Hľadám špecialistu na vyhotovenie projektu protipožiarnej ochrany k RD

Má prosím niekto kontakt na človeka, ktorý urobí projekt protipožiarnej ochrany k RD? Poprosím o kontakt. Doteraz som netušila že také niečo treba. :-N Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@veonka ani ja, a to robím stav. dozor 40 rokov. RD je samostatný požiarny úsek a projekt požiarnej ochrany nepotrebuje. Aspoň nie v Prievidzi , chvalabohu. Ale u Vás to bude iné kafé, máte dočinenia s pamiatkármi.
Odpovedať
od nas to na SU chceli z dovodu stiesnenych podmienok medzi stavebnymi objektmi ku stavebnemu povoleniu
Odpovedať
Ja som to tiež potreboval a treba to ku každému stavebnému povolenie od 1.1.2010. Je nato usmernenie.
Odpovedať
Ak máte záujem, tak vám ho náš šikovný projektant rád za normálnu cenu vypracuje :). Bližšie info v správe.
Odpovedať
@jan45 je to potrebne, ale mam skusenost, ze nie kazdy stavebny urad to vyzaduje. @veonka ak si este nezohnala, napis mi IP, poslem kontakt
Odpovedať
Profilova fotka
@dufus777 usmermenei nie je nad zákonom, požiarne predpisy sú tiež vyššie postavené. Je to ako s čov do vsaku, p. právnička z MŽP opísala zákon, pripojila vetu, že Slovensko je citlivá oblasť a "usmernila " úradníkov aby nedávali povolenia. Predpisy EÚ to doporučujú a vyžadujú, štátni úradníci si neplnia povinnosti ( citlivá oblasť sa musí každé dva roky vyhodnocovať, čo pre územie veľké ako Slovensko nie je v silách MŽP), ale drobný staviteľ je obmedzený v svojich právach na primeranú sanitáciu.
Odpovedať
@jan45 presnejšie som to neštudoval, ale podľa tohto by to malo byť aj v zákone... "Od 1.7.2009 ak aj fyzická osoba nevypracuje projektové riešenie požiarnej bezpečnosti ako súčasť napr. riešenia projektu jednoduchej stavby - rodinného domu, alebo drobnej stavby, spácha priestupok proti zákonu č.314/2001 v znení neskorších predpisov." .... Ale tiež viem, že niektoré Stavebné úrady to nevyžadujú, ale niektoré áno.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?