Koľko vás stále všetky veci okolo projektu?

ahojte 1/ kolko vas este stali vsetky ostatne veci okolo projektu? doprojektovanie garare profesie osadenie domu na pozemok polohopis - vyskopis... 2/ viem si nejako jednoducho a rychlo vypocitat cenu za stavbu domu? niektore ceny na kluc sa mi zdaju podhodnotene a niektore nadhodnotene. budem mat realny obraz napr. ak si prenasobim m2 x 1000 eur ? 1200 eur? planujem stavat na kluc, normalny standard. viem, ze je to asi tazko takto povedat, ale potrebovala by som sa zorientovat, dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@blue_moon Myslim si, ze cena 1000eur/m2 je dobra orientacna cena pri stavbe na kluc. 1200eur/m2 pri pasivnom dome na kluc (samozrejme s DPH). Cenove ponuky pod 750-800 eur/m2 s DPH by som nebral vazne (BA a okolie). Tam by som ocakaval, ze sa cena navysi.
Odpovedať
ano, Ba a okolie. 1000 eur/m2 vidis teda naozaj realne? mas skusenost? chcem si vybrat projekt, ale neviem sa pohnut. tie co sa mi nepacia su v mojom budgete tie co sa mi pacia su nad moj budget, ale neviem niekedy pochopit logiku veci, lebo dom v podstate nie je ani vacsi, ani clenitejsi... proste je tam iba o 20tis. vyssia cena a z toho som trocha zmetena...
Odpovedať
viem, ze na kluc je to drahsie, ale obavam sa, ze konkretne my nemame velmi na vyber. sme uplny laici, co sa stavby tyka. a v manualnych pracach dokonca by som povedala cista neschopnost :) no ak by mi fy., co mi stavia na kluc dala na vyber tak malo moznosti, tak ju asi ozaj poslem do teplych krajin. to je trocha drzost za tie peniaze ! tiez zvazujem to co pises - alt. hruba stavba / holodom na kluc a ostatne zvlast, ale obavam sa prave z dovodu nasej nevedomosti :)
Odpovedať
@blue_moon my tiez uvazujeme, ci si dame dom postavit cely alebo len cast..vyzera to skor tak, ze hrubu stavbu, pripadne holodom dame niekomu postavit a zvysok si dokoncime sami..tiez sme laici, ale nebojime sa prace.. :) Niekde som citala pekny nazor, ze to, co v dome uz nemozes pomenit, musi byt kvalitne (a teda moze byt aj o cosi drahsie), ale to, co vidis a co sa da zmenit (nabytok, podlaha, dvere,ale aj dokoncovacie prace a tak...) tak na tom sa da usetrit.. :) Myslim, ze tymto sa budeme riadit aj my.. :)
Odpovedať
Profilova fotka
@filipdvere Nie som si isty, ci s tebou vo vsetkom suhlasim. stavba na kluc neznamena, ze nemas na vyber presne to, co chces. Ked mas individualny projekt, tak predsa s architektom vsetko prejdes, vsetky svoje predstavy vratane materialov. Hotovy realizacny projekt dostane do ruk firma, ktora musi stavat podla projektu. U nas je to tak. suhlasim, ze dokoncovat si interier vo vlastnej rezii je priestor, kde sa da vela usetrit. My si sami polozime podlahy a samozrejme sami si aj vymalujeme. @blue_moon Tych 1,000 eur/m2 v BA a okoli vidim realne. My staviame pri Bratislave pasivny dom a vychadza to okolo 1100 eur/m2. Predpokladam, ze bezny NED by mohol vyjst medzi 900-1000eur/m2. sice niektore veci si ideme robit sami - napr. podlahy, ale prave tam sme si vyberali drahsi material, takze az tak vela neusetrime. :-D Este mozno uvazovat nad drevostavbou (nie montovany dom) - tam sa da pri stavbe na kluc teoreticky usetrit cca 10%.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?