Jantar 100-148

Profilova fotka
ahojte staval uz niekto jantar 100-148 z erlisu?da sa urobit hruba stavba z oknami a strechou za 25 000 eur?svojpomocne cca 2 majstri z rodiny.dakujem za info tina :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@tina00 zaleži aj na tom ake materialy budu použite napr. či chcete stavať so 40cm tehly, cena okien(plast,hlink) a pod. skus si pozrieť cenniky na material aky by ste chceli a zratať to už nebude problem. :-) ale myslim si , že asi nie.pri uplnej svojpomoci by sa dalo ešte možno zmestiť. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
tak strecha bude bramac,plastove okna a solbet tehly 38.ja len zhanam ci nema niekto foto tohto domu.diky tak cca zatial to vychadza na 20 000eur.... :-) a takto dnu do domu kolko treba vrazit aj s nabytkom nic narocne nechcem...
Odpovedať
@Tina00 preco bramac? Creaton nie je lacnejsi? Je to predsa len lahsi material ako bramac to je beton. A tehla 38 cize planujete este aj zateplovat?
Odpovedať
@bakajka pisete nepravdu, kto povedal, ze betonovy Bramac je tazsi ako paleny Creaton? Pre porovnanie takmer identicke modely: http://www.bramac.sk/hlavna-navigacia... http://www.creaton.de/produkte/dachzi... Vaha Bramac 45kg Vaha Creaton 53,6kg Keby to aj bolo naopak, tak je to pri celkovej vahe strechy takmer zanedbatelne.. A co myslis tou poznamkou " tehla 38 cize planujete este aj zateplovat"? Oni stavaju z tej zbytocne hrubej tehly preto, lebo si myslia, ze usetria na katalogovom projekte a nechcu siho nechat upravit. Keby rozmyslali trosku zodpovednejsie, tak si to daju urobit ako individualny projekt a v konecnom dosledku by este usetrili a dom by mal urcite lepsie tepelno-izolacne parametre..
Odpovedať
@stowasser tak inak ked som si pozrela tvoje linky ktore si sem dal tak bramak Rimska skridla ma rozmery 332x420 mm do m2 ide 10ks vaha m2 je teda 45kg cize ks krytiny vazi 4,5kg, Creaton si dal krytinu Romano je mozno na oko podobna ale nie rozmerm creatonu ide do m2 14,5 ks a ma rozmer 346x200mm vaha m2 je potom 50,7 kg cize ks vazi 3,5 kg takze ked chces porovnavat vyber rovnaky rozmer krytin. A moja poznamka ohladom zateplenia bola cisto otazka ci mienia este zateplovat alebo nie!
Odpovedať
@bakajka na tych linkoch mas priamo vyrobcom udanu vahu metra stvorcoveho krytiny. Nepotrebujem ratat kusy a rozmery, leno meter stvorcovy je uz od nepamati rovnako velky :) Viac k tomu nemam co dodat. K projektu dodam, ze stavat dnes z 38ky je velmi kratkozrake, nakolko domy sa stavaju na desiatky rokov..
Odpovedať
@stowasser ja sa bavim o tom je bramak je tazsi lebo je betom a nebavim sa o m2 ale o ks! vyber krytinu rovnakych rozmerov ako si vybral bramak a potom sa mozme bavit, ides mi tu porovnavat bramak s creatonom ked ma creaton iny rozmer krytiny, najdi si na tondachu skridlu Twist posuvna skridla ta ma vascie rozmery ako ten tvoj Bramac Rimska skridla, Tondach Twist ma dlzku 500 sirku 300 mm do m2 ide 10,5ks a jeden ks vazi 3,6kg takze m2 vazi 37,8 kg a bramak m2 vazi 45kg rozdiel len 7,2kg na m2 a ked mas strechu cca 120m2 tak mas strechu lahsiu oproti bramacu o kolko? Kazdy stavia z toho na co ma nech si dom postavia aj z 10, netreba sa zadlzit na 30 rokov hypoteky aby sa potom clovek len triasol ci nepride o pracu aby bolo z coho splacat a vyzit a na stare kolena aj tam ten dom z dochodku nikto nebude schopnyuzivit vid terajsich dochodcov..nie je nad vladu ktora cloveka podrzi ale iba ak pod vodou!!!!
Odpovedať
Profilova fotka
takze takto nehadajte sa tu to len manzel zatial uvazuje na bramacu...chceme uz farbu vpalenu do skridle strecha bude 199m stvorcovych uvidime podla ceny co bude pre nas vyhodnejsie.....a k tej 38cke tak je to na projekte,uvidime mozno romer bude uuuuplne iny a zateplovat ano chceme....a takto k interieru domu neviete cca povedat kolko vrazim do vnutra myslim elektrina a vsetko co k tomu patri uz aj nabytok,kuchyna,kupelna atd....bude stacit 30 000eur?poradte nic narocne a veeeelmi moderne nepotrebujem som bezny clovek :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?