Je možné zmeniť množstvo a veľkosť okien počas výstavby domu?

Ahoj, potrebujeme radu. Začali sme stavať dom, ale chceli by sme väčšie okná. V projekte sú dosť malé, každý nás ubezpečoval, že nám to bude stačiť...No nestačí :-) Okrem toho by sme ešte jedno okno chceli pridať. Je možné ich zmeniť bez "papierovačiek"? Alebo potrebujeme ďalšie povolenia? =-) . Ďakujeme za každú radu a názor.
Odpovedať
Musíte požiadať o zmenu pred kolaudáciou. Ale vo vašom prípade, ak je to vo väčšom rozsahu... neviem. Najlepšie je sa spýtať rovno na stavebnom úrade. Niekde na tom dosť bazírujú.
Odpovedať
Profilova fotka
zmeniť sa dá všetko. požiadate projektanta aby dokreslil nové okná, urobil zmeny vo výpočte kúrenia, vypracoval nový enetrgetický certifikát, prekontroloval kolíziu s elektrorozvodmi. Mimochodom, ako ste na hrubej stavbe zistili, že okná sú malé? Moja skúsenosť, ked sme urobili hrubú stavbu prišla domáca a začala lamentovať, čo stakými malými kuticami, potom sme to omietli a vybielili, prišla domáca a ačala nariekať, čo do takých veľkých miestností dá, To sa opakovalo na každej stavbe.
Odpovedať
Profilova fotka
Minimalne zmenu statiky budu vyzadovat. Pri mensich to problem u nas nebol,iba sme ku kolaudacii zakreslili cervenou zmeny do vykresu. Verim ale ze nikto by si nebol vsimol keby boli aj vacsie... :)
Odpovedať
Pridavali sme jedno male a jedno velke okno a riesili sme to len ku kolaudacii, projektant to zaznacil do projektu a bolo vybavene.
Odpovedať
Profilova fotka
Vôbec nie sú tie okná malé... :-) V tomto štádiu - keď nie sú omietnuté steny a nie je vymaľované - sa môže zdať, že je vnútri málo svetla. To ako keby ste povedali, že že mäso je tvrdé keď je len v polovici pečenia. Tak, ako jan45, aj ja som už zažil, že panička prišla na stavbu a začala lamentovať, že predsieň je malá. No tak sa zbúrala a posunula priečka. A dnes sa v jedálni nedá posadiť okolo stola, pretože predsieň zväčšili práve na úkor jedálne. V predsieni teraz môžu schôdzovať a v jedálni sa nedá jesť. NEBLBNITE A VYČKAJTE - všetko bude O.K. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?