Koľko metrov štvorcových pre štvorčlennú rodinu?

ahojte, sme zatial len dvaja, mame navrhnuty domcek, ale mne sa zda strasne maly. kolko je taka idealna uzitkova plocha pre 4 clennu rodinu?
Odpovedať
1
2
ahoj. kolko mate celkovu plochu? je to tazko povedat kolko je idealne. vsetko je od naroku. my sme tiez dvaja a mame bungalow ktory bude mat obyvacka kuchyna kupelna spalna izba jedna spajza a zhruba 76m2 celkom s tym ze premyslame ze podkrovie bude obytne tiez. aky mate dom?
Odpovedať
ahoj mima. nechcem sem pisat presne cislo naschval, aby potom neboli odpovede - to mate akurat, to mate dobre. chcem vediet, kolko maju ludia v priemere :-)
Odpovedať
no podla mna dost zavisi,kolko deti chcete,ci chcete pre kazde dieta vlastnu izbu,ci chcete poschodovy barak s tym,ze by potom jedno z deti ostalo doma a teda by ste ratali s jednou izbou dole,aby ste mali na stare kolena :-) ja ked som vyrastala,tak sme mali 4izbovy byt,kde sme mali detske izby pre dve deti,kedze sme styria 2 a 2 :-) a celkom nam to stacilo..kazdy mal vlastny kutik..rozloha nebola privelka,taky vacsi trojizbak..no uplne postacil pre 6clennu rodinu.. aj ked niektorym to nestaci pri 4 clenoch.. a tiez podla vasich zalub zavisi..co radi robite a tak ;-)
Odpovedať
ked to má byť dom a nie byt, potrebuješ aj dosť vela miesta na tú spústu haraburd- od kosačky, záhradné náradie, dielenske náradie,lebo na dome treba stáále čosi opravovať, uschovanie záhradného nábytku a kvetín na zimu... určite to nepodceň ... a inak ide iba o vaše nároky- japonská rodina sa kedysi pomestila so 4 ludmi na 25m2- vieš, každý ráno zložil rohožu a boli spokojní... u nás by som pod 100m2 nešla, aj to by muselo byť veľmi dobre vyriešené, plus nejaká garáž a pivnica ... a to je z mojho pohladu minimum....
Odpovedať
lea - sme dvaja, pytam sa na 4 osoby, cize deti chceme 2 ;-) fra - ano, mas pravdu, na haraburdy mame garaz mame to navrhnute takto: dolu: obyvacka, kuchyna, jedalen, satnik, kupelna, wc. hore: spalna, 1 velka decka s moznostou predelenia, pracovna. ide o to, kolko m2 je tak akurat, lebo taka obyvacka moze mat 30 m2 aj 15 m2. ako to mate vy?
Odpovedať
my mame obyvacku a kuchynu spolu bez predelu a je to trosku cez 30m2. pre niekoho malo pre niekoho vela. luciferova mate uz projekt a stavebne povolenie? lebo potom uz moc menit nebudete :-( daju sa urobit este zmeny ale... ja by som teraz nieco malinko mozno upravila ale radsej nechame ako je. snad len uvazujeme o zmene podkrovia. myslim schody ci bude obytne alebo nie. este mame daky cas premyslat kym nezacneme stavat snad na jar. :-)
Odpovedať
ozaj neviem kde teraz byvate ci doma u rodicov alebo mate byt. skus to dako porovnat ci vam terajsie byvanie postacuje. vypocitaj plochu ktoru mate teraz a ktoru by ste mali mat v dome.
Odpovedať
konkrétne čísla sú u nás v bungalove detská izba 14,3 štvorc.m detská izba 11,2m spálňa 14,3m obyvačka 30m kuchyňa 12m WC s kúpelnou 11m technická miestnosť na kotol a tak trochu ako komora 5,5m zatiaľ máme jedno dieťa, počítame, že v budúcnosti možno ešte jedno nám to stačí a stavať zbytočne veľký dom že však jedno dieťa tam ostane je naivné
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som tiez povedala, ze pod 100m2 neist - ked uz domcek staviat budete... a podla mna takych 120m2 je uplny ideal pre 4 clennu rodinku - kazde dieta vlastna izba, spalna, obyvka, priestranna kuchyna so spajzou, kupelka, dve wc :-) myslim, ze sa to vsetko do tych 120m2 by malo zmestit. a ja by som este pre pripad, ze by sme my raz jedneho dna stavali, pridala aj pracovnu, kedze sa potrebujem vzdy rozlozit. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
luciferova, podla toho co pises, ake miestnosti mate, myslim, ze to bude stacit. lebo mate jedalen, aj pracovnu, takze bude sa mat kazdy kam "uchylit". velka decka ktora sa da predelit tiez znie slubne. :-)
Odpovedať
chichinka - velka decka, ktora sa da predelit na 2 male :-D :-D darina - super, konecne ma niekto pochopil a napisal konkretne cisla :-D mima - byvame v podnajme a presne toto stale preratavame :-D porovnavame obyvacku, kuchynu, vsetko :-D len tazko povedat, ked sme teraz dvaja, ci nam to bude aj stacit, ked budeme viaceri :-D a menit sa da, aj ked je projekt hotovy, len to ide opat do penazi. pokial sa nezacalo stavat, je to OK. dakujem za nazory a piste, ako to mate vy :-)
Odpovedať
my mame 400m2,no nemyslim si ze je to vela.mame totiz vsetko pod jednou strechou:dvojgaraz aj terasy vpredu aj vzadu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
a obytnu plochu mate kolko?
Odpovedať
cca 300m2.nejakych 55m2 je dvojgaraz a cca50 ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
luciferova, ak detska ma 16 m2 a po predeleni 8 m2, tak to je malo :-) ale ak ma 28 m2 a po predeleni kazda 14 m2, tak to je super :-) takze ano, podla toho, z akej velkej detskej vychadzame :-D a ak Ta zaujimaju cisla, ak by sme my raz stavali, moje idealne rozmery pre 4 clennu rodinku by boli: (vychadzam z rozmerov nasho bytu i rodicovskeho domu, podla nich mam predstavu, aky rozmer bol zbytocne velky a aky zas naopak nedostacujuci :-)) obyvacka 28 m2 detska 2x 16 m2 spalna 14 m2 kuchyna 15 m2 jedalen 14 m2 pracovna 12 m2 kupelna s wc 8 m2 samostatne wc ... cize nejakych 130 m2. tolko je moja predstava priestranneho byvanicka :-) mozno by sa dalo trosku osekat, aby toho nebolo vela na upratovanie :-D
Odpovedať
ok, napisem vam teda tie nase rozmery: 1. podlazie: wc - 1,12 kupelna - 6,51 obyvacka - 17,41 kuchyna - 8,29 jedalen - 11,76 komora - 2,24 kotolňa - 4,18 ---------------------------------------------------------- uzitkova plocha - 58,39 m2 + 5 m2 schody obytna - 29,17 2 podlazie: spalna - 16,95 satnik - 5,48 chodba - 4,20 dvojdecka - 28,67 ---------------------------------------------------------- uzitkova - 55,3 obytna - 45,62 no, co vy na to?
Odpovedať
podla mna na 4 tak akurat, aspon nebudeš musieť vela upratovať... my máme so 4 deťmi tie obytné priestory možno o 15m vačšie (majú svoje vlastné, hoci malé izby) a som uplne spokojna... pravda, máme ešte garáž a dole v polozapustenej pivnici s velkými oknami máme telocvičnu s pinpongovým stolom a posilovnou, dielnu, práčovnu, sklad náradia a ovocia a letnú kuchynu... takže sa máme kam rozliezť...
Odpovedať
ozaj, hore nemáte aj hore kúpelnu? to by bolo veru velmi nepraktické, hoci trénovanie chodzou po schodoch tiež nie je na zahodenie...
Odpovedať
luciferova podla mna to je dost. teda nam alebo mne sa zda byt nas velky. mame jeden bungalow z prodomu. zatial nam to bude postacovat dvom. ak by sme sa niekedy rozrastli tak urobime podkrovie.
Odpovedať
moj manzel hore kupelnu nechcel. vravi, ze nam bude zbytocna a len co sa o jednu miestnost viac narobim. uz s tym nic nenarobim my mame mimo domu tiez vinarnicku, garaz s pristreskom a uloznym priestorom a velikansku zahradu :-)
Odpovedať
podla mna je to postačujúce, máte komoru takže kuchyňa nemusí byť veľká a hore máte šatník takže v izbách ušetríte miesto.
Odpovedať
Profilova fotka
no tym, ze mas komoru, tak ti staci taka kuchynka, lebo nepotrebujes napr. velku potravinovu skrinu a taktiez veci, ktore casto nepouzivas tam tiez mozes mat... (ja mam v nasom byte kuchynu 10,4 m2 ) tym ze mate jedalen ( asi niekde pri kuchyni) tak nepotrebujes ziadne velke sedenie v kuchyni...:-) mate kuchynu prepojenu s obyvackou ci jedalnou, ci je to vsetko spolu? lebo ptoom je to podla mna naozaj v pohode. Spalna je perfis, tym ze mate satnik, nemusis ju zapchat skrinami a teda ostane vam pekny priestor...a detska izba je presne ako som si myslela :-) takze ja byt Tebou, tak som uplne spokojna...kebyze mam sancu trosicke zvacsit, tak kuchynku (rada varim) a trosicku aj obyvacku (ak ich nemate spojene). ale to je len preto, ze mam rada vacsie vzdusne priestory. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Každý stavebník by si mal rozlohu prispôsobiť podľa financií. My sme 4, a máme malý dom. Prízemie cca 40 m2 a podkrovie cca 35 m2. Dole: obývačka, kuchyňa, kúpeľňa, chodba resp. chodbička, priestor pod schodmi slúži ako komora. Poschodie : detská izba / 2 dievčatá/, malé WC, spálňa. Ešte máme garáž cca 15 m2 a záhradný domček 6 m2. Určite by sa zišla pracovňa, miestnosť na sušenie prádla a žehlenie. Dal sa postaviť aj väčší dom, ale s ďalším úverom a to sme nechceli.
Odpovedať
Profilova fotka
kupelna na poschodi nie ej na zahodenie, hlavne ked je niektory clen chory, je rad ze prejde z postele tych par krokov...
Odpovedať
chichinka - mozno to este s tou kupelnou dako vymyslime, kludne by som si ukrojila zo spalne, ta sa mi zda zbytocne velka. planujem sa tam zdziavat len v noci, nechcem tam ani ziadne kreslo na citanie, iba postel s nocnymi stolikmi a priestor: obyvacka - kuchyna - jedalen mame otvoreny :-) v obyvacke s krbom. nemam rada obyvackove steny, chcem sedenie, policky, tv na stenu, kvety. mame tam velke francuzske okno do zahrady...
Odpovedať
Profilova fotka
tak potom je to uplne super, ked mas to cele spojene, to je jeden krasny velky priestor x-) tak to naozaj bud spokojna. a francuzske okna su tutovecka v obyvke x-)
Odpovedať
moji budúci švagrovci majú poschodový dom, s celkovou úžitkovou plochou 173 m 2 - celková obytná plocha 86 m2. Dole majú kuchyňu s obývačkou, špajzu, a WC. Na poschodí spálňu, veľkú kúpeľňu s WC, pracovňu a 2 detské izby. Majú jedno dieťa. Izby na poschodí, okrem spálne, pôsobia dosť stiesneným dojmom. Na to, že je to dom, ich mohli spraviť priestrannejšie.
Odpovedať
drejka - je to asi aj o funkcnosti riesenia zariadenia, farbach atd :-) chichinka - dakujem, uz som pokojnejsia :-)
Odpovedať
Profilova fotka
My máme celkovú obytnú plochu 149m2, zrušili sme garáž, je z nej ďašia obytná miestnosť. Nevidím dôvod, aby auto parkovalo v dome.
Odpovedať
ahojte. žiaľ, nebudem konkrétna, lebo nemám pri sebe podklady. prízemie - spojený priestor kuchyňa, jedáleň, obývačka. z kuchyne sa ide do špajze. na prízemí je ešte wc s umývadlom. máme montovaný dom a na prízemí bola v pláne hobby miestnosť - na krb, pranie a pod. zdalo sa mi to zbytočné - kotol sme dali inde a z tej miestnosti sme urobili hosťovskú izbu, ktorej súčasťou je sprchovací kút a umývadlo. teraz to ale musím vhodne zariadiť - zatiaľ to vyzerá ako veľká kúpeľňa. :-) na poschodí máme spálňu, kúpeľňu s vaňou a WC. pôvodne sme plánovali 2 detské izby. ale hoci je dom veľký - obytná plocha je tuším okolo 190 m2, nakoniec sme zistili, že takmer každá stena je nepoužiteľná na vstavané skrine. takže z jednej detskej izby sme urobili šatník - kde budú 2 veľké vstavané skrine a bude slúžiť ako pracovňa. v pôvodnej spálni bude detská izba a najmenšia izba bude spálňa. zatiaľ máme 1 dieťa, ale plánujeme min. dve. kým budú malé, môžu byť pokojne spolu a neskôr sa dá izba predeliť priečkou - je naozaj dosť veľká. ja som bola jedináčik a viem, ako veľmi som túžila žiť so súrodencom, snáď im tak bude veselšie. pozdravujem luciferku :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?