Jednopodlažný dom - vaše pripomienky k projektu

Profilova fotka
V pár daždivých dňoch som sa pokúsil poopraviť pôvodný pôdorys hlavne pridaním okien a zjednodušením časti spální, ak by mal ešte niekto nejaký nápad na vylepšenie nech sa vyjadrí. Stále sa jedná o bungalov ktorý má v časti otvorený strop a nad obývačkou sa nachádza pracovňa, schody si predstavte ako ľahkú oceľovú konštrukciu s drevenými stupňami. Pre predstavu aj jeden na rýchlo urobený obrázok
Odpovedať
Ako stodola pre kravy fajn
Odpovedať
@kralkingofpop tiez neviem prist na chut tym strecham bez presahov...toto bola prva vec, ktoru som zamietol projektantovi...ale 100 ludi 100 chuti..
Odpovedať
@martosko uz sme to tu raz ohubovali cakas nkeco ine, sale jebto hnusne, aj ked si myslis ze to je premyslene raz ked je to hnusne ani zazracna dispozicia ani elaborat o tom ake je to super riesenie nepomoze
Odpovedať
Profilova fotka
Ludia bozi to neviete vyjadrit svoj nazor kulturne? Kazdy sa snazi vytvorit si co najlepsie pre seba ma k tomu citovy vztah. Na prip.nedomyslenia sa da poukazat z citom a nie zvozit nieciu predstavu o byvani co mu robi radost pod zem takym nechutnym sposobom.clovek aby sa tu bal opytat na rady pretoze kazdy druhy je odbornik s najlepsim nazorom. Mate skusenosti super sem s nimi.poucili ste sa naa chybe vyborne upozornite druhych ale mate vlastny vkus ktory nemusi byt rovnako super pre vsetkych tak svoj nazor vyjadrite s uctou k druhemu k jeho napadom a snom.
Odpovedať
Profilova fotka
Moj pohlad. Chodenie hosti okolo jedalenskeho stola smer obyvacka by som dako zmenila.mozno ho posunit viac do kuchyne.a wc je z detskych izieb trochu od ruky.dvere by som dala z chodby ved sa hostia raz za cas kusok vuac prejdu.ale osobne by som vymenila technicku s kupelnou, do kupelne dala aj wc a miesto hostovskeho wc malu komoru alebo satnik.3 toaletne miestnosti mi pridu zbytocne.inak to nie je tak zle ako tu vyskakuju mudrlanti.
Odpovedať
Profilova fotka
Na detskej pridat okno.to jedno dlje tam posobi tak slepo.a zvazila by som tie presahy ale ak sa vam to tak paci tak je to len na vas.
Odpovedať
@martosko je to take rozbite, drahe na vystavbu, v spalnach budes mat zbytocne teplo, jedalensky stol je v komunikacnom koridore...
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko Samostatne wecko si zasluzi okno, urcite bude sluzit najcastejsie na "velku". To wecko by som dala hned vedla detskej kupelne a az potom technicku. Na wecku aspon male okienko (bez vyhladu na terasu :-) A s kuchyno-jedalno-obyvackou sa este skus vyhrat, jedalensky stol je teraz prilisna dominanta priestoru a hlavna cast obyvackovej zostavy je chrbtom k zvysku kuchyno-jedalne, co trochu "zabija" koncept otvoreneho priestoru. Na taketo rozdelenie na svetove strany, predpokladam, mas urcite dovod, lebo vo vseobecnosti by to nebolo idealne riesene. Inak drzim palce :-)
Odpovedať
Zvlášť preto, že tento projekt tvoríš za komerčným účelom sa prikláňam k negatívnym reakciám. Je to zlé od počiatku. Jednoducho to v PC zmaž a ak ťa baví navrhovanie začni úplne od znovu. Mňa osobne to ničím nezaujalo. Dispozíciou, dizajnom, funkčnosťou ... ničím. Daj si povedať a nedrž sa toho konceptu ako kliešť.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak chlapom ďakujem za konštruktívnu kritiku rovnako ako minule. @pripad001 Neviem síce o nijakých komerčných účeloch ale asi vieš viac ako ja, prepáč že ťa sklamem ale predsa to len nevymažem aj napriek tomu že teba to nezaujalo. ;-) @bozsky_kaja No nikde som nepísal že dom je navrhovaný aby bol lacný na výstavbu, o oknách v detských izbách viem ešte budem rozmýšlať ako ich tieniť. Čo sa týka stola niektorá časť toho spojeného priestoru musí byť priechodná a jedáleň mi na to prišla najvhodnejšia ale môžem stôl posunúť na niektorú stranu aby sa okolo prechádzalo len jednou stranou a aby na to bolo viac miesta. @katika_ba @noname26 Vám ďakujem za skutočnú konštruktívny kritiku, vaše návrhy zvážim čo sa týka okna do wc to bolo veľmi ťažké rozhodnutie ale nakoniec som sa rozhodol ho nedať a vyriešiť to len vetraním, hlavne kvôli tomu že by smerovalo na terasu. Čo sa týka posúvania WC bolo by to možné ale potom by bolo ešte ďalej od obývacej izby alebo kuchyne.
Odpovedať
Profilova fotka
@noname26 by som chcel vidiet tie stodoly tych dvoch mudrlantov. ALe to aspon vidno ze kto je mentalny odpad slovenska a kto ma este v sebe trosku ludskosti aj napriek dnesnej dobe a kastrofajne nature slovakov.
Odpovedať
podla mna ten dom zvonka vyzera uplne super, ja praveze mozem taketo stodolovite typy bez presahu strechy. ano, aj jeden taky sama mam. ale, ked bez presahu, tak odkvapy zaatikovat, nech ta linia uz nie je nicim narusana. dispozicne by som zmenila tu predsien, tam by som ju urcite chcela rozsirit az na uroven tej chodbicky do nocnej casti. ano, chapem, pri tom okne ide o svetlo, ale zaroven je to aj narusenie sukromia. napr. ide ti navsteva a ty nahy este utekas z kupelne do spalne sa obliect :-D. svetlo sa da na chodbicku dostat aj inym sposobom, prinajhorsom svetlovodmi. a co sa tej obyvacko-kuchyne tyka, u nas navstevy sadaju skor ku stolu ako do obyvacky, takze pre mna je ten stol a prechod do obyvacky prave uplne na perfektnom mieste. este by som uvazovala nad praktickym vyuzitim wc, kupelni a technickej, ci by to neslo zjednodusit v prospech vytvorenia nejakeho maleho skladu/satniku namiesto wc pri dverach. ale to je skor o vasich zvykoch a preferenciach. aby som to zhrnula, zvnutra je podla mna dispozicia velmi premyslena, ale riesila by som to okno do nocnej casti. zvonka treba popracovat na zopar detailoch, zmodernit to trochu (v zmysle "modernej stodoly"), ale to by mozno architekt pomohol. btw strop v nocnej casti nechces nechat otvoreny? teda aspon v casti spalne a detskych. priznane tramy by tomu mozno velmi dizajnovo pomohli. a hore na tej chodbe by ti pekne vyniklo nejake dlhe okno, co by ti zaroven vyriesilo to denne svetlo bez straty sukromia smerom od ulice/vchodovych dveri.
Odpovedať
Článok sa načítava...
http://www.dom-ov.sk/media/images/cat... ja že kde som toto už videl :-) :-) :-)
Odpovedať
@martosko nejde len o lacnu vystavbu, ide aj o lacnu prevadzku. mas obrovske mnozstvo stycnych ploch, ktore treba kvalitne zateplit, inak ti to neprejde ani len kolaudaciou. ale v konecnom dosledku budes v tom dome byvat sam, takze ak ti nevadi, ze sa ti budu spalne vecer prehrievat, ze budes za kurenie (a chladenie) platit vela a dalsie veci, tak si to postav. ja by som v takom niecom zit nechcel.
Odpovedať
Profilova fotka
Rozmiestenie izieb aj ich veľkosť je podľa mňa fajn. čo sa týka vnútrajška, tak nejaké výhrady by som asi ani nemal no ten vonkajšok mi nejako si nesedi. Nemám nič proti takýmto typom stavieb, no celkom by sa mu šikli väčšie okná. Isto by ten dom potom vonka vyzral omnoho lepšie.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomas1989 Zaujímavé má to nejaké podobné črty ale našťastie v mojom projekte sa nemusí do časti spální prechádzať cez zádverie, kto vie či sa aj tento projekt tak nepáčil ako ten môj. @bozsky_kaja Keďže som budúci projektant dovolím si povedať že o danej problematike viem dokonca viac ako vy ale technické detaily sa pri architektonickej štúdii neriešia na to je až ďalší stupeň projektovej dokumentácie. Čo sa týka stavania domu pre mňa môj dom by určite nebol bungalov ale v dnešnej dobe je dobré mať v portfóliu aj taký typ domu, aj keď to nieje klasický obdĺžniky ktoré sa medzi sebou odlišujú len tvarom strechy a farbou obkladu medzi oknami. @lukaluki No tá fasáda s tým menším počtom okien to je môj výmysel keďže sa mi páči minimalizmus.
Odpovedať
Profilova fotka
trochu zvláštny dom ale v konečnom dôsledku to vôbec nemusí vyzerať zle. dom bude priestranný ale aj keď si hovoril, že si pridal okná tak podľa mňa ich tam je stále trochu málo. ak sa ti to páči tak si to tak nechajte ale podľa môjho názoru to bude príliš tmavé, budete tam musieť veľa svietiť a to nie len v zime. ale inak v pohode, akurát ten jedálenský stôl by som ešte niekam premiestnil lebo tam bude asi dosť zavadzať.
Odpovedať
Profilova fotka
@dedosim A kam by si ešte pridal okná, lebo napríklad v obývačke je už teraz problém umiestniť TV aby nebola oproti oknu.
Odpovedať
@martosko buduci projektant? to by som sa potom tymto navrhom moc nechvalil. a to teraz myslim smrtelne vazne, lebo ten dom ma tolko nedostatkov, z pohladu energetiky, z pohladu uzivatelskeho komfortu... ucia na skole najnovsie trendy a potreby v energetike budov? vedia tvoji profesori, ze o 3,5 roka nepostavis nic, co nebude splnat pasivny energeticky standard? si pozri predpoved na tento tyzden, kazdy den 35°C, niektore aj viac. co myslis, ako uchladis spalne, na ktore bude vacsinu dna prazit?
Odpovedať
kralkingofpop Vyzera to ako stodola z cias Marie Terezie. Ziadne moderne konstrukcie, technologie alebo materialy. Este sindle mi tam chybaju. martosko: Lepsie projekty sa kreslili v prvom rocniku, v casoch ked este studen musel nieco vediet. Ak sa tomu nerozumieš, nekresli to. Dom sa navrhuje ako celok, chyba ti tam kopa veci. Keby si sem dal aspon obrazok s citatelnymi kotami.
Odpovedať
Bolo to pre @kralkingofpop a @martosko .
Odpovedať
@martosko .. mňa nesklameš ak to nezmažeš, mne je úplne jedno čo s tým urobíš. V dobrej viere som ťa chcel motivovať k lepšiemu výsledku. Nerobíš to na komerciu, no ako "budúci projektant" to tvoríš do vlastného portfólia. :-) Ak nepoznáš význam slova protirečenie, tak si ho kdesi vygúgli. Možno viac by o tebe vypovedalo, ak by si zverejnil svoj vek. Ja podľa tvojich reakcií odhadujem interval od 11-13 rokov.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Tak v podstate nocnu a dennu cas mate oddelenu, to je jedna zo zakladnych veci ale celkovot je ten dom urobeny tak zvlastne. pride mi to ako keby to boli dva domy spojene v jednom rohu, take dost netradicne ale pokial mate na to dostatocne velky pozemok tak nedbam. Ja by som este pridala okno do kuchyne z tej strany kde je kuchynska linka, aspon tak mensie, nech si tam zena vidi na ruky a nemusi stale svietit :)
Odpovedať
Profilova fotka
@bozsky_kaja Viem že laikovy je ťažko pochopiť niektoré veci tak použijem obrázok, všetci vieme že Rakúšania sú už dávno tam kde sa mi ešte len chceme z energetikou budov dostať tak som náhodne našiel jeden dom postavený minulý rok v Rakúsku v pasívom štandarde čo na to hovoríš dá sa to alebo je to podvod a myslím že má ešte horší faktor tvaru budovy ako ten môj. http://www.archdaily.com/800398/wer-h...
Odpovedať
Profilova fotka
@tigrolev Tak prezraď radopp čo tam chýba zvážim to a možno niečo vylepším. PS: Iba pravý odborník ako ty :-D pozná z takýchto dvoch obrázkov o aká materiály a konštrukcie sa jedná
Odpovedať
@martosko Podla coho usudzujes, ze je to pasivny dom, ked NIKDE v tom linku sa nic o pasivite nepise? A tento dom ma spalne orientovane presne tak, ako som ja, laik, odporucal tebe, buducemu profikovi. Sranda, ze :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@pripad001 Na toľko si ma zneistil že som si dal slovo komercia do výkladového slovníka ukázalo to že význam slova je "obchod, obchodovanie; obchodný styk; dielo vydané s cieľom dosiahnuť vysoký zisk" keďže projekt nehodlám predať ani ho nerobím s cieľom dosiahnuť zisk tobôž nie vysoký zisk stále neviem o čom si hovoril, alebo ho chceš kúpiť ty a tvoja negativita má len znížiť cenu, napíš mi súkromnú správu preberieme to. PS : Aj keby som bol rád vo veku medzi 11-13 rokov, nakoľko by som bol asi najmladší absolvent Bc. štúdia na stavebnej fakulte mám pár rokov viac.
Odpovedať
Profilova fotka
@bozsky_kaja Som si istý preto že tie prísne normy chystané po roku 2020 ktorých sa tu všetci boja platia v Rakúsku už pekných pár rokov preto som vyberal dom postavený v minulom roku lebo neviem presne odkedy platia. Prečítal som si všetky tvoje príspevky ale návrh na zmenu orientácie spální som tam nevidel iba otázku ako ich plánujem chladiť, na čo som ti ešte pred položením otázky odpovedal odpovedal že ešte premýšľam nad vhodným tienením, čo vlastne z časti zabráni prehrievaniu.
Odpovedať
@martosko chlapec, chlapec, v Rakusku staviam, mam nastudovane ÖIB a tvoje "som si isty" je klamstvo a vymysel. ked o niecom prd vies, tak sa k tomu radsej nevyjadruj. platia tam tie iste normy na energeticku hospodarnost budov ako na Slovensku. vzdy radim dat spalne vychodne orientovane, si pozri moje reakcie po v podobnych vlaknach. ze som to nedal sem je mozno moje minus, ale som v nazoroch konzistentny, preto aj moj dom ma orientaciu izieb na vychod. Okna na juh su len kvoli pasivite a buducej snad aktivite mojho domu. mam skvelu lokalitu - slnecnu a veternu. chod sa radsej ucit, lebo co tu predvadzas, by mali vidiet tvoji profesori. urcite by boli "hrdi"...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?