Jednoduchý bungalov - aký je váš názor?

Cawte strechaci. Poprosim nazor na tento bungalov. Je to moj finalny podorys ktory chcem dat prekreslit projektantovi. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Mne sa to páči 👍
Odpovedať
moze byt ... ale jednoduchy bungalov to vonkoncom nie je :) mne tam len chyba jedna vec: sprchovaci kut by som dal este jeden do kupelne 2. na ukor - satnika ktory je vedla ... ked prides spinavy dnu - ides rovno do neho a hotovo
Odpovedať
Ahoj Ja by som vymenil technicku miestnost za satnik uprostred. Aby technicka miestnost nebola vedla spalne
Odpovedať
Mne sa to paci! Mam nakresleny podobny a negativa ktore som tu dnes dostala su sokujuce 😂😂
Odpovedať
@tatty18 mas podobny iba v tom ze je to bungalov, inac toto je pekny projekt
Odpovedať
Profilova fotka
@tatty18 joj, nechcem byť zlá, ale ten tvoj projekt je na míle vzdialený od tohto. Tento má hlavu i pätu čo žiaľ tvoj nemá.... V tvojom prípade by to chcelo projektanta a nie kresliť si projekt na kolene ak s tým nemás skúsenosti. Ale ver, že postupne sa to vykryštalizuje a čo sa ti momentálne zdajú "šokujúce" názory sa ti možno rozlezia v hlave a prídeš na to, že sa ti ozaj dá inak a rozumnejsie
Odpovedať
Profilova fotka
@jurkoboss ak to vymení bude technická pri detskej izbe a bez okna. Mne príde logickejšie mať šatník bez okna a v strede domu (mimochodom aj my to tak máme) ako mať technickú miestnosť bez okna.
Odpovedať
@jurkoboss urcite radsej technicka pri spalni, ako pri detskej @carolinka technicka okno nepotrebuje, ale suhlas, pri detskej iste nie ...
Odpovedať
Profilova fotka
Mne sa to paci. Len jedna rada. Vchod do spajze spravit ako dvere kuchynskej linky. Skrati s ti pracovna doska o 60cm ale spajza narastie. A budes mat o jedny interierove dvere menej takze cena za kuchynu ta az tak boliet nebude.
Odpovedať
@wyrky alebo posuvne dvere od chodby
Odpovedať
Pekne by som povedala, mne sa tento projekt paci, je to rozumne rozlozene, aj izby aj denna cast, nemenila by som nic :-)
Odpovedať
@mrmartinez súhlasím s názormi...projekt je fajn...super je, že si oddelil dennú časť od tej nočnej...že jednu máš na jednej strane a druhú na druhej...spokojne môžeš dať architektovi...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
V podstate všetky pripomienky sú iba subjektívne názory ale môžu byť aj inšpirácie. Je to naozaj dobré a môžu sa riešiť iba detaily. Ako sú svetové strany ? Tam by ešte mohol byť dáky problém. A skús aj načrtnúť situáciu na pozemku. Tatty18. Naozaj je toto trochu iný bungalov a má zmysel poslať dáky názor čo by si kto ako zmenil. Taká inšpirácia bude mať zmysel.
Odpovedať
@kosto13 Tu je osadenie na pozemok.
Odpovedať
@kosto13 Vstup je zo Zapadu.
Odpovedať
Profilova fotka
Zo SZ to je ulica ? Alebo je ulica na JZ ?
Odpovedať
@kosto13 S a SZ a J a JZ to je vsetko ulica (obecna komunikacia...vsetko slepa ulica)
Odpovedať
@mrmartinez Ahoj, projekt sa mi dosť pozdáva, jediné čo by som asi vymenila je šatník za technickú čo aj ostatní hovorili a z vchodu na chodbu by som dala posuvné dvere a nie otváravé ale to už je na tebe :) Čo sa týka svetových strán, ja osobne by som prehodila dom zrkadlovo, aby izby (spálna + detské neboli na sever) ale rozumiem, že vzhľadom na rozmiestnenie pozemku to asi nie je možné. Ale inak veľmi pekný projekt :)
Odpovedať
@en_em Diki za nazor. Urcite to zvazim. Nocna cast je smerom na sever ale okno pre spalnu je na zapad a pre detske su na vychod. Na sever mam iba okno do kotolne a kupelne. Denna cast je na juh. Terasa je na juh aj vychod. Dalo by sa to aj lepsie rozmiestnit vzhladom na svetove strany :D ale ten projekt sa aj mne celkom paci a mal tu celkom dobry ohlas tak pristupim k nejakym kompromisom a idem do toho :D Inak diki za nazory vsetkym, urcite este nad nimi popremyslam.
Odpovedať
Profilova fotka
Najprv k situácii: Javí sa mi lepšie otočiť dom vstupom na S. Spálňa na V je optimálna. Detské izby na J dostávajú najviac slnka a deti to potrebujú ( kde nechodí slnko chodí lekár ). O.I. dostane aj J aj Západné slnko s možnosťou cez najhgorúcejšie leto vždy jednu stranu tieniť. Jedáleň sa presunie na Z čo je rozhodne lepšie ako priamo na J. ( prežil som detstvo v kuchyni so stolom pri okne na J a viem o čom hovorím proste peklo ). Kuchyňa aj komora na S je ideálna. Pridávam aj nákres na pozemku. Terasu by som umiestnil radšej na Z s dverami pri stole ( kratšia cesta z kuchyne ). Garáž na S môže mať však horší prístup. Preto aj variant 2 s garážou na J. K pôdorysu : Ja by som si kuchyňu čiastočne uzavrel barovým sedením možno by som ju aj trochu vsunul dovnútra čím sa zísak priestor pre východ na terasu popri jed. stole. Veľká vstupná hala navodzuje veľkolepý dojem, že sa vstupuje do vily a nie do nocľahárne. Má to však trochu nevýhodu v zime a možno prechod z čistej nočnej časti do obývačky cez vstupnú halu. Dáko mi však nesedí krb vedľa televízoru. Pri posedení pri krbe nemám rád v pohľade žiadnu techniku, vypínače a pod. Prechodná komora má výhodu, že nákup sa rovno uloží na miesto a z kuchyne sa len vyberá.
Odpovedať
Profilova fotka
vyzera to dobre, tento projekt sa mi paci celkom, len neviem ci by som chcel mat technicku miestnost rovno pri spalni 8-(
Odpovedať
@kosto13 super diki za navrh. Zvazol som uz ja vstup zo severu s vchodom zo severu ale tam je hlboky jarek ktory by som musel premostit a taktiez tam nie je moznost parkovat pred domom. Zo zapadnej strany je obecny pozemok pred plotom a je tam moznost parkovania pre cca 12 aut pred plotom (ale nie na ceste ale na tom obecnom pozemku). A pri variante so vstupom zo Severu budem mat terasu na Juhozapad a toho sa trosku bojim z dvoch dovodov: bude blizko pri ceste a kedze budem musiet dom trosku dvihnut zarovno z cestou tak mi budu z cesty rovno pozerat na terasu :D...a A juhozapadna strana je zase poobede v lete peklo :D Myslim ze kazde umiestnenie domu ma svoje pre a proti. Ja som mal detsku na zapad a sestra na vychod a keby sa dalo tak by som to hned s nou vymenil. Poobede jej tam nesvetilo slnko (ale tmavo tam rozhodne nebolo) a aj tak sme len cumeli do pocitacov tak ja som si vzdy zatahoval zaluzie a ona kedze jej tam tolko nesvietilo mala vzdy okna netienene. Garaz chcem nechat na severnej casti pozemku. Kedze na juhu budem mat peknu slnecnu zahradu. Diki za tvoj navrh.
Odpovedať
@mrmartinez my mame skoro taký istý :)...už zariaďujeme...napíšte mi správu ak chcete vedieť viac alebo aj real foto
Odpovedať
@wyrky my tak mame :)
Odpovedať
@mrmartinez Aha, prepáč, tie okná som si nevšimla.. Tak potom len do toho :)
Odpovedať
@mrmartinez Máš to podobne ako ja a inšpirovať sa môžeš v mojom albume ako sa to ešte da rozložiť ;-)
Odpovedať
@kosto13
Odpovedať
@kosto13 Napadlo ma este jedno osadenie. Co hovorite na toto ?
Odpovedať
Profilova fotka
čo sa týka posuniutia domu vpravo ak to povolí sused tak to určite nevadí ale garáž je asi na dosť nevhodnom mieste a zaplní sa ňou celá rožná časť pozemku. Potom je už asi lepšia garáž v Z rohu ako bola pôvodne. Viď situácia 3. V J časti pozemku chcete aj dáku úžitkovú časť ( ovocie, zelenina, sliepky ? pes ?....?? ) alebo len súkromná, okrasná resp. relaxačná záhrada ( sauna, bazén..... ) ?
Odpovedať
@kosto13 Susedov na pravo zatial nemam. Vchod do garaze v rohu je mozny iba z pozemku a nie z cesty kedze je to na krizovatke dvoch ciest a tam by som nerad vychadzal z autom. V juznej casti chem sukromnu okrasnu relaxacnu cast. Takze nejako takto by to mohlo byt ?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?