Katalogovy projekt kupit s upravami alebo dat prekreslit

Zdravim vsetkych. Pozemok mame konecne vybrany, teraz riesim projekt. Mam vsak jednu dilemu. Som rozhodnuty pre dany projekt, len rozmyslam nad tym ako spravit upravy aby vyhovoval poziadavke vykurovania el.kablami tak aby som sa zmestil s mesacnymi nakladmi na pozadovane sumy. -Bungalov Laguna 40 -oblast blizko BA -orientacia, vstup SZ, terasa JV -uzitkova plocha 102m2 -kurenie chcem podlahove el.odpor.kablami(2 sadzby), zasobnik na TUV pr 4 clennu rodinu(napr. Tatramat EO150 EL), umyvacka, komb.chladnicka, el.rura, mikrovlnka, indukcna var.doska, 1xtelevizor, 3xPC/NTB/monitor, osvetlenie LED, mozno klimatizacia -max. mesacne platby na el. do 130-150Eur -min. pozadovana teplota v izbach 20-21C. -krb. kachle na prilezitostne dokurovanie V katalogovom projekte je tehla 380 bez zateplenia. Urcite chcem dat urobit nejake zmeny v projekte a to konkretne vynechat ten stredny stlp na terase, dat dorobit mensie okno v obyvacke(oproti krbu)koli presvetleniu obyvacky, zmenit umiestnenie zasobnika TUV do pracovne, trochu upravit kupenu koli dvojumyvadlu. Nic moc viac neplanujem. Podla architekta je to mozne ale ta zmena murov 380 na 300 nie. Otazka teda je ci sa oplati kupit dany katalogovy projekt + dat zateplit tu 38 tehlu napr. 12cm izolaciou, alebo rovno dat prekreslit cely projekt s pozadovanymi zmenami s tym ze dam tehlu 30 + prislusnu izolaciu aby som sa zmestil do mesacne sumy co chcem platit? Ake mury, okna, zateplenie podla vas mam dat ak chcem platit za elektricku energiu komplet/mes. do 130eur? Aku cca energeticku narocnost musi mat dom aby toto splnal? Myslim teda mernu potrebu na kurenie v kWh/m2 za rok. Pozemok ma sirku 18,5m takze kazdy usetreny cm sa hodi:-), len ci to stoji ist do 30cm murov. Vdaka
Odpovedať
My sme si vybrali katalógový a dali upraviť. Za zmenu sme neplatili nič, ešte nám projektant aj radil, komunikovali sme spolu, menili.... V cene sme mali všetko - projekt, zdravotechnika, osadenie na pozemok, siete.. a neviem čo ešte, proste komplet ako má byť ku stavebnému povoleniu a stavbe. Úpravou projektu sme dosť ušetrili napr. na streche a základoch. Jednu izbu sme zmenšili na úroveň krajšej a základy pod terasu tiež nejdeme robiť. Ale máme drevodom, tak neviem, ako je to u murovaných. No dobrý projektant určite bude vedieť poradiť a možno aj vychytať muchy. Predsa s tým robia denne.
Odpovedať
@naviko Tvoje požiadavky sú technicky náročné , ale na mieste, lebo už prišla doba , kedy je možné a nutné stavať nizkoenergeticke domy na úrovni do 30 kW/m2 a rok . Ak ti vyhovuje Laguna 40 existuje riešenie ,ktoré umožňuje postaviť taký dom za primerane náklady.
Odpovedať
Profilova fotka
@naviko Ak by Ti niekto predal projekt RD s múrmi 38 cm a bez zateplenia, už pri stavebnom konaní by si si vylámal zuby, lebo dnes by Ti takýto projekt už ani neschválili. Domy, kolaudované po 1.1.2016 budú musieť mať parametre nízkoenergetických objektov. Povedané inak: pre väčšinu Slovenska pokiaľ tehla tak 30 cm a izolácia 15 - 20 cm. Ak chceš kúriť káblikmi, tak minimálne tých 20 cm. Detto podlahy, stropy, okná (3-oj sklo).... Ak nie sú ochotní Ti to prekresliť, ani sa s nimi nebav. Zaspali dobu.
Odpovedať
Profilova fotka
Vies co ti vyhovuje, ak to projkt.kancelaria nevie/nechce upravit, najdi projektanta, ten nakresli,poradi a za rovnaky peniaz.
Odpovedať
Nepovedal som ze mi to nenakreslia, ale otazka je ci sa to oplati, lebo by to robili ako novy idividualny projekt. Teda ci sa opalti ist na cisty papier alebo staci tu 38cku zateplit...a cim a kolko.cm aby to vychadzalo do tej mesacnej sumy..cca. Ale zasa mat pol metrove mury...no neviem
Odpovedať
Profilova fotka
@naviko My budeme mať nízkoenergetický, 25 cm ytong/termalica, 30cm grafitový polystyrén. Straty tepla máme vypočítane 2,4 kW a okná predvsadená montáž, jednoznačne 3-sklo, profil 90 atď. Ako prečo sa bojíš hrubých múrov? Aspoň budem mať širšie parapety :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?