku 2006-2007.
Odpovedať
ferka511, nam z prodomu poslali vykaz vymer na cenu 2 a pol miliona... :-|
Odpovedať
maminka co sa to tu montujes??? ]-( :-D :-D :-D
Odpovedať
Ked sme kupovali projekt my na jesene roku 2005, cena stavby na kluc bola 2,3mil...
Odpovedať
tatino, aj ja si pozeram o domceku, aj ja staviam, nielen ty! :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
este dopisem /ja som, hanka/...jani, ozaj mame rovnaky vkus...a je to fakt...nejest nepit ked chces mat taky... a stavat? rozhodli sme sa v auguste zo dna na den...len my sme mali jednoduchsiu cestu k pozemku, nasi chceli najprv stavat, potom, ze nie, potom zase chceli a nakoniec nadobro, ze nie...tak ideme do toho my.
Odpovedať
tatino, ja budem pisat pod svojim nickom, ty si pis pod svojim, lebo takto je v tom zmatok :-| cmuk x-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?