Koľko okien do domu a neprehnáť to?

Profilova fotka
Chcem sa len spytat, ma niekto na dome viac okien ako my? Ci mam byt kludna :DD 21x okien ( ratam velke i male vo wc ) 2x stresne okno 3 x vonkajsie dvere Triumfne nas niekto? .))
Odpovedať
Profilova fotka
my mame len 18 okien :(
Odpovedať
na kusy by to bolo zavadzajuce, lebo najvacsi otvor pre okno (ak sa to este oknom da nazvat ;-) ) ma rozmer skoro 5m x 2,4m na vysku... :-D celkovo mame zhruba 80m2 okien ... prave riesime cenove ponuky...
Odpovedať
Profilova fotka
my mame 21 :)
Odpovedať
Profilova fotka
@kika214 viem o ludoch co maju na dome tusim 24 okien :) ale preco mate 3 vonkajsie dvere?? jedny hlavne a ostatne? ci mate vstup napr. do pivnice, ako maju nasi, alebo?
Odpovedať
Profilova fotka
my máme 11 plus okienko na povale plus vchodové dvere. Nedám smutného :-( , ale veselého :-D . Pri upratovaní je to akurát. x-)
Odpovedať
Profilova fotka
My mame zatial len 17 okien na prizemi, na poschodi zatial neviem, zatial je len jedno, uvidime ako to prerobime, ale je sanca ze zo 10 okien este pribudne na poschodie, ale tak daleko este nie sme, zatial pouzivame domcek len ako prizemny. A tiez mame troje vonkajsie dvere, spredu, zozadu a pri garazi, preto, aby som vedela hned od garaze vojst, dalsie dvere pri kuchyni, aby som si vedela doniest nakup, pripadne servirovat jedlo vonku a hlavny vchod spredu. Ale sme pred velkou prerabkou, tak zatial len rozmyslame a vymyslame co a ako prerobit, mozno nieco odbudne a nieco pribudne ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
nemam presnej pocet,ale myslim,ze mame vic http://www.modrastrecha.cz/fotoblog/k...
Odpovedať
Profilova fotka
@kristi sa máš naumývať :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kristi fuha, tak to chce upratovaciu catu, ale efektne to je :)
Odpovedať
Profilova fotka
@poliacik321 @katrin21 no ja to fakt mejt nebudu, to se nebojte :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Asi sme vas tromfli...mame 41 okien, ale su v tom aj vchodove dvere a zimna zahrada...ratam aj balkonove :-)) Mozeme si davat tipy, ako ich co najrychlejsie a najlepsie umyt :-)))
Odpovedať
Profilova fotka
to ja s nasimi osmimi oknami sa potom mozem schovat od hamby.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@katka8 Vobec nie...ale ked pojdes okolo nas pred velkou nocou ci vianocami, kludne zazvon na kavicku ;-) Pocas umyvania okien nejaku uvarim :-D Myslite na mna baby, ked budete umyvat tych svojich par, ze ste stastne osoby :-)
Odpovedať
No u nás bude na bungalove a garáži ( máme ju zvlášť ) 16 okien, 1 šupacie dvere a 1vchodové. Ale 41 okien je fakt dosť, Máte vôbec kde postaviť nábytok aby nebol pred oknom?? :-)
Odpovedať
@kika214: bud v pohode mame na dome 5 stresnych okien, 21 okien a 2 dvere
Odpovedať
Profilova fotka
my mame 3 balkonove, 1 dvojkridlove na terasu, 3 vchod. dvere a 22 okien (vacsie aj mensie), 2 stresne :-D a este bude garazova brana :-p uf a ani sa to nezda :-N
Odpovedať
Profilova fotka
sorry ale nepochopila som tuto temu 8-( to je super mat tolko okien, mam zavidiet, alebo sa stazujes, alebo vlastne o co ide? nic v zlom, len proste nedava mi to zmysel...
Odpovedať
@katti77: no ja si myslim, ze temu zadala @kika214 preto, ze sa chce uistit, ze tych okien nema az tolko ;-) my sme tiez dlho uvazovali, ci dat tolko okien, resp. take velke presklenia... lenze s prtavymi klasickymi oknami by ten dom bol smiesny... navyse mame krasnu krajinu okolo, tak preco sa nekochat vyhladom ;-) aj ked ta cena za okna neni taka super ako pri mensich, kde mozu ist plastove ( my musime volit vylucne hlinikove okna), tak to bude stat zato ;-) a v podstate mame tiez trojo dveri... jedny vchodove, druhe do spodnej kupelne (kvoli psom) a tretie zasuvacie terasove...
Odpovedať
Profilova fotka
@katti77 len to ze za okna vyvalime nehorazne peniaze, ktore by sme potrebovali aj na ine veci.. :))) okna maju svoje plus ale aj minus.. ale plusy asi prevladaju..ziadna chvala v tom nie je.. chcela som vediet, ako su na tom ostatni, lebo svagrinka stavia vedla nas a maju len 8 okien.. takze preto taka tema.. :-) @katrin21 no dvere hlavne, dvere do garaze, dvere do pivnice, dvere na terasu a este som zabudla dvere na predny balkon.. @kristi pekne pekne.. riadne vela okien.. ale super bude vsetko dnu osvetlene.. :) @blondiee83 no musim povedat, ze mate krasny dom.. fuu klobuk dole.. :) @sharin presne tak.. dikes!! :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kika214 @sharin tak teraz uz viem moj nazor, nie len ze to stoji vela penazi, ale je s tym aj viac prace a nieviem ako je to s unikom tepla... my mame 8 okien, jedno 3-kridlove balkonove, dve mensie okienka v kupelni a technickej miestnosti a vchodove dvere a myslim si, ze cena uz tu bola dost velka a na umyvanie ich je az az, ako 21 okien je o drzku ked to budes umyvat, ked budem umyvat moje tak si vecer spomeniem na teba, ze este si niekde v polovici...nemyslim to v zlom, to je realita...
Odpovedať
Profilova fotka
@katti77 jo tak s tym ratam, no s unikom uvidime ako to bude, budeme mat 5-komorove a 3-sklo, znacka salamander.. a nejake uniky mozu byt, musi predsa ten dom aj trosku dychat, mame tehlu porotherm 44 na lepidlo a este ideme zateplovat takou 5-6-kou .. a na umyvanie, si budem musiet zvolit nejaku dobru techniku..vraj sa dobre umyvaju s takou stierkou ako byva aj na pumpach.. :) .. a potom uz len okenou vycistit.. :) :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@katti77 a co uz narobim, ked nas ten nas dom tak ocaril.. mame tam taky obluk, v ktorom je hned 5 okien.. ale zatial nam nikto nepovedal, ze ten dom je hnusny alebo taky obyc.. je proste iny.. :)
Odpovedať
Profilova fotka
@kika214 jasne je to vase rozhodnutie a netvrdim, ze je zle, len ta cena a umyvanie :-( , ale ak najdes dobru techniku na rychle a dobre umytie tak daj vediet, rada ju vyuzijem aj ja...
Odpovedať
Profilova fotka
@katti77 :) oka.. :)))))
Odpovedať
odkedy ma seklo v krizoch pri umyvani okien (a to tak, ze som bola na PN mesiac), tak okna neumyvam... z casu na cas si nato zavolam firmu a je po probleme... cas straveny umyvanim vyuzijem inak ;-)
Odpovedať
@sharin ...akurat si ten cas zaplatis.... ;-) naco stavat take domy :-| ...kuk na nas :-)
Odpovedať
@zdenulienka: nato, ze chcem mat pocit ze dycham... teraz sme 2 osoby + 2 psy v 3i byte a mame malo miesta... takze preto... ano ten cas zaplatim, ale tym, ze ho usetrim, zarobim viac... alebo sa budem moct venovat rodine... neviem si predstavit zit v takom pidi dome (bez urazky samozrejme)... staviame ho na cely zivot...
Odpovedať
@sharin pristavat sa samozrejme da do buducna...ak bude treba...nechapem na co su vam dobre tie hypoteky na tie haraburd /bez urazky :-) ,cely zivot zarabat na dom...stravit ho v praci,no a nie pri rodine..urcite to nejake prednosti ma,len neviem prist na to ake ;-)
Odpovedať
@zdenulienka: no vidis, a ja zas nechapem, preco ludia stavaju take male domy rozmeru bytu ;-) to mas tak, sto ludi sto nazorov... hypo nemame na doraz... a mam vyhodu prace, ktoru mozem vykonavat aj doma (ci uz pocas MD) alebo si zriadit doma pevnu kancelariu ;-) pozerala som podorys a teda, nasa garaz je vacsia... a aj ked su mury hotove a stojim v garazi, tak stale rozmyslam nad tym, ze su projekty tychto rozmerov a za ten svet si tam neviem predstavit obyvku, kuchynu a jedalen... nasa predstava o byvani je pocit volnosti a slobody... a nas dom je stale len 4i ... akurat, ze architekt sa "vysantil" na oknach a zmenil celkovo nas pohlad na predstavu o byvani... a maximalne vyuzivame potencial pozemku... ;-) a nemam chut o par rokov pristavovat, chcem to mat hotove od zaciatku... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@sharin aj ja sa priklanam k tvojmu nazoru, ked uz staviame dom, tak taky, aby sme sa necitili ako v panelaku, sice sa zadlzime na niekolko rokov, ale budeme byvat vo svojom, mali sme moznost byvat u svokrovcov, mame super vztah, ale sukromie je sukromie a zatial nepoznam ludi, co sa rozhodli ostat pri rodicoch, ze sa nenarusia vztahy alebo, ze by nefrflali na sukromie.. no ale v dnesnej dobe sa inak neda, clovek sa musi zadlzit ak chce nieco vybudovat, ak nema samozrejme bohatych rodicov alebo ak nema slusny, velmi slusny plat.. a len dufame, ze platy pojdu stale hore aj ked nie nejakou velkou rychlostou.. zatial to tak vzdy bolo.. :-) :-) Ale kazdemu sa paci nieco ine, zatial sme dvaja, v maji svadba a potom neskor babatka.. a myslim si ze nas dom je tak akurat, celkom fajn izby.. na zaciatku sa nam pacil dom Milenium 225, je to ten isty typ domu ako mame teraz, ale bez garaze.. ale ked som nasla na jednej ceskej stranke video, kamera behala po tych malinkych izbach, ze proste vopchas postel a ziadnu velku skrinu a len take male zajacience.. tak sme sa rozhodli ze si dame Milenium 229 vacsi o garaz a nad garazou vznikla este jedna velka izba, co dost pomohlo.. a nelutujeme.. :) No na krku niekolko uverov aj na 30 rokov, makame svojpomocne, vela krat zufalstvo .. ale je tam aj tak velka radost, co sme dokazali a ako nam to pribuda a ze budeme mat vlastny dom, bol to moj velky sen a zda sa, ze sa mi zacina plnit.... :)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?