Kataster a zmena dispozície bytu

Chcem sa spýtať, či máte niekto skúsenosť s kompletnou rekonštrukciou bytu pri ktorej sa úplne menila dispozícia bytu, teda v projekte je aj zmena pôdorysu. Známy, ktorý tiež takto rekonštruoval byt nám povedal, že by sme mali na kataster zaniesť projekt, pretože treba na katastri ohlásiť zmenu pôdorysu. Máte s tým niekto skúsenosť? Aký je postup?
Odpovedať
názov témy má byť: Kataster a zmena dispozície bytu...
Odpovedať
Na katastri sa neohlasuje zmena podorysu. Na katastri sa v tomto pripade mozu menit len vymery na LVckach a podiely na spolocnych castiach, zrejme myslel to. Ako ste to mate osetrene na stavebnom urade, ste mali stavebko alebo ohlasku? Pokial sa vam uplne zmenila dispozicia a vymera a chceli by ste to zaniest do katastra, zapisuje sa to znaleckym posudkom a kolaudacnym rozhodnutim, kde uvedene zmeny vymery zo znalecaku ci rozhodnutia premietnu do LVcka. Pokial vsak ide o bytovku a menis vymeru svojho bytu, ovplyvnujes tym podiely na spolocnych castiach aj pre ostatnych vlastnikov, takze zrejme budes potrebovat od nich suhlasy alebo odhlasovanie na domovej schodzi.
Odpovedať
@dandy05 máme stavebné povolenie. Meníme len dispozíciu metráž zostáva zachovaná, do spoločných priestorov nijako nezasahujeme. Známy tvrdil, že to má na katastri ošetrené, no neviem, keďže on to mal len formou ohlasu...
Odpovedať
spytaj sa ho, co presne tym mysli, ale neviem o tom, ze by sa zmena dospozicie v ramci stavebnych uprav zanasala do katastra. Kataster v ramci bytov eviduje majetkopravne vztahy a vymery. a pokial nemenite vymeru a spolocne priestory, tak ti to ostane tak, ako to mas teraz:)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?