Je 1800 eur za projekt veľa?

Profilova fotka
Poraďte mi znama mi ide spraviť plan projekt rod domu V rozlohe 100m2 vonkajsia plocha. Suma za plan je 1800eur. Niejeto nejak veľa??? D
Odpovedať
Zalezi od toho co vsetko bude projekt obsahovat a v akom stupni bude zhotoveny (realizacny, alebo projekt pre stavebne povolenie).
Odpovedať
Za plán je to veľa. Za projekt by to bolo O.K.
Odpovedať
Profilova fotka
ani za projekt to nie je OK....max. 1500,ale fakt maximalne
Odpovedať
ako pise engineer,zalezi ci je aj realizacny alebo nie, ci je v tom vybavenie stavebka, dozorovanie stavby pocas vystavby, inetrier, kupelne,podlahy, dvere, rozne detaily, aky je pozemok......
Odpovedať
my sme platili 1200, ale za projekt k stavebnemu povoleniu, boli ceny aj za 3000€...
Odpovedať
Promiň, ale takovýto projekt je i zadarmo drahý. Pidi zádveří a přístup ke všem pokojům přes obývák. Pokoj 8,31 m2 je na hranici únosnosti. Vůbec žádné úložné prostory. I na 100 m2 se dá vymyslet něco mnohem, mnohem lepšího. Nechci se Tě dotknout, ale tohle se mi fakt vůbec nelíbí.
Odpovedať
zalezi co vsetko ten projekt bude obsahovat.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme dali 1300,- z toho 200,- bol este stavebny dozor
Odpovedať
nas stalo vsetko 900e bola tam zahrnuta zumpa,studna,el.pripojka,osadenie na pozemok.dom o rozlohe 135m2
Odpovedať
Profilova fotka
Za tento projekt je i 100e vela nech by bolo k nemu i vsetko komplet.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj skús sa opýtať tých čo to robia a čo to všetko obsahuje. napríklad @janvirostko :)
Odpovedať
Profilova fotka
ak to je projekt k SP tak je to vela.za takyto typ a velkost domceku urcite ano.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Niečo o cene projektu http://www.djsarchitecture.sk/Preco_j... A tu sú vymenované požiadavky od čoho sa tá cena odvíja http://www.djsarchitecture.sk/Primera...
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj .nas projekt n'a mieru k pozemku stal 1200€. 150m2 + 30m2 pivnica. Realizacny projekt...(vykazy,podorysy,rezy,pohlady,rozpocet..atd) Statika. Poziarnici Bez projektu vykurovania,elektroinstalacii,zdravotechniky.
Odpovedať
1, je to veľa , my máme poschodový dom , spolu s dozorom, výpočtom energií , protipožiarnym , prípojkami za 1300,- Čo už je tiež veľa , ale celý dom je podľa našich predstáv žiaden katalóg. 2, Bez urážky , veľmi zlý projekt domu , izby minimálne 12m2 spálna min 11m2 . prechod cez obývačku nezmysel... Možno zbytočne veľká obývačka s kuchyňou , pri dnešnom strohom zariadení ... Ale každý má svoje predstavy ... Rozumný projektant by Vám to celé prerobil ...
Odpovedať
Tento je fakt hrôza :-(
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som toľko zaň nedala..... my sme mali všetko, čo k stavebnému konania patrí týkajúce sa projektovej dokumentácie a platili sme 1000€ (bolo to pred 3 rokmi) a nemyslím si, že by odvtedy toľko zdraželi
Odpovedať
ten projekt je individualka alebo katalog. ak individualka tak cena na DSP s rozpoctom je absolutne OK a ked katalog tak vela. ale toto co tu citam ze sa im to zda vela, ak individualka tak zakolko by ste taky projekt chytraci spravili vy co tu hadzete ceny od brucha, cest vynimkam. skuste taky projekt spravit do zakladu na stavebku a potom budte chytri. ved aj ten projektant musi z niecoho zit, urcite ho nebudete zivit vy co si unho davata projekt robit. zobudte sa. katalogy su tu nato aby cenu za projekty znizili a ked si da niekto individualku tak tomu bude zodpovedat aj cena.
Odpovedať
Profilova fotka
individálky sú v takýchto cenách.Moji rodičia dali za projekt 2000 ,ale už tam mali vybavené všetky povolenia čo treba.Inak majúaj architekti na niektorých stránkach ceny projektov resp.aj katalógové domy majú písanú cenu projektu,takpopozeraj na nete a porovnaj.
Odpovedať
Profilova fotka
Mňa vyšiel katalógový projekt s osadením na 1670 Eur (a to bola akcia). Takže cena za individuálny projekt vrátane realizačného so všetkými profesiami je to super cena.
Odpovedať
K navrhu ak mozem poradit, zrusila by som samostatne wc, dala by som ho do kupelni, a tu izbicku 8,31 by som tym padom zvacsila :-) , projekt je to dobra cena 1800Eur :-)
Odpovedať
Podla mojej skromnej mienky ako cena za individualny projekt je ok, ale ako vsetci uz pisali, nieje jasne co vlastne za tych 1800 eur mas. Co sa tyka navrhu, myslim ze je celkom uletene, ak kuchyna s obyvackou maju rovnaky rozmer, ako spolu 3 izby aj s kupelkou a WC. Iba ak to bolo z nejakeho dovodu vase prianie..
Odpovedať
skuste sa lepsie pozriet niektori na tej projekt lepsie....preco je vchod tak ako je...a preco su neni okna po stranach..mozno na to pridete.. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Kristepane....?!!! Niežeby bolo 1.800€ za projekt veľa, ale toto je čo...? A to chce 1.800 pre seba, alebo aj s profesiami? Len tak som siahol v pamäti po niečom, čo situačne (orientácia na svet. strany apod.) pripomína ten Tvoj pôdorys: http://www.apex-arch.sk/rodinne-domy-... A máš komplet celý projekt aj s profesiami za 1.099€. A je to normálny projekt... - ktorý má aj hlavu a pätu. Nech sa tá Tvoja známa nehnevá, ale zaplatiť by mala ona Tebe... :-D - za takúto robotu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?