Kde nájdem spoľahlivého architekta?

Caute, chcem sa spytat. Nenasli sme v katalogovych projektoch taky ktory by nam vyhovoval. Co je lepsie priniest projektantovi katologovy a spolu nieco dotvorit alebo to nechat na nom? A hlavne kde najdem spolahliveho cloveka ktory mi to spravi bezchybne?Viete poradit?Budem vdacna za kazdy tip.
Odpovedať
Profilova fotka
@nnell25 Dobry den ak vam nevyhovuje ziadny projekt z katalogu, tak je dobre si pre vami vybraneho architekta pripravit aspon par zakladnych poziadaviek na vas dom. Aby ste mu vedeli pretlmocit co vsetko by ste v dome chceli mat, kolko izieb, rozlohu, kolko ludi v nom bude byvat, z akeho materialu by ste radi stavali, kolko financii chcete investovat.... ak pozemok uz mate tak pripojte aj katastralnu mapu kvoli orientaciam na svetove strany a vazbu na okolie. Dobre je aj ak mate nejake obrazky domov, ktore sa vam pacia. Tento sposob navrhu domu sice trva dlhsie ale vysledkom bude dom presne podla vasich predstav (samozrejme budu aj nejake kompromisy vzhladom na technicke, konstrukcne riesenie). Dalsou moznostou je priniest si k architektovi katalogovy dom, ktory sa najviac podoba tomu co by ste chceli. Spolu s nim potom mozte dotvorit dany dom tak aby vam vyhovoval. Poradi vam co je vhodne a co naopak nie, ci uz z hladiska estetickeho, funkcneho alebo konstrukcneho. Tento sposob navrhu domu moze byt rychlejsi ako ten predchadzajuci. Ak sa nerobia drasticke upravy, tak sa usetri cas na spracovani novych projektov statiky a dalsich profesii. Pravdepodobne tu vsak budete musiet urobit viac ustupkov ako pri kompletne novom navrhu.
Odpovedať
Profilova fotka
@nnell25 lokalita? :-)
Odpovedať
Lokalita je Bratislava a okolie
Odpovedať
@martinnagy a kolko asi trva jeden aj druhy sposob?
Odpovedať
Profilova fotka
@nnell25 to vam presne neviem povedat, vsetko zalezi od prvej schodzky, kde sa vyjasni rozsah zmien resp. poziadavky na novostavbu. Samotny projekt na stavebne povolenie sa da stihnut cca za 1 mesiac, ci uz by islo o individualny navrh alebo upravy projektu z katalogu. Rozdiel je v konzultaciach (architektonickej studii) kde pri individualnom navrhu je predsa len viac spolocnych konzultacii, uprav, navrhov a variant ako pri uprave katalogoveho projektu. A to moze trvat kludne aj 1-3 mesiace.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?