Jednopodlažný dom názory

Profilova fotka
Osobne moc bungalovy nemusím ale keďže sa dnes je väčšina nových domov takto riešených je dobré mať aspoň jeden v portfóliu, asi sa nebude páčiť väčšine o to mi ani nešlo, a schválne som chcel vytvoriť niečo iné, je to len beta verzia a keďže na to pozerám stále sám chcelo by to názor niekoho nového tak prosím o vaše čo by ste zmenili možno nie zásadné veci ako pridať garáž alebo komoru ale skôr pridať alebo ináč rozmiestniť okná alebo iné rozloženie hlavne spoločenskej časti. Čo sa týka orientácie konkrétny pozemok nieje a vstup je paradoxne z juhu. Pre predstavu pridávam aj nejaké vizualizácie exterieru.
Odpovedať
1
2
@martosko hmm asi si mal tazku noc neboj dnes to bude lespie, neda sa popisat ake j e to otrasne. mAkzoe hore bode co? prechod do obycacky okolo kuch linky, to hore su stresne okna? schody idu potom kde? dizajn ani nekomentujem, nema vyznam hodnotit, to tienenie zo zapadu fakt uzasne, cela orientacia otrasna.
Odpovedať
@martosko Bungalov ma velku ochladzovaciu plochu plasta, ale toto si uz zabil. Normalne si pridal este dalsiu stenu. Dobre si to rozmysli. Dom nieje len o dizajne
Odpovedať
Netvor beta-domy v alfa-hladine, ale tvor radšej za denného svetla a používaj zdravý sedliacky rozum ak už dizajn a architektúru neštuduješ. A len jedna praktická poznámka. Zamyslel si sa koľko Slovákov si kupuje pozemky v rozmeroch, ktoré by potrebovalo toto?
Odpovedať
v euroline, prodome, erlise , ...... je vela schopných projektov ktoré sa daju lahko upraviť podla typu pozemku, stačí popozerať
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell Ja si myslím, že nakresliť takýto "dom" je určite menší zločin, ako prehrať výplatu na automatoch... Zostáva len dúfať, že prídu ďalšie a ďalšie verzie.... @martosko Za trest by som Ťa do tohoto výtvoru nasťahoval. ]-( O dispozícii pomlčím a čo povedať o celkovej "filozofii" stavby? Toto nie je dom otvorený do prírody, do exteriéru (ako je dnes trendom), ale uzavretý pred prírodou, pred slnkom, pred svetom.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell @pripad001 Ano tá dispozícia musela trocha ustúpiť dizajnu a ten vchod do obývačky nesedí úplne ani mne, ďalšia varianta bola dať jedálenský stôl na tú ďalšiu stenu zádveria k oknu ale tam by už asi nevošiel stôl pre šiestich. Čo sa týka orientácie je to len návrh ja osobne nie som zástanca všetko napchať na juh s veľkými preskleniami kvôli letnému tienenie, ale niekomu by viac vyhovovala iná orientácia. Čo sa týka poschodia je tam plánovaná pracovňa, prišlo mi zbytočné využiť na úložný priestor obidva podstrešia. Čo sa týka teplotechniky tá by sa musela vyriešiť ak by sa projekt realizoval.
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom Verte tomu že vytvorenie takéhoto projektu nieje na jeden večer vo voľnom čase skôr mesiac a viac. Čo sa týka toho pozemku a otvorenosti domu Naozaj málokto by mal v dnešnej dobe pozemok aby si mohol dom takýchto rozmerov postaviť a všade osadiť veľké presklenia, preto som ich ani nepoužil aby to nedopadlo ako u väčšiny dnešných bungalovov otvorených do prírody s výhľadom maximálne do betónového plota. Ďalšie verzie budú asi ťažko keď sa nikto nevyjadrí k dispozícii tak by som poprosil o vaše zmeny, kludne aj rozsiahlejšie keď je to až tak zlé.
Odpovedať
Profilova fotka
Dipozícia je pekná a mne by celkom aj takéto riešenie vyhovovalo, no ten vonkajšok sa mi teda ale vôbec nepáči. Neviem mu nejak prísť na chuť. Možno ak by boli použité iné farby alebo ja neviem . Verím, že nie je ľahké a hlavne lacné si dať všade presklenia ale takto mi to príde také bezduché celé. Málo okien málo svetla :-|
Odpovedať
@martosko tvarovo zaujímavý domček. Aspoň nejaký rozdiel od bungalovov, čo sem všetci vešajú ;-) Ako bolo spomínané, chcelo by to viac presvetliť. V obývacej časti by som dal určite presklenú časť na celú fasádu. Tú miestnosť máš myslím navrhnutú ako otvorenú až po strechu. Tak daj takto aj zasklenie, možno aj z obidvoch strán obývacej izby. V spálňach by som možno použil okná so zníženým parapetom a v tej najväčšej spálni daj určite väčšie okno alebo dve. Čo sa týka dispozície, tak je to dobre rozdelené na dennú a nočnú časť. Určite tú obývaciu časť treba preriešiť, možno prehodiť obývačku s kuchyňou. To wc pre hostí by som dal väčšie aby tam vošlo aj malé umývadlo. Práčku/sušičku dať do technickej miestnosti a do kúpeľne rodičov dať radšej vaňu. Naopak zredukovať tu druhú kúpeľňu a dať tam buď vaňu alebo kút a možno doplniť ešte jedno wc. Galéria nad obývacou časťou fajn nápad (možnosť využitia ako pracovne alebo "hosťovskej izby").
Odpovedať
Profilova fotka
Mne sa paci to, ze je tak oddelena ta cast, ze obyvacka a kuchyna a potom izby. Ze aj ked budete mat navstevu tak deckam to nebude vadit, lebo maju svoj pokoj v izbe. Ale tam ta moja sympatia k tomuto domu asi aj konci. Do obyvacky ist cez kuchynu sa mi zda blaznovstvo, toto je vec, ktoru by som zmenila hned na prvom mieste. A dalej by som sa chcela vyjadrit k vonkajsej stranke domu. Myslim, ze ako atrakcia fajn :-S
Odpovedať
A mne sa to paci, chcem stavat "stodolu" to tienenie oblozene drevom som nedavno videla nazivo, vyzeralo to krasne. bez tych dvoch izieb vzadu, super dom pre dvoch. ze sa ide do obyvky cez kuchynu nne nevadi, dolezitejsie je ze z kuchyne sa ide na terasu, v obycke sme malo, vacsinou navstevy sedia za jedalenskym stolom a ked sa da tak vonku. aj tak je to spojene tak je jedno co je skor. ci sedim v obyvke vidim obyvacku a naopak.
Odpovedať
Profilova fotka
@kmotrica čo sa táka nákladov asi by vyšli lacnejšie tie veľké presklenia lebo nie je to dobre vidieť ale myslel som že dom by mohol byť celý obložený obkladom čo bude asi finančne náročnejšie @janaigor Čo sa týka tvaru toho domu vychádzal som zo starých klasických slovenských domov typických viac pre juh slovenska ktorý som sa pokúsil zmodernizovať a keďže sa mi celkom pozdáva minimalizmus tak aj zjednodušiť, pričom tá spoločenská časť by predstavovala budovu domu a časť s izbami by predstavovala starú hospodársku budovu. Čo sa týka dispozície ako píšem hore nieje to finálna verzia a práve takéto postrehy potrebujem aby som vedel urobiť zmeny lebo ja na to pozerám už moc dlho a nič ma už nenapadalo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@thinkit Ďakujem konečne niekto niečo konštruktívne, čo sa týka kúpeľní to bi som nechal na preferenciách každého jednotlivo ale to samostatné WC rozšírim aspoň o 100 mm, ale celkom si ma inšpiroval v tom že ja som sa tú pracovňu na poschodí stále snažil tlačiť k obvodovej stene nad obývačku ale po tom čo si napísal by asi bolo vhodnejšie mať pracovňu nad kuchyňou a jedálňou a v obývačke otvorený strop.
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko ved prave preto som ti to napisala. Nezda sa mi to ako vhodna volba, ale tak kazdy mame ine predstavy o idealnom dome, ak teda vobec nejaky ideal jestvuje :-) kazdy mam ine priority, ine potreby a podla toho by sme si mali riesit aj byvanie ;-) vela stastia
Odpovedať
Profilova fotka
Projekt je v celku dobre postavený. Možno by som si spravil pár úprav podľa sebe ale no to asi každý. No jediné čo mi tam vadí sú už tie viac krát spomínané okná. Možno by stačilo ak by boli len o čosi väčšie. Príde mi škoda, že sú tam len také malé. Podľa mňa tam bude potom veľká tma. A to je škoda bo projekt má svoj potenciál
Odpovedať
Profilova fotka
Asi sme tu všetci rovnakého názoru, že projektu chýbajú na podlaží okná.. Príde mi to celé tmavé, nepresvetlené, čo je v celku škoda, lebo dom má podľa mňa veľký potenciál. Pekne sú uložené miestnosti a na nich by som aspoň ja teda nič nemenila. No ale ak to tak vyhovuje navrhovateľovi, tak prečo nie, on v ňom bude bývať ;-)
Odpovedať
som si isty, ze tento projekt ta stal dost usilia, ale mozem ti na to povedat tak akurat svoj nazor. A akceptujem, ze tebe mozno toto zlozenie a stavba domu aj po vizualnej vyhovuje ale pre mna je to zbytocne cele komplikovane. Podstavil by som si stvorcovy bungalov, kde by som tiez nejako oddelil izby od kuchyne s obyvackou a bolo by vyriesene. Na tvojom projekte sa mi nepaci ze su to akoby dva spojene domy. Nerozumiem tomu extremne malemu wc, kde vyzera, ze by sa ani len umyvadlo nezmestilo :-.
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem všetkým za názory určite si zoberiem pripomienky k srdcu hlavne skoro u každého spomínané okná, keď budem mať čas nejak to skúsim prekopať a pridám ďalšiu verziu. Už na začiatku som písal že sa asi projekt nebude páčiť moc ľuďom ale páči sa mi ako začiatočné veľmi negatívne komentáre v štýle celé zle prešli k pozitívnym aj keď každý by si niečo potreboval upraviť. @martin106 Keďže to má byť projekt do portfólia ktoré vyžadujú všetky architektonické kancelárie pri reagovaní ich pracovnú ponuku asi by som sa moc nepredviedol z bungalovom aké sú tu každý deň aspoň štyri a sú ich plné katalógy. Viem že by mi to stačilo konzultovať v škole ( aj keď je to moja mimoškolská iniciatíva si takéto portfólio vytvoriť ) a som vďačný aj za pripomienky bežných ľudí lebo niekedy sa aj mne zdajú niektoré architektonické návrhy prestrelené. Čo sa týka WC možno sa to zdá malé ale má bežný rozmer a ako som písal niekde vyššie plánujem ho rozšíriť o 100 mm.
Odpovedať
Stratsne
Odpovedať
@martosko prepáč, ale je to príšerné. Vnútorné členenie na denná, nočná zóna je fajn. Ale vadia mi dlhé chodby, kúpeľňa pri spalni so záchodom úplne izolovaná, v spálni jediné možné miesto na posteľ - izba bude energeticky rozhodená, ani jedna stena celá -2x dvere, okno a výklenok(asi rolldor). V druhej kúpelni nie je WC, prakticky uzavtretím záchodu do rodičovskej kúpeľne si do domu dal len jeden záchod. Ženy sa rady kúpu, nejaké to intimčo so sviečkami a pri spálni len sprchový kút s wc? Vchod mi tiež nesedí návšteva príde dnu, uzvretý priestor a znovu dvere. Čo vidia ? stenu. A keď idú si sadnúť, musia obchádzat okolo stolu, linky a všade temno, jediné okno v obyvke a na kuchyno chodbe na terasu. Ak budu chciet von, zase presun od sedačky krížom cez kuchyňu na terasu. Z obyvacky ziaden vyhlad ani na tú trávu s betonovym plotom. A vonkajsok? Brrr. Studene, chladne, mrazive, cintorinske. Pride mi to ako vchod do marnice a vedla fara. Este aj tie nestastne tuje si tam dal. Priecelie domov.... :/. Juj. A si si vedomy ako by padal sneh z tych domov v mieste spoja oboch? Nema kam padnut. Drzal by sa do jari ;) A dobre som pochopila, ze más stavebne vzdelanie alebo architektonicke a robis to ako svoju prezentaciu? Hm. My nemame a vytvorili sme projekt vid.f.album, ako boli stare sedliacke domy, aby zapadol do prostredia.
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko tie priserne komentare si neber moc k srdcu, 100 ludi 100 chuti. Ja som sa napriklad za 7 rokov ani raz nekupala vo vlastnej vani ( @maya170 ), kupem v nej len deti. Asi nie som dost dobra zena 8-). Ani nam v 4clennje rodine v 4izbovom RD druhe WCko nikdy nechybalo. Ak ti ale mozem poradit, nerob silou mocou nestandardne navrhy len preto, aby si si mal co dat do katalogu. Ako si mozes vsimnut tuto z diskusnych prispevkov, nestretne sa to s pochopenim. Vacsina ludi totiz pripusta len svoju vlastnu predstavu byvania a cokolvek musi nutne byt zle nie len pre nich, ale aj pre vsetkych ostatnych. Radsej si pockaj na konkretne zadanie s konkretnymi poziadavkami od konkretneho klienta - a tomu mozes vymysliet nieco originalne, s cim ON bude spokojny a nazor ostatnych "strecharov" ti moze byt hlboko niekde... A nezabudaj, ze nikdy nevyhovies vsetky, s tym sa musis zmierit. Co sa tyka tohto konkretneho navrhu: - tie zadne izby naozaj su kus daleko od "spolocenskeho diania". Byvat v tych izbach asi by som mala pocit, ze chodim uz do vedlajsieho domu - toto je asi najvacsi a obavam nie lahko riesitelny problem celeho toho navrhu; pocet kupelni a zachodov je fakt detail - vonkajsia vizualizacia sa ani mne teda vobec nepaci, osobne by som volila (takmer) plochu strechu, pripadne jednu cast plochu a na druhej sikmina; schodisko by som zrusila v prospech velkeho okna a/lebo ulozneho priestoru a na pristup na pripadnu neobytnu povalu by mi stacil sklapaci rebrik (nebudem tam predsa chodit kazdy den). Stare slovenske domy boli stavane ucelne pre potreby vtedajsich ludi, ktori potrebovali skladovat mnozstvo sezonnych veci, rozlahlych nastrojov a v neposlednom rade obilnin minimalne na rok dopredu; naopak dnes ludia nepotrebuju mat obrovsku nevyuzitu povalu, kde by sa pomaly zmestila druha bytova jednotka. To uz radsej sprav aspon ciastocne obytne druhe podlazie - ten vyklenok na terase by som zrusila a miesto neho volila nejaku volnejsiu drevenu konstrukciu, ktora trocha zatieni ale zaroven aj pusti svetlo a nebude posobit tak masivne - celkovo by som ten projekt zasadila do nejakeho konkretneho (kludne vymysleneho ale konkretneho) prostredia s urcenymi svetovymi stranami, takto je to fakt take nemastne neslane
Odpovedať
Profilova fotka
@sintias ďakujem za konštruktívnu kritiku @maslenka47 Čo sa týka navrhovania pre konkrétneho klienta to je celkom problém lebo aj keď dokončím školu stále budem musieť u niekoho odrobiť tri roky praxe a aby som sa k niekomu dostal potrebujem mať takéto portfólio a keďže chodím na stavebnú fakultu a nie na architektúru u nás sa nič také netvorí aj keď musím priznať že do práce kam chodím teraz som sa dostal aj bez ale tam sa moc k navrhovaniu nedostanem. Čo sa týka komentárov tak tie som si rozdelil do takých skupín. Prvé tie najlepšie ľuďom čo sa projekt páčil tu som veľmi vďačný hlavne @atlaska za niečo ako pochvalu, príde mi že čo sa týka architektúry ma rozhľad čo nekončí katalógovými domami tak od takého človeka komentár v dobrom duchu poteší a samozrejme som vďačný aj ostatným za pozitívne komentáre. Druhú skupinu beriem ako ľudí čo majú výhrady a vyjadrili sa prečo ich majú a niektorý navrhli aj vlastné vylepšenie alebo úpravy ( priznávam takých komentárov som potreboval trocha viac, lebo od tých sa človek vie odraziť ďalej ), keď niekomu celkom vyhovovala dispozícia a nevyhovoval vzhľad tak s tým nič nenarobím proste každý má svoj vkus a už na začiatku som písal niečo ako že to nieje dom pre masy. Tretiu skupinu ľudí čo sa im projekt nepáči už zo zásady, alebo preto že je to niečo iné alebo sa musia ukázať len preto že som napísal že so mňa možno raz bude projektant tak ich komentáre púšťam jedným uchom dnu a druhým von keď ani nevedia vyjadriť prečo sa im projekt nepáči alebo im vadí ešte aj to že keď človek vstúpi do domu tak vidí steny tak na to človek nemá čo povedať. Čo sa týka tých dlhých chodieb vedel som o tom už pri prvých náčrtoch a rozhodol som sa ich poňať trocha veľkorysejšie (aj preto to veľké okno do chodby z východu) na rozdiel od bežných projektov kde je snaha ich za každú cenu minimalizovať.
Odpovedať
@martosko nazor moze mat kazd clovek iny, nastastie svet je farebny a kazdy jeden sme iny. mne osobne sa nepaci a nevedela by som si predstavit, ze by som si takyto projekt vybrala - je to o pocite, ale to neznamena, ze niekto by si ho nevybral :-). drzim palce na ceste byt projektantom :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko A proc chces k architektum, kdyz jsi stavar? Nerozumim tomu...delej pozemni stavitelstvi, dobri inzenyri jsou potreba i v architektonicke kancelari. Uprimne, ja bych te s takovou studii jako architekta neprijala ani nahodou...tak klikaty a krkolomny prostor, kterym tady vylozene plytvas, jsem uz dlouho nevidela...to by te kazdy klient hnal, ze mu prostavis spoustu mista, ale pridana hodnota a komfort bydleni je nulovy...a omlouvam se, ale designoveho na tom taky nic nevidim...Asi bych ti tady mohla vypisovat dlouhy seznam toho, co by se dalo udelat mnohem lepe a jinak, ale myslim si, ze to nema moc cenu. Drz se certe sveho kopyta a delej radsi to, co studujes.
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko Jeste se zeptam...zvolil sis alespon pozemek, na kterem tu ideovou studii osazujes? Bez pozemku to totiz jaksi nedava cele vubec smysl a to by byla prvni vec, za kterou bych te u pohovoru vyhodila...jen opravdu hodne vyjimecne se ti postesti navrhovat dum na peti hektarech naprosto rovneho pozemku bez jedineho souseda ci jine bariery a bez jakehokoliv omezeni...
Odpovedať
Profilova fotka
@carpatia_sk Na architektúru aj keď len na stavebnej fakulte som sa dal pre to že tie čisto inžinierske veci ma už nebavily takže budem vedieť všetko čo inžinier aj architekt čo sa môže zísť. K návrhu, konkréty pozemok som nemal zvolil som si svetové strany a na ktorej strane má byť vstup z cesty a to že pozemok je rovinatý, keď som už pri pozemku neviem ako ste prišli na to že by to muselo byť na 5 hektárovom pozemku dom má zastavanú plochu aj z terasou 184 m2 pri zastavanosti 25-30% by bohate stačil pozemok s rozlohou cca 1000 m2 a dom bol pôvodne plánovaný do mestskej zástavby prípadne na okraj mesta ( preto to menšie množstvo okien lebo v takých lokáciách nieje moc výhľadov na sledovanie). K dispozícii, možno keď budem robiť návrh pre nejakého konkrétneho klienta budem musieť viac šetriť priestorom ale v takomto prípade som mal voľnú ruku. K desingu zvláštne že na tom nič nevidíte lebo keď som si otvoril vaše albumy ten čo sa volá Realizace je dom v presne rovnakom štýle iba v bielo čiernej, ale na svojej tvorbe možno tiež nič nevidíte, potom sa natláča otázka ak vás to nebaví nechcete robiť niečo iné. Keď som už spomenul ten váš album videl som tam vizualizácie na podobnom 5 hektárovom pozemku, mohol by som vedieť prečo realizovaná stavba je na inom pozemku. Na záver by som mal na vás ešte jednu prosbu keď ste písali že by bol dlhý zoznam toho čo sa dá urobiť lepšie alebo ináč mohli by ste mi napísať aspoň tie tri najhoršie veci okrem už spomínaných okien a dlhých chodieb nech sa poučím, lebo ak mi neodpoviete ako mám vedieť čo to je a či sa len nevyťahujete na d budúcim kolegom. Ďakujem ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko Oj, si nás pekne ociachoval. Dobrí sú tí, čo s Tebou súhlasia.... :-D A tých, čo majú iný názor, neberieš do úvahy (citujem: ..."ich komentáre púšťam jedným uchom dnu a druhým von"...) Veď je to úplne normálne, že ľudia majú rôzne názory, či....? Ak vstúpiš do diskusie, tak rátaj s rozmanitosťou názorov... Takže na záver taký krátky vtip: Stretnú sa 3 a - a majú 4 názory.... ;-) A to isté sa hovorí aj o právnikoch, lekároch, sudcoch, poslancoch... :-D Tak sa už na nás nehnevaj, pls.... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom Oprava preklepu vo vtipe: stretnú sa 3 architekti a majú 4 názory.
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko Rozdil mezi mym domem z alba realizace a tvym domem je ten, ze ja jsem ho navrhovala pro konkretniho cloveka, s konkretnimi pozadavky a nazorky, na konkretni pozemek v konkretni zastavbe a s konkretnim rozpoctem. Vzhled do jiste miry vychazi proto jak z prani majitele, tak z jeho financnich moznosti a typu okolni zastavby. A vizualizace je takova, jaka je, z casovych duvodu. Prisla jsem k projektu, kdyz uz bylo vydane stavebni povoleni na neco uplne jineho a tak se na rychlo menilo a predelavalo, proto jsem se s vizualizaci nijak nenimrala, slo jen o to, ukazat vzhled. A to je to, o cem jsem psala - pokud do studie, kde nemas takrka zadna omezeni, navrhnes toto, ja osobne bych te k sobe nechtela. Pochopila bych prave, kdyby sis stanovil nejaka omezeni a na ta reagoval, ale takto?Rikas, ze jsi mel volnou ruku, tak jsi mohl skutecne navrhnout relativne velkorysy dum, ale ja v te dispozici nevidim vubec zadny komfort. Jedina prostorova velkorysost spociva v klikatych a zbytecnych chodbach, ktere jsou snad jedinym mistem v dome, kde clovek po nejake velkorysosti moc netouzi. Opravdu nemam potrebu si honit triko na budoucim kolegovi a moje prace me bavi, jinak bych ji nedelala. Myslim, ze zasadni vec, ktera ti chybi, je pokora, na te bys mel zapracovat asi nejvic. Byt presvedcen o vlastni dokonalosti jeste pred tim, nez vubec dostudujes skolu, je tak akorat cesta do pekel. BTW, nechapu, jaky obor teda studujes? Pokud architekturu na stavarne, tak jak je mozne, ze nedelate atelierove projekty?? To je pro me naprosto nepochopitelna vec...
Odpovedať
Profilova fotka
akosi neviem pochopiť, kam smerujú tie schody na poschodie, je tam totiž spojenie dvoch A-čkových striech... K dispozícii ti už povedali všetko.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?