Individuálny projekt ☺️ co hovorite

Ahojte po dlhom prerábanie pôdorysu toto je naša finálna verzia co na ňu hovoríte ☺️
Odpovedať
1
2
hrôza
Odpovedať
@manu2015 Ak je niečo finálna verzia, tak je to v mojom ponímaní ukončený proces. Alebo ste ešte otvorení iným názorom a pripravení na ďalšie prerábanie pôdorysu? Ako máte svetové strany?
Odpovedať
Profilova fotka
@manu2015 skus si zatvorit oci a predstav si ako sa pohybujes po tom dome tak ako je nakresleny Predstav si kde sa vyzujes kde si odlozis veci Ako sa budes pohybovat rano ako po prichode s prace a ako vecer. Ako sa bude pohybovat navsteva ked pride .... Kazdy si vyberame podla toho co nam vyhovuje ale napriklad mne osobne prekaza pri vchodovych dverach wc ale niekomu to vyhovuje plus si neviem dost dobre predstavit ze s garaze sa vychadza uz takmer do uzkej a zaroven nocnej casti domu a ked pojdem vecer spat s obyvacky do spalne prejdem cca 25m a pritom budem vo vedlajsej miestnosti a to nehovorim ze sakra zabudol som zhasnut alebo zobrat telefon... Sak budem nachodeny ale asi sa mi bude lepsie spat ak tam nedas.svetlovod tak tam budesasii svietit lebo tam bude troska sero...
Odpovedať
@manu2015 za mna ok. Len co su miestnosti 1.05 a 1.10. Vadi mi ten vychod z garaze blizko dveri do detskej. A skuste pouvaxovat nad zvacsenim zadveria.
Odpovedať
podla mna ok, ale urcite by som sa zamyslela nad otvorenim obyvacky smerom do chodby ku spalni z dovodov, ktore pisal aj @sappa a miestnost v strede domu, rovnako ako chodba si zasluzia aj svetlovody.
Odpovedať
@manu2015 cesta z postele zo spálne na gauč v obývačke je ako cez bludisko :-D toto čo je?
Odpovedať
Kedysi.bola taká hra.Volalo sa to tetris.Tak toto vyzerá ako ono.Ak to robil projektant tak vymeniť projektanta.
Odpovedať
@manu2015 V spalni skrine date kde? Pri vstupe satnik kde? Komora v kuchyni je podla mna prezitok. Medzi vychodom z garaze a obyvanym interierom by mala byt medzimiestnost. Kupelna medzi izbami tiez nie je bohvieco, kvoli hluku pri pustani vody, splachovani WC atd.
Odpovedať
fuuha aka kritika sa spustila D: skriňa v spálni nebude šatník je na chodbe v splálni bude iba komoda
Odpovedať
satnik myslis tu miestnost v strede domu? to vazne? to sa budes obliekat na chodbe?
Odpovedať
Profilova fotka
@manu2015 Podľa mňa si urobila chybu že ste to sem dala, videl som to tu už viac krát a vždy sa tomu čudujem. Aké zmeny a pripomienky chceš už teraz počuť keď je projekt hotový na to je už celkom neskoro nie na takéto zbieranie rozumov bol čas predtým. Teraz už treba len veriť tomu čo ste s projektantom vytvorili a ak to vyhovuje vám to čo povedia ti ostatný môže byť jedno, a ak ten projekt nevyhovuje ani tebe tak sa niekde stala chyba.
Odpovedať
Profilova fotka
@manu2015 zbytočne prekomplikovaný pôdorys domu. fakt to vyzerá ako tetris, čo tu už niekto spomínal. ale ak to vám vyhovuje, tak to je najdôležitejšie. vy tam predsa budete bývať!
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ssp zatial to je len náčrt akurát nám ma robiť vizualizáciu myslela som si že to už bude finálna verzia
Odpovedať
Profilova fotka
@manu2015 a prečo vám to takto komplikovane navrhol? vám sa to páči? veď uvidíte aká bude vizualizácia ale robí vám asi len zvonku vizualizáciu či aj zvnútra??
Odpovedať
@manu2015 labyrint...
Odpovedať
@ssp v podstate sa mi to páči rozmyšlam akurát že by sme dali otovr z obývačky na chodbu aj zvonku aj zvnutra bude vizualizácia neviem asi tým že mame pozemok širší ako dlhší tak sa to neda spraviť úplne podľa predstav a musíme spraviť kompromis
Odpovedať
@manu2015 Ak môžem poradiť, ja by som tú vizualizáciu zatiaľ zrušila a najprv dotiahla ten pôdorys. Ak sa teda bavíme o interiérovej vizualizácii, lebo to nie je lacná záležitosť. Podľa mňa sú to v tomto okamihu vyhodené peniaze. Samozrejme, že projektant ju rád urobí a nechá si to zaplatiť. On v tom dome bývať nebude. Padlo tu veľa praktických pripomienok, ktoré by ste mali najprv zvážiť a až potom sa posunúť do ďalšieho štádia.
Odpovedať
@manu2015 Neviem, či to tie dvere zachránia. Ako máte svetové strany? Aké rozmery má pozemok? Ako veľké je stavebné okno? Človek by aj úprimne poradil, len či je z vašej strany záujem počúvať ešte nejaké rady x-)
Odpovedať
@manu2015 a kde si vlastne budete nechávať topánky keď prídete domov? Veď nikde nie je miesto ani na botník na chodbe. Budete chodiť pomedzi ne zakaždým keď pôjdete z obývačky na wc, alebo do izieb? Detto vetrovky. A neverím že ich budete nosiť do šatníka veď ma dvere veľmi ďaleko. Je toho viac čo by som vytkla ...
Odpovedať
@yasna pozemok máme 26,66x 23,67m2 čo sa týka svetových strán podľa mňa je situovaný dobre vchod do domu západ garáž sever izby východ obyvačka juh.
Odpovedať
Profilova fotka
podľa mňa na tieto rozmery domu je tam veľa nevyužitého priestoru, veľa chodbičiek. dá sa to aj ináč. skús zadať rozmery pozemku, susedné domy, svetové strany, čo tam chceš mať, koľkí tam budete bývať, atď.... ak chceš poradiť. alebo zájdi za iným projektantom, architektom.
Odpovedať
@kamilka22381 pozemok ma 26,66 x 23,67 m2 susedov nemáme zatiaľ žiadných. budeme bývať traja moja požiadavka bola oddelená denná časť od nočnej dve detské izby spálňa kuchyňa spojená s obývačkou ale nie úplne špajza šatník garáž tech.miestnosť dve toalety jedna samostatná a jedna v kúpelni. čo sa týka svetových strán garáž sever, vchod do domu západ, izby východ, obyvačka juh :)
Odpovedať
@manu2015 tak tuto nieje oddelena denna a nocna cast ani nahodou....
Odpovedať
@manu2015 Áno, svetové strany sú v poriadku ;-) Stále však dom nie je dobre riešený, vstupný priestor a dennú časť by bolo treba úplne prerobiť. Keby ste prehodili spálňu s tou krajnou, severnou detskou izbou, tak tam máte hneď aj šatník. Dve okná v súčasnej spálni sú zbytočné, navyše jedno priamo nad hlavami. Chodbu s izbami treba vyrovnať, kúpeľňu prispôsobiť rovnej chodbe. Možno by sa mohla presunúť bližšie k spálni. Detské izby by boli potom vedľa seba. Špajza na západ bude teplá. Treba zvážiť, či mať takú špajzu vôbec v dome, či bude plniť svoj účel, alebo dať namiesto nej potravinové skrine priamo do kuchyne. Nad dennou časťou treba ešte riadne tuho popremýšľať a celú ju prerobiť. Kuchyňu s obývačkou by som možno vymenila - obývačku bližšie ku vchodu. Krytá mini terasa je na zváženie. Zarovnaním steny by sa zväčšila denná časť a dalo by sa lepšie pracovať s rozmiestnením nábytku.
Odpovedať
@manu2015 Pozerám, že ste sa asi zamotali v jednom projekte, ktorého sa držíte: http://www.modrastrecha.sk/forum/proj... Nechcete to nechať na profesionála, aby vás z toho odmotal? A ak sa v tom motá projektant s vami, tak je asi čas skúsiť niekoho druhého ;-)
Odpovedať
@yasna to nám kreslil kamarát ano poslali sme to aj projektantovi ale s tým že to chceme zmeniť zaslala som mu mail aby to skúsil upraviť uvidíme ako sa mu to podarí
Odpovedať
@manu2015 Ok, tak treba počkať na výsledok ;-) Neboj, nie ste jediní, veľa ľudí má na začiatku rovnaký problém.
Odpovedať
@manu2015 prečítal som si všetky príspevky a stotožňujem sa s nimi. Projekt domu nie je ani dobrý, je horší! Tvoja výhoda je, že dom ešte nestojí, treba chybu napraviť a celé to zmeniť. Ani nechcem písať čo všetko treba na tomto návrhu meniť, preto odporúčam vytvoriť úplne nový, iný návrh. Každý m2 v domu stojí nemalé peniaze a teraz máte naplánované ich dať tam, kde to nie je potrebné, alebo je to až nezmyselné. Dobrou zmenou návrhu domu dosiahneš lepšie využitie priestoru. Ubrať z komunikačných plôch a pridať ich obytným plochám pri zachovaní veľkosti domu, alebo zmenšiť veľkosť domu. Keď ti projektant pošle upravenú verziu, alebo aspoň jeho stanovisko k tomuto návrhu, podel sa s nami o to, možno bude lepší podklad na konkrétnejšie rady.
Odpovedať
Profilova fotka
@manu2015 tak dufaj v to, ze sa mu to podari lebo tento projekt je zalostne zly :-| :-|
Odpovedať
Píšeš že ti to robí kamarát.Stale to tvrdím že projekt za klobaske a domacu nemôže dobre dopadnúť.V každej takejto téme píšem iba jednu radu a to vymeň projektanta.Vždy som za burana ale nakoniec aj tak tá moja rada je zo všetkých najlepšia.Preto ti radím zas a znova-vymeň projektanta.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?