Je reálny 4 izbový bungalov do 83.000€?

Profilova fotka
4 izbovy bungalov do 2.5 mil., je to vobec realne? Ak ano u akej firmy sa da postavit na kluc a co vsetko to zahrna?
Odpovedať
Na kluc - nerealne..jedine svojpomoc+nejaky zivnostnici..
Odpovedať
na kluc realne..zalezi od toho kto a ako ti to robi. vlastna skusenost.
Odpovedať
Profilova fotka
Nemusi to byt samozrejme velkometrazny bungalov, nasa predstava je obyvacka s kuchynou plus tri mensie izby viete aj konkretne poradit kde a ako?
Odpovedať
samotny dom, max. 90 m2 realne. bez pozemku samozrejme. s pozemkom nerealne. treba skusit alternativne materialy, montovany drevodom napriklad. to je podla mna lacnejsie ako klasicky tehlovy.
Odpovedať
Profilova fotka
Podľa čoho usudzuješ, že montovaný je lacnejší ako murovaný? Ak má byť montovaný kvalitný, vždy je drahší! Mám to zrátané asi xy krát.
Odpovedať
Profilova fotka
Rozdiel je iba v čase výstavby - nič iné.
Odpovedať
@monykaaa je to realne,o mesiac sa stahujeme,poslala som ti IP
Odpovedať
Profilova fotka
je to realne..bungalov 12*10m cena do 1,5 miliona este sk...a stahoval sa.kamarat.zhanal partie co mu stavali..za hrubu stavbu dal 50 tisic sk.strechu 8e/m a tak...sice nema okolie a fasadu spravenu,ale byvat uz moze a ostane postupne dorobi/musel uz z podnajmu prec/...takze je to len o sikovnosti.ma 3 izby +kupelku+obyvacka a kuchyna.
Odpovedať
Profilova fotka
a co toto, mate niekto skusenosti? ceny su bez DPH ale aj tak sa mi zdaju dost nizke... aky v tom bude hacik? http://www.domnamieru.sk/projektyDomo...
Odpovedať
Profilova fotka
to sú len projekty domov....a odhadovaná cena....samozrejme bez DPH a zakladov :-p
Odpovedať
Profilova fotka
Je to realne :)
Odpovedať
@plamen O akej kvalite hovoríš ? Keď má niekto dom z Ytongu a zateplí si 100 mm EPS je dom hneď kvalitnejší ako montovaný drevodom ? Skús rozviesť tvoje tvrdenie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@monykaaa ceny uvádzané pri katalógových projektoch sú jedna vec a skutočná cena na kľúč druhá. každá firma to môže naceniť trocha inak. ak máte obmedzený rozpočet na 2,5mil. a chceli by ste 4 izbový bungalov, základom je dobre rozmýšľať už pri výbere projektu. treba nájsť jednoduchú stavbu bez výklenkov, zložitej strechy... dôležitý je aj dobrý pozemok, lebo ten ti hýbe (a podstatne) s cenou základov... podľa mňa by sa do tej sumy ako tak dalo zmestiť ale naozaj iba stavba (bez pozemku, bez zariadenia, bez prípojok)...
Odpovedať
Profilova fotka
samozrejme ze pozemok do toho neratame, tak isto ani zariadenie. a domcurik by sme chceli nie moc velky, tych 90 - 100 m2 by uplne stacilo.
Odpovedať
Profilova fotka
@monykaaa do tej sumy by ste sa mohli zmestiť s týmto: http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro... malé, ale celkom šikovne rozvrhnuté :-)
Odpovedať
Tak ako píše ups cena v katalógových projektoch je jedna vec a cena skutočnej realizácie druhá, i keď sa mi zdá že práve Eurolines má zo všetkých najrealistickejšie ceny. Pozor cena prezentovaná je bez dph. Bungalov je vcelku dobre riešený, tak ako píše ups hľadaj domy jednoduchých tvarov, ideálne jednoduchý obdĺžnik bez výklenkov a s jednoduchou sedlovou strechou. Konkrétnemu bungalovu by som vytkol hlavne malú obývačku.
Odpovedať
Profilova fotka
K tým kvalitným drevodomom – sú na trhu firmy, ktoré neponúkajú 100% kvalitu. Napríklad laik si povie osb dosku z jednej strany, osb z druhej, na to 50 mm polystyrén a medzi stojky 120 mm vlnu. Obyčajný človek nevie aké drevo by malo byť použité na stavbu. Nevie že sú na to vyhradené prevažne KVH hranoly. Lacné firmy Vám ich určite nedajú – kvôli vene! Preto som vravel o pochybnej kvalite niektorých – lacných montovaných domov. Ak má byť dom v tejto cene, dá sa, no investor si musí nájsť dom, ktorý nie je komplikovaný. Je veľa vecí, na ktorých sa dá ušetriť – treba len vedieť kde. Neviem či zrovna projekt je to správne šetrenie peňazí.
Odpovedať
@plamen Nemusia sa zrovna použiť KVH hranoly - stačí presušené rezivo. Čo najviac ja vytýkam drevostavebným firmám je, že dávajú málo tep. izolácie. Čiže patrilo by sa medzi stojky dať vlnu podľa ich hrúbky (12-16 cm) a na to zateplovák 20-25 cm. Robota je tá istá, cenový rozdiel len v cene EPS, prípadne dlhších hmoždiniek. No a dôkladné prelepenie parozábrany na interiérovej strane - to robia často šlendriánsky... Jarka z http://pasivnydom.blog.cz
Odpovedať
@blacksr to uz pises pomaly o pasivnom dome...dolezite je aj instalacna medzera z interierovej strany... A osobne nepreferujem zateplovak (EPS) na drevodom.
Odpovedať
monykaaa - ujasni si najprv pojem "na kluc"..To znamena, ze vsetko robi jedna firma a ty sa o nic nemusis starat.. Toto je podla mna nerealne. Ak to budu robit partie zivnostnikov a material si budes zhanat sama s dobrymi zlavami a ak mas idelny pozemok a ak tam neratame vonkajsie upravy, tak ano, je to realne. Tiez sa asi zmestime do tej sumy s nasim 4-izbovym bungalovom 159m2. Aj ked my sme mali hodne zlozite a tym padom aj drahe zaklady, nakolko sme v terasovitom terene.
Odpovedať
@plamen Súhlasím, že na trhu sú firmy, ktorým by som si nedal postaviť ani psiu búdu a patria medzi nich firmy ktoré domy montujú z drevosendviču, ale i firmy ktoré domy murujú. Takže som opatrný pri vyjadreniach o kvalite montovaných domov. Tak ako nie je na mieste tvrdiť, že montovaný dom je menej kvalitný ako murovaný nie je pravda že montovaný je drahší ako murovaný. Len treba porovnávať porovnateľné, ideálne dva identické domy stavané dodávateľsky z rôznych materiálov pri rovnakých funkčných parametroch a dodržiavania technologických postupov. Inak by to bol paradox, pretože montované domy sú v zahraničí lacnejšie ako murované, ale nie preto, že sú menej kvalitné, ale hlavne preto, že sa stavajú dlhšie ale preto, že svojpomoc je skôr fenoménom postkomunistických krajín. @blacksr tie kvh hranoly už nie sú také drahé, keď si spočítaš sušenie a manipuláciu z rastlým drevom, je to skoro za jedno.
Odpovedať
teraz si davame robit cenove ponuky a za tu cenu tu uvedenu to vidim akurat na hrubu stavbu+okna +mozno instalacie... tiez riesime, ze kde sa daju skresat naklady... projekt bungalov 4i prerobeny na 5i ale aj s garazou. pritom ideme v podstate na bezny standard, nic nadstandardne, projekt vcelku jednoduchy. akurat nechcem iny material ako tehlu. vyzera to tak, ze hrubu stavbu dame urobit jednemu dodavatelovi a vnutorne vybavenie si budeme manazovat sami. ak sa zmestime do 4 mil. SK aj s DPH budem stastna... v nasom okoli nikto na kluc nepostavil za menej ako 4 mil. (domy od bungalovov az po rozne poschodove v standarde, ktory je pre nas prijatelny). ak je moznost, postavit za menej (ale nie svojpomocne), tak na akych polozkach skresat naklady? porovnavam cenovu kalkulaciu spred 4-5 rokov a vsetky jednotkove ceny tych istych prac s tymi istymi materialmi su v sucasnosti vyssie, tak potom, kde je ta stagnacia stavebneho priemyslu... moznoze prvy cenovy nastrel je taky aky je, moznoze budeme mat este priestor na znizovanie a moznoze nie...
Odpovedať
Profilova fotka
skresať sa to dá hlavne asi tak, že nestavať na kľúč. to že sa nestavia na kľúč ešte nemusí znamenať že si na stavbe zoderiete ruky. aj hrubá stavba sa dá stavať tak, že pozháňate nejaké partie o pár ľuďoch. len to chce trocha času na nájdenie tých ľudí (nezabudnúť na referencie) a kúpu materiálu. my síce staviame tzv. svojpomocne, ale neznamená to, že všetko robíme sami. napr. dali sme si vytiahnuť obvodové a nosné múry, máme dohodnutých strechárov (spravia krov, položia krytinu...). k projektu sme mali vypracovaný aj rozpočet. v súčasnosti, keď ešte síce nemáme hotovú celú hrubú stavbu, ale máme všetko podstatné nacenené / dohodnuté / objednané, viem povedať, že oproti rozpočtu na hrubú stavbu uzavretú minieme o cca 18 - 19 tis. eur menej. podotýkam na malom dome s rozpočtom 90 tis. eur s dph... samozrejme, ak niekto nechce / nemôže stavať inak ako na kľúč, tzn. že fakt sa o nič nestará, tak treba rátať s vyššími cenami poprípade mať šťastie na dobrú a zároveň lacnú firmu :-)
Odpovedať
Nie je živnostník ako živnostník a nie je firma ako firma. Ale určite ak mám možnosť (a nemám čas, prípadne je môj čas drahý) oslovím firmu a zabezpečím si dobrého stavebného dozora. (Záruky, odbornosť a podobne...) Myslím, a to som pesimista, že ešte sa nájdu firmy s veľkým F.
Odpovedať
Profilova fotka
pred cca 2 týždňami som dokončil kúrenie v jednom dome cca 8x12 a cena domu bola 1800000 sk . Nebola to drevostavba ale tehla 40 strecha Tondach. cena bola vrátane kuch. linky a sanity. v dome boli 2 izby, kuch.+obývačka ,kúpeľňa s WC ,technická miestnosť .úplne v pohode domček. zaujímavosťou bolo,že ja ako živnostník som bol oslovený či som schopný urobiť kúrenie za takú a takú cenu. a tak boli riešené všetky remeslá. Domáci mali projektanta a rozpočtára ,ktorý nacenili každú časť a našli firmy ktoré to za tú cenu vedeli spraviť .
Odpovedať
Profilova fotka
poliačik a odkial si? ja potrebujem vodu aj kurenie a ten čo mi robil kanaliz.pod deku nestiha. ak si z NR kraja môžeme cez IP popisať a dohodnuť stretnutie. Inak k cenam,ja mam 12x15 bung. a cena hrubej stavby bez okien je 27000e. skoro nič som nerobil ,okrem betonaže a pripravu deky.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
uff... admin vymazal môj príspevok. Tak len stručne. Ak chcete mať náklady pod kontrolou, treba zvoliť projekt s čo najjednoduchšou a dobre premyslenou konštrukciou. Proste niečo, čo sa dá spraviť buď svojpomocne, alebo so šikovnou partiou aj na kľúč. Aby to malo jednoduchú strechu a rozumný nosný systém. Všetky komplikované detaily ti stavbu výrazne predražujú. Veľa ľudí má vo fáze vyberania projektu veľké oči a často sa peniaze minú skôr, než sa predpokladalo... Pripájam obrázky k projektu Bungalov 333 . Odkaz nepripájam, neviem, či by to nebolo porušenie pravidiel fóra... 2.5 mil. Sk je na 4-izbový bungalov na klúč reálne, s trochou šikovnosti ale samozrejme bez pozemku.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Moj znamy stavia nizkoenergeticky 3 izbovy dom za 28700 eur na kluc aj so zakladovou doskou takze je to REALNE, kto by chcel firmu mailom mu odpoviem. Cena je samozrejme bez pozemku.
Odpovedať
@martinp0 čo si spammer ? V každom treade tvoj príspevok ]-(
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?