Ideálny dom do 70 000€.

Pred časom som si kúpil publikáciu kde sú doporučenie, aký by mal byť dom do 70 000€ avšak tan nehodili ani jeden projekt. Chápem, že výsledná cena závisí od veľkého množstva detailov, ale skúste kto máte chuť navrhnúť ten svoj ideál dom. V návode bolo pár vodítok, ktoré treba dodržať: 1.výmera 60-70m2, 2.Kompaktný tvar s pultovou strechou, 3.musí byť poschodový, 4.bez repuperácie, 5.min.nároky na počet a veľkosť okien, dlžku elektroinštalácie...Skrátka mal by to byť takú úsporko po každej stránke. Nepíšte prosím o tom, ako sa posch.dom do 70 000€ nedá postaviť prípadne, že stačí bungalov a legenda o lacnejšom posch.dome pri rovnakej úžitkovej ploche za lepšiu cenu je hlúposť. Na nete som veľa domov podobného typu nenašiel padol mi do oka hlavne od Prodomu TREND 261, ktorý by som rozšíril o 1.5m na 9.25 X 7.5m.
Odpovedať
@pokakany_trpaslik nas je rozmer 9.1 x 8.6 vratane zateplenia,je poschodovy,bez reku,podlaha 18cm neo 100S,strecha 42-44cm vlna lambda 0036,steny 20cm 80F eps. Kurenie cca 1600eur vratane rebrikov v kupelniach(nie su na kurenie,lenna susenie uterakov),ohrev tuv nuos evo 110L 850 eur,ziadne kachle krb ani nic podobne.Predpokladana spotreba na kurenie a ostatnu elektrinu 85eur mesacne,momentalne spalenych 770kw od 28.07.2015 kedy sme sa nastahovali. Takmer vsetko cez zivnostnikov kedze sme boli mimo SR. Cena doteraz cca 75000e,dom jekomplet zariadeny,samozrejme este treba nejake tisicky na okolie domu:-). Verim ze ak by som bol doma este by sa dalo ist dole cenou mozno aj na 70tis. Idealny je pre kazdeho nieco ine ale nam vyhovuje a sme spokojni;-)
Odpovedať
no za 70tisíc s takovými nízkými požadavky nevidím v čem je problém ?
Odpovedať
@rasto7764 Búranie bolo svojpomocné za 0€? @jersi Problém nie je skoro v ničom, len nejaký ten pôdorys by sa zišiel. Viac hláv viac rozumu. :-p
Odpovedať
@pokakany_trpaslik pudorys je to nejmenší. jde o to kdo to bude dělat, natom se nejvíce penez ztratí, když tam je jedna parta za základy, jedna na zdění, tesař, pokrývač, elektrikář, obkladač, malíř....každy se chce nabalíkovat, když to dělá jedna parta 2-3lidi kteří ví že mají na pul roku práci, stojí to podstatně méně. taky se vyvaruješ chybám a následným opravám co by jsi musel platit dalším lidem. pak ty čekačky na další partiu co bude pokračovat. jednoduše si črtni rozměr domu, středem jednu nosnou zeď aby byla jednoduchá sedlová střecha bez potřeby příhradových vazníku, technická mistnost at má společnou zed z koupelnou (případně koupelny nad sebou) a v blízkosti koupelny, no a pak pokud omyl až najdeš co ti vyhovuje a okna vyšší než širší aby jsi mohl mít jednokřídlé (to umí pohnout s cenou)
Odpovedať
@pokakany_trpaslik jaaaj nevedel som ze to mam ratat do ceny domu...a hlavne ze to si mal v popise Tvojej temy,ozaj som si to tam nevsimol,z mojej strany sa mi to zdalo pre Teba zbytocne...kazdopadne stalo to 1000eur za kontajneri,robota zdarma a ozaj sorry ze som sa snazil pomoct ]-(
Odpovedať
...len tak na okraj. Podľa odborníkov ( ak sa tu nejaký nájdu ), je finančne výhodnejšie stavať poschodový dom,alebo prízemný ( napr.bungalov ). Samozrejme to myslím tak že ak by bol bungalov tak musí byť väčší o ten priestor na poschodí. Nie v rovnakom spodnom pôdoryse :-) Díky
Odpovedať
@rasto7764 Prepáč nerozumiem urazil som ťa? Ja som rád, že si napísal a čo si napísal. Asi mi nedopaľuje prepáč Ináč pekný dom máš fakt sa mi páči.
Odpovedať
@pokakany_trpaslik ale nie len mi uteka suvislost medzi tvojim zadanim temy a burackou...ak budes robit dom,spravis dobry projekt a navrhnes si jednoduchy system kurenia,nieco spravis sam a na nieco sinajmes zivnostnikov, vybavis si dobre ceny za material(teraz to nie je problem) dom ktory mas v popise do 70tis das,teda ak manzelka nema moc uletene dizajnerske vlohy v pohode das;-)
Odpovedať
@nofelet je to takřka jedno. stavíš menší základovku ale 2x (strop) vyhodou poschodového je menší střecha což udělá dost financí ale... kvalitní betonové schodistě obložené dřevem 30-50tisíc a zase to je vyrovnané. u poschodového je takřka nepostradatelné (ne nutné) mít dve koupelny. takže zase peníze navíc a ubraného prostoru. schodište ubere 4m2 dole a 4m2 nahoře, dvě chodby a obvykle více dveří, rozvody je to těžko srovnatelné, ale pokud bych stavěl učelové bydlení jako mám jen na patro s tím že zachovám všechny rozměry pokoju stejné tak patrový bude dražší ale ne více jak o 10% hlavní vyhoda u bungalovu je ta práce... nic se nesmyká nahoru, já jsem si krokve na střechu zvedal uplně sám, zateplení takřka ze židle, neni třeba nosičů a podávačů.
Odpovedať
@rasto7764 Manželke som krídla pristrihol už dááááávno :-D
Odpovedať
@pokakany_trpaslik to je zaklad dobreho stavania :-D ako jasne treba im nieco dovolit ale odtial potial...take ze baterie do kupelne za 500e atd.nehrozi kedze sa za 50-70e da kupit pekna a kvalitna bateria...to len ako priklad ;-)
Odpovedať
@rasto7764 Ja som zvolil prístup arabskej ženy akurát manželka nemá šatku na hlave. Neuvažovali ste o pultovej streche? Aká by tam asi bola myslíš úspora?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@nofelet to je jedna z vecne preberanych tem:-)zalezi to od vela faktorov,pozemku atd...ja si myslim ze ak by som chcel mat v bungalove to co mam v poschodaku(4 spalne) bol by dost velky a stal by ma viac ale ci sa mi bude v starobe chciet chodit hore schodami a budem poschodie vyuzivat neviem ale mam jednu spalnu dole...kazdopadne na moj pozemok jedine poschodak,pozemok je maly. Ak pozemok dovoli aj aj neriadil by som sa cenou ale to co Ti je srdcu blizsie,aj jedno aj druhe ma nieco do seba!
Odpovedať
@pokakany_trpaslik :-D netusim aka a ci by bola,strecha(robota a matros) vysla na 4800e,netusim co by stala pultova ale zase potrebujes viac ytongu,fasady,polystyrenu...vsade sa neda uberat na ukor ceny,na mna sikme stropy v podkrovi posobia utulne ale treba mat 140 az 150cm ideal vysku sikminy od podlahy inak je to dost a drzku ;-)
Odpovedať
@pokakany_trpaslik ano dá, Beta 86, akurát že zväčšený o kotolnu a špajz...už aj so zariadením a všetkými papierovačkami a ešte by mi z tej sumy zvyšilo aj na plot :-)
Odpovedať
@pokakany_trpaslik ahoj, pozri na tento http://www.projektydomov.com/projekty... Pred casom bol prezentovany aj na stranke http://www.domzamilion.com/index.html a to aj v pat izbovej verzii http://www.domzamilion.com/images/pro... .No uz tam viac nie je, co myslim je skoda, lebo som sa on vazne zaujimal a cosi som o nom nastudoval. Je to prakticky dom a pevne verim, ze sa do tej sumy, pri tvrdej svojpomoci a zodpovednej priprave, kludne postavit da x-).
Odpovedať
@euro_ Stránku www. domzamilon poznam od jej vzniku cca 4 roky ešte pri začiatkoch prvej verzie dnešného bungalovu 104. Pamätám aj prvý posch.dom na stránke, ktorý nahradil dnešný Benefit 125. Tá poschodová 5 izbová verzia je výborná.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?