Je 75 m2 obytna plocha malo na dom pre rodinu?

Zdravim vas, narazili sme na dom, ktoreho projekt nas celkom zaujal (http://www.nehnutelnosti.sk/1213019/n...). Uvazujeme o rovnakych rozmeroch, teda 10 x 8, je dom s obytnou plochou 75 m2 dostatocny pre 4 clennu rodinu? (rodicia a dve deti) ? dakujem za odpoved
Odpovedať
1
2
@sto055 za mna urcite nedostatocny, niekomu moze stacit. Je to na tebe.
Odpovedať
Profilova fotka
@sto055 Podľa mna stačí každý človek je iný :-) určite sa dá vnútro vyriešiť aby mal každý svoj kútik. Je to podľa vašich možnosti.
Odpovedať
lepsie mensi ako ziadny.. alebo ako byt
Odpovedať
do izby 8,6 m2 nedate dve deti...je to mala detska izba. keby sa urobili vacsie izby na ukor napr kupelne, stacilo by. kolko je napr byt v panelaku pre 4? my sme vyrastali v cca 12x7 byt, ale izba pre deti bola 6x3,5...
Odpovedať
Panelakovy 3 izbovy byt ma 64 m2 a 4 ludia v nom vyziju.
Odpovedať
Profilova fotka
trosku maly skuste spravit pristavbu pokial niesu okoovane steny
Odpovedať
@pzad to ano, ale ked uz mam ist do domu, tak... Ako tu uz spomenul @ohen10 ta detska izba 8,6m2 pre dve deti je nedostatocne. Je to pre jedno dieta.
Odpovedať
je to tento projekt - http://prodom.sk/?p=projekty&project=21 tu si moozes navolit nabytok a zistis, ci sa tam zmestite, alebo nie. Je tam spravena a j 3D vizualizacia, tak sa rozhodni. Nie je ani najmensi, ani velky. Mozno by som vymenila detsku za spalnu. A deti casom aj tak z domu odidu ;-) Svokrovci maju 3i byt - 75 m2. Mali 2 deti a zmestili sa. Dom nie je len o m2, ale o zahrade, terase....... Je to na Vas :-)
Odpovedať
ako byt v panelaku by to bolo ok, ale na rodinny dom urcite malo, dovolim si pripomenut ze ta cena za hrubu stavbu a asi aj pozemok je v danej lokalite mozno primerana, ale osobne za tie peniaze si viem predstavit hrubu stavbu s uzitkovou plochou aj 120m2... skus hladat dalej a nenechaj sa zlakat hned na zaciatku aby si si to v buducnosti nevycital...
Odpovedať
Profilova fotka
máme byt 3+1, necelých 80m2 a mačkáme se (2 dospělí, 2 děti). Neříkám, že by se v tom nedalo žít, ale pokud bych už chtěla stavět dům, tak jej 100% udělám větší! Bydlení v tomto bytě není prostě komfortní a bydlet nastálo na takové malé ploše bych prostě nechtěla (hl. kvůli dětem)
Odpovedať
Profilova fotka
nie je to malo... moji znami maju domcek, ktory ma do 70m2 obytnej plochy, normalny 4izbovy domcek je to.... aj s komorou a velkou kupelnou. KOlko maju ludia na byvanie v bytoch??? ved trojizbove byty maju bezne medzi 60-80m2 a ludia tam ziju roky , cely zivot apod... Takze ako moze byt 80m2 domu malo? je to postacujuce, je to vzdy viac ako byt, ma to povalu, ma to zahradu, kde moze clovek travit cas od jari do jesene.... Pre rodinu, ktora ma obmedzeny rozpocet, ale chce byvat v dome, je to urcite lepsie ako byt a rozhodne je to aj postacujuce. Nie je to mega velke, ale staci a da sa to ... a kolko rodin zije cely zivot v 2i bytoch apod... to ani nehovorim. :) Jo a casom sa da aj pristavit,keby uz ozaj... alebo urobit poschodie a pod.
Odpovedať
Profilova fotka
Radsej 70m v dome ako 100m v byte. Vacsinu roka vies uzivat zahradu a sukromie je k nezaplateniu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sto055 inak ako pozeram, nie su tam vnutorne priecky este. podla mna by sa to dalo krasne upravit aby to stacilo. z pohladu ako to je na foto by som spalnu zuzil- posunul by som stenu medzi izbou a spalnou smerom do spalne. Spalnu by som potom zvacsil smerom do kupelne a kupenu by som posunul smerom do kuchyne. Kuchyna ma 3,9 metra, bohate by stacilo aj 3 metre kedze tam je linka do tvaru L. Tym padom by boli dostatocne velke izby pre rodicov a aj deti a dom by bol super. izbu pre deti by som sa snazil spravit co najvacsiu, aspon 15 m2, pripadne by som to potom prehodil so spalnouo aj. Urcite s malymi zmenami by to uplne stacilo. Ale to je len moj nazor na tie posunutia 8-)
Odpovedať
je to malo. ulozny priestor je minimalny. nebude sa vam chciet po vsetko behat na povalu. a 8,5m2 je malo na detsku izbu i pre 1 dieta, nieto este pre dva. treba si uvedomit, ze kym dospely ma spalnu zvlast, obyvacku zvlast a pracovnu zvlast (alebo ma taky kutik niekde, alebo ju nema, lebo nepotrebuje), tak to dieta bude mat v tej izbe i spalnu, i obyvacku (pridu mu kamarati) i pracovnu (pisaci stol, ucebnice), satnik a neraz male deti tam maju i svoju mini kuchynu. a vtrepat to vsetko do tak maleho prisetoru pripadne to vtrepat do 8 m2 pre dvoch,je na zabitie. deti a teenegeri neraz v tej izbe travia vacsinu casu, hlavne introverti. osobne som bola na intraku, kde sme na 9,5m2 boli dve. skrine boli mensie ako male, pisaci stolik len jeden, v tej izbe sa nedalo dychat (normalne som sa budila na to, ze nemozem dychat, ked nam vymenili okna) a usla som z tade. a to mi spolubyvajuca chodila len na 3 dni do tyzdna. a i 12m2 osobne povazujem za malo i pre spalnu-ak uz mate vacsie deti, tak mozno i bude dostatocna, ale vojde tam vobec detska postielka - alebo 2? inak, v dome je potrebna i technicka - kotly treba niekde mat (ale my mame doma asi 3, mame dom z 90tych rokov a rodicia riesili vodu i kurenie na dvakrat - plyn i drevo, studna i obecna voda). dom sa stavia na cely zivot a raz v tom dome budu zit 4 dospele osoby-deti vyrastu a pochybujem, ze sa im podari odstahovat hned v 18tke. potom sice budete uz len dvaja, no deti pokial nepostavia hned pri vas, tak budu chodit s rodinami a to ich neulozite absolutne nikde... osobne by som taky dom postavila jedine ako startovaci domcek pre mlady par, mozno s malym babatkom, kt vie, ze sa odsahuje alebo pre dvoch seniorov, ktori uz deti maju odrastene a i ked chodia obcas na navstevu, tak sa to dajak zvladnut...nechapem preco pri tak miniaturnom dome neriesili ti ludia aspon podkrovie.
Odpovedať
Profilova fotka
Nejako sa strácam v matematike a výpočtoch. Ako môže mať dom rozmerov 10x7,75m obytnú plochu 75m2? Koľko má potom plochu užitkovú?
Odpovedať
Profilova fotka
Kým neboli deti dospelé, žili sme v byte 64 m štvrc..20 rokov. Jasné, že sme sa nenaháňali, ale stačilo nám to. Nikto sa nikdy nesťažoval, že je to malé.Ved teraz určite aj Vám chýba len to,aby ste mohli vybehnúť vonku, mať vlastné súkromie, aj ked v menšom, malú záhradku a hlavne kľud. A ked deti vyrastú, tak či tak sa zväčša osamostatnia a zostanete len Vy dvaja.
Odpovedať
@sto055 Snazila by som sa spravit to tak, aby kazde dieta malo vlastnu izbu, alebo aspon predelit tu jednu. Vymenila by som spalnu a detsku, nech maju 2 deti viac miesta. Pripadne sa da kupit sedacka do obyvacky, na ktorej sa da aj spat (pre rodicov myslim). Za mna by to bolo dost, vzdy lepsi dom so zahradou, nez byt. A presne ako pisu nado mnou - deti odidu a potom bude len dobre, ze mate mensi dom. Kazdopadne treba ratat s tym, ze vas bude potom cakat ta najhorsia a najdrahsia cast stavby a treba zvazit, ci vas pozemok a povedzme montovany dom s podobnym alebo vacsim podorysom nevyjdu rovnako alebo dokonca aj menej. Vela zdaru.
Odpovedať
osobne si myslim ze to staci ta plocha .naco mi je 300m ked by som to nevedela dokoncit uplatit energie .decka tym uplne staci aj ta spalnova izba vadcinu casu budu vonku alebo v obyvacke.a neskor sa budu flakat vonku z kamaratmi.my mame vadsi o nieco dom mame dve detske ale stale su spolu v jednej a iba na noc je kazda vo svojej.hraju sa tam spolu a aj tak nakonec pridu za nami do obyvacky a ked je pekne su stale do vecera vonku.na karaburdie pristavite vonku sopu na mimosezonne oblecenie budete vyuzivat povalu a dole budete mat iba to co vyuzivate co ine tam potrebujete
Odpovedať
poznam ludi co byvaju cela rodina v 2iz byte a nestazuju sa...je to len o zvyku.
Odpovedať
Profilova fotka
@sto055 nas dom ma okolo 100m2 a sme 3ja. Predtym sme byvali v 2 izbovom byte 56m2. Prezili sme to, ale mensie ako mame by som uz rozhodne nechcel. Dom stavias predsa len vacsinou na dozivotie. A o energiach to nie je. My na energiach za barak platime menej ako za ten byt :).
Odpovedať
@jamk1 Stačí si ten dom pozrieť predsa v prodome vnútorná úžitková plocha je 61,9 m2 !!! Bungalov 11 V inzeráte je 75m2 to len aby človeka zaujali ....pritom by tam malo byť 61,9 ....sú to špekulanti tý makléri. To ako predajcovia aut , napíšu automatická klíma ak prídeš auto pozrieť alebo kúpiť zistíš klíma manuálna ....ževraj omyl ...schválny omyl...atď. ...
Odpovedať
@sto055 podla mna staci. Ked sa rozumne vyriesi vnutorny priestor tak preco nie. V tom dome na obrazku je to nahodou dispozicne velmi dobre, ja by som dala deti do tej vacsej izby. V podobne velkych priestoroch ziju ludia v panelakoch a zmestia sa. Dom ma vyhodu v tom ze je aj tak clovek vacsinou vonku, na dvore je miesto aj na garaz/sopu/pristresok na uskladnenie raroh (co v panelaku nieje). Teraz je sice "moderne" aby malo kazde dieta vlastnu izbu ale je to podla mna len taky rozmar. Generacia dnesnych dospelakov bezne vyrastala v panelakovych bytoch kde mali spolocnu decku 2 -3 aj 4 deti rozneho veku a pohlavia. Aspon sa naucia v zivote prisposobit sa, zdielat a starat sa o nieco spolocne. My budeme mat v pocte 3 velmi podobnu rozlohu, bude to mensie nez byt kde teraz byvame a tesim sa. Mensi priestor ma podla mna same vyhody. Rychlejsie /a lacnejsie/ vykurene, upratane, mensi priestor - clovek si moze dovolit napriklad drahsie podlahy, nabytok nez keby ma zobytnovat 120 m2.
Odpovedať
@sto055 je to dom pre 2, max pre jedno dieťa, skús iné pohľadať. Tá detská izba je fakt pidi pre 2 štuplov.
Odpovedať
Profilova fotka
Je strasne maly. Ja by som radsej bola v byte a šetrila na nieco vacsie.Hlavne ze kde kto zobral 75m2. Ved ten dom ma uzitkovu! plochu 62m2.Ked zratam kuchynu,obyvacku a tie 2izbicky tak je to 49,4m2 obytnej. a o tomto by som teda netvrdila vobec, ze staci.
Odpovedať
Ak by to bol bungalov 13 nepoviem nič. Kamarát má tento domček má dve deti a trochu banuje už. Lebo spálňu si dal do tej menšej izby a dvom deťom nehal tú väčšiu. Takúto hrubú stavbu postavíte za 17 -19 tisíc tak si spočítaj či sa ti to oplatí. Ak máte malé fin. možnosti by som tlačil na zníženie ceny ale o 8 tis. kôli tej vymyslenej vnútornej užitkovej ploche !!! Ak by ste aj chceli tento domček posnažil by som sa tie dve izby vyrovnať aspoň aby mali obe nejakých 12m2. :-)
Odpovedať
mohol by z toho byt pekny utulny domcek, ale muselo by to byt velmi lacne, nie 61.500e. Este do toho bude treba vrazit aspon 35.000 na uplne dokoncenie a to ste uz na 100.000e, dost vela na taky maly dom. Pokial mate male deti a chcete tam dlhe roky normalne zit, tak pristavba v blizkej buducnosti (najlepsie hned) je absolutna nutnost. S podkrovim sa uz toho neda vela urobit, ani na schodiste by nebolo miesto. Je mi jasne, ze cena je vyssia vzhladom na lokalitu, radsej by som siel dalej od mesta ked uz chcem byvat v dome, kde mas za tie iste peniaze ovela viac "domu".
Odpovedať
@sto055 toto sa dá postaviť za menej, záleží, či máš pozemok...
Odpovedať
@sto055 tu odpoved isto nenajdes :-) .. su ludia narocnejsi a skromnejsi .. ked som byvala este s rodicmi tak sme zili v 3izbovom byte o rozlohe 60m2 4-clenna rodina a som tu ;-) ...
Odpovedať
podla mna male a drahe
Odpovedať
Profilova fotka
@leilak1 Potom to má logiku. :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?