Katalógové projekty vs. individuálny projekt - skúsenosti

Profilova fotka
Aké máte skúsenosti s katalógovymi projektanti?je dobré so objednať taký či lepšie individuálny?Čoho sa môžem báť? poprípade na čo si dať pozor ? ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@samanta44 Dobrý deň, my sme chceli katalógový projekt ale chceli sme aj malé zmeny. Keď sme sa dozvedeli že teda k cene projektu, ktorá bola 1100 € pýtali ešte 600 eur za osadenie na pozemok - čiže za situáciu, bola absolútna neochota z ich strany. Narovinu povedali, že sa im moc nechce ísť na tú stranu, že to nikto nemá cestou. Tak sme sa rozhodli pre individuálny a nikdy to neoľutujeme. Aspoň sme si postavili podľa seba :) Ale môže to byť samozrejme aj inak. Toto je moja skúsenosť.
Odpovedať
Bral som individuálny projekt a som spokojný. Predajca projektu mi dokonca vzdy ochotne poradil, tak som riesil nejaký problém. Samotné projekty domov majú skutočne premakané a tak ťa tam aspoň nič neprekvapí.
Odpovedať
@samanta44 určite individuálny. Všetko si môžeš spraviť na mieru a projektantovi povieš, ktoré časti projektu chcete len pre stavebné povolenie a ktoré pre realizáciu (podľa toho či chcete niečo spraviť aj svojpomocne). Plus ti navrhne aj prípojky a osadenie domu - toto v 90% prípadoch katalogových projektov nie je zahrnuté a treba doplatiť + každý zmena je tiež doplácaná. Nám sa stalo, že sme pri stavebnom povolení potrebovali zmeniť niečo v projekte, projektant na druhý deň opravil, poslal bez doplatku - toto sa podľa mna pri katalógovom nemôže stať.
Odpovedať
My sme si zvolili individualny, po katalogovom sme ani nesiahli... Nelutujeme urcite, mame dom, aky vyhovuje nam..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?