Je možné postaviť dom z EURO - Paliet ?

Dobrý deň . Chcem sa opýtať na Váš názor . Myslíte si že je možné postaviť dom z drevených EURO PALIET ? Hlavne som rozmýšľal o konštrukčnom riešení . Obvodových múrov s priečkami? Či je možné takýto dom vôbec konštrukčne naprojektovať ? Tak aby sám stál a nezrútil sa :)
Odpovedať
Podľa mňa nie. Jedine, že by si tie palety rozobral a použil drevo z nich ako stavebný materiál.
Odpovedať
@pepo31141 ako prve potrebujes splnat poziarnu bezpecnost. neviem, ci su europalety niecim nehorlavym namorene, alebo nie, ale pokial horia, mas problem. staci ti maly skrat vo vedeli a domcek ty zhori ako fakla. potom mas problem so statikou. pokial nechces dopadnut ako bratislavske 3nity, musis urobit nosnu konstrukciu z kvh, alebo inych hranolov a to ich hned vies lahsie a mozno aj lacnejsie obit OSB doskami. ale pokial mas vela penazi, v konecnom dosledku ide vsetko. len to bude drahe, skarede a neprakticke.
Odpovedať
Profilova fotka
@pepo31141 Ahoj, všetko sa dá ked sa chce, skús dať do googla - euro pallet house.
Odpovedať
Profilova fotka
@pepo31141 zaujímavé riešenie, europalety musia mať ochranu proti ohňu, pokiaľ idú do námornej plavby musia byť nehorľavé. Problém vidím v šírke, je zbytočnéá, museli by sa zužovať na dve podpory, t.j. š. 50cm. Pri vytvorení väzby sú dostatočne únosné na ľahkú konštrukciu strechy, nemusí sa použiť škridla. Súvislá zvislá vzduchová škára by sa mala oddeľovať vodorovnou nepriepustnou vrstvou min po pol metri aby nedochádzalo k prúdeniu vzduchu. Použiť sa dajú len naležato, iná poloha nemá statickú pevnosť. Pri kladení musia ísť pätky nad seba.
Odpovedať
Profilova fotka
@pepo31141 Prečo nie....? :-) Veď aj antický filozof Diogenes žil v sude... ;-) http://antika.avonet.cz/article.php?I...
Odpovedať
Profilova fotka
https://www.google.sk/search?q=euro+p...
Odpovedať
.. už vidím chápavé a prozelené videnie tiet zo SU ako v rámci kolaudácie akceptujú certifikáty použitého stavebného systému :-) Možno by som na tvojom mieste na skúšku začal záhradným domčekom. Pri rozmere 6x4 si vychytáš všetky muchy.
Odpovedať
Profilova fotka
@bozsky_kaja cim su namorene drevodomy ? :) @pripad001 prosiiiim ta :). Staci uviest pojem drevodom a tetu na SU nebude nic zaujimat. Dnes sa v pohode stavaju domy, ktore nevyhovuju sucastnej norme a nikomu na SU to zily netrha.
Odpovedať
Otazka znie preco stavat dom z europaliet? Nejaku zahradnu chatku, pristresok ci sopku beriem ale na trvale byvanie? Ak by ste to chceli predat co poviete potencionalnym kupcom ze je to z paliet? Zrejme kazdy jeden sa na pata otoci. Murivo domu je mala polozka na to aby sa hladali taketo alternativy.
Odpovedať
Profilova fotka
@pepo31141 Neviem síce kde bývate teraz ale musí to tam byť naozaj hrozné keď uvažujete nad stavbou s takéhoto materiálu určite sa to dá ale nerátajte s tým že ak máte doma 50 europaliet a 20 tisíc že s toho postavíte dom, ako tu už niekto písal murivo nieje tak veľká časť rozpočtu a ak máte dať do domu 50-60 tisíc eur nebola by škoda mať nosné časti z europaliet.
Odpovedať
To máte ty palety zadarmo? Jestli ne, tak asi nemá cenu o tom vůbec uvažovat. A jestli chcete na nosném zdivu ušetřit, tak si sežeňte cihly z nějaké bouračky za odvoz a bude to pořád lepší než ty palety ;-) .
Odpovedať
@majkoj nikdy ti nenapadlo, preco sa v drevostavbach nepouziva na izolaciu vnutornych priecok EPS? okrem toho, OSB a SDK su tazkohorlave, resp. nehorlave, cize KVH napriek zaradeniu do kategorie D maju okolo seba dostatok materialu vyssich horlavostnych tried, ktore splnaju normy.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@bozsky_kaja a teba nenapadlo, ze na tie palety asi este nieco pojde, ze ten dom asi nebude deravy ? :)
Odpovedať
Profilova fotka
@pepo31141 da sa.dokonca aj z kartonov...
Odpovedať
@majkoj mne to napadlo, len otazka je potom, na co mu budu tie europalety, bude musiet urobit kostru z niecoho pevnejsieho a este to olepit osb/sdk ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?