Hladam idealny projekt....

Dobry den ,hladam projekt domceka ,kde by spalna mala svoju vlastnu kupelnu .Nakolko je dost malo takych projektov a zatial ma ziaden neoslovil.Dakujem za kazdy jeden navrch . :-)
Odpovedať
1
2
@lubkaprievidza keď ťa neoslovil projekt, oslov projektanta.
Odpovedať
@lubkaprievidza Ad1 idealny projekt neexistuje vzdy je nieco na ukor niecoho. Ad2 chodte do individualneho projektu, katalogove su pre masy ad3 ak si neviete navrhnut dispoziciu sami oslovte sikovneho projektanta
Odpovedať
ano je mi jasne ze idealny projekt neexistuje ,a uvazujem aj oslovit projektanta ...len som chcela ci niekto nema nejaky projekt uz vybraty a by sa mozno aj mne zapacil :-)
Odpovedať
uzitkova plocha? prizemny, poschodovy ? garaz, bez garaze? bez tychto informacii je to ako ''hadaj na co myslim?''
Odpovedať
@lubkaprievidza kuk od Promiprojekt Laguna 423,podľa mňa treba hlavne nakresliť pozemok,? má m2?,sv.strany,kde musí byť vchod,uličnú čiaru,chcem terasu na juhu,alebo na východe,sme doma 4 až 12 osôb,ako píše hore poschodový?alebo bude to tvrdá svojpomoc,alebo?
Odpovedať
@lubkaprievidza Oslov architekta, nie projektanta. To čo chceš je štúdia, za tú sa platí zvlášť. Až potom sa kreslí projekt. http://informacie.zdravydom.sk/porovn... .
Odpovedať
http://informacie.zdravydom.sk/porovn...
Odpovedať
Kupelna sa da pri spalni takmer v kazdom dome doprojektovat, ide o to ako to navysi cenu, znetvori dispoziciu, atd. Na zaciatok Vam poviem hladat projekt podla dispozici kupelne k nejakej izbe je chybou ! V prvom rade si musite stanovit aky mate rozpocet domu - ak idete do sumy cca 50-60 000 € a ako inak svojpomoc (co u mnohych znamena partie a majstri + nieco v ramci rodiny) tak zrejme pojdete do maleho prizemneho domu a tam je namieste sa opytat sam seba - mam priestor a peniaze na dve samostatne kupelne + WC alebo urobim jednu kupelnu a samostatne WC? Druhy faktor pri navrhu domu je pozemok, ten do velkej miery formuje Vasu dispoziciu domu (vchod, okna odstupy, svetlo...). Potom nasleduju menej zavazne veci ako je tepelna strata, pouzite materialy..... Neberte to v zlom ale nakreslite to co znesie Vas pozemok a Vas rozpocet aby ste potom nemuseli robit kompromisy, ktore Vami vysneny dom zmenia na nieco nechutne.
Odpovedať
velmi pekne dakujem za kazdu radu vsetkim co ste komentovali :-)
Odpovedať
@lubkaprievidza Daj vedieť ako to dopadlo. :-)
Odpovedať
@lubkaprievidza Ja by som požadoval: - bungalov s hrubými pórobetónovými stenami a plochou betónovou strechou - 3 spálne, halu, 2 WC, kúpelňu, špajzu + technická miestnosť prístupná z kuchyne, garáž + pivnica - plynový kotol, radiátory, teplovzdušnú krbovú vložka ktorá vykúril viac miestností, v Bratislave klimatizáciu - aspoň 20 cm polystyrénu do podlahy - vodu pokope, krátka rúrka z kotla do vodovodných batérií, samostatný odpad pre WC do základov, aby nebolo v dome veľa rúrok
Odpovedať
Profilova fotka
@lubkaprievidza hm kúpelňa v spálni podľa feng... absolutne nevhodné a neviem, či je to príjemné počuť ráno partnera ako si uľavuje.. :) určite sú dôležitejšie priority domu ako kúpeľňa v spálni ..
Odpovedať
Článok sa načítava...
@iigor pre vela ludi je prave ta kupelna v spalni priorita, je to super a pozitiva prevazuju nad negativami a cele FS mi moze byt ukradnute. Niekto nieco vymysli a ludia sa idu zblaznit, dolezite je dobre sa vyspat, nadarmo budem na figu spat, ale postel bude podla FS.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska presne tak dobre sa vyspať, preto je veľmi príjemné počuť ráno, ako si partner uľavuje.. :) .. a to že je veľa ľudí, ktorí ignorujú prírodné zákony, som si zvykol.. taká je doba... no keď sa ti niečo stane potom prestaneš kašlať na feng.. a podobné veci, začneš byť pokorná a omnoho viac vnímavá ... poznám to z vlastnej skúsenosti..
Odpovedať
Profilova fotka
inak rád by som počul aké sú výhody kúpelne v spálni oproti kúpelne mimo spálne.. podľa mňa to je len módny výstrelok nezakladajúci sa na racionalite a efektivite využitia priestorov, možno o chvíľu bude aj kuchyňa v spálni.... :)
Odpovedať
aspon chladnicka keby bola v spalni :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jano2007 vidíš to by stačilo, a dať ju miesto nočného stolíka a na ňu nočnú lampu až sa človek môže len posadiť , otvoriť a vybrať si čo chce a kašlať na nejaké racionálne stravovanie ..... :) .. rozožrať sa je ťažké, ale potom to už ide..šak sú sviatky.. :)
Odpovedať
no takto, za mna ja by som to nevolal kupelna v spalni. Ja to volam apartmán. Spalen a kupelnu u nas rozdeluje satnik. Moje slecny maju kupelnu svoju. A pohodlne je aj vyjst zo sprchy v satniku sa obliect a vyjst zo spalne, nemusim pobehovat v uteraku po chodbe. Kazdy ma svoje zvyky, potrpi si na inom atd. atd. Svagor to ma poriesene podla mna lepsie, vchadza do akoze predsiene kde ma skrine, na jednu stranu potom vchadza do spalne a na druhu do kupelne, ale dovoluje mu to priestor a to je pre vela ludi limitom to takto riesit.
Odpovedať
@jano2007 a pivo v nej s obsluhou :-)
Odpovedať
na obsluhe si nepotrpim zase
Odpovedať
@iigor a ked sa clovek rozozerie tak potom to zhodit z bachora je sakra problem, 30min brusaky kazdy den no to ma preslo v 30tich ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jano2007 mňa to ešte stále drží.. :)
Odpovedať
@iigor no hrazdu som videl to mozem ale brucho lenivie
Odpovedať
@iigor ja chcem mat kupelku tiez pri spalni...preco? lebo v noci idem 2-3x na zachod a chcem ho mat co najblizsie....preto lebo pri spalni je aj satnik, takze mi staci zo sprchy prebehnut cez spalu k satniku a priravit sa na den, nemusim chodit cez pol domu...tiez preto lebo s manzelom chceme mat sukromie, kde deti, ani hostia chodit nebudu...take aky vystrelok?ked uz si staviam dom, tak hadam podla svojich predstav....
Odpovedať
Profilova fotka
@saintovci jas né podľa svojich predstáv ale aká je výhoda mať dvere do kúpelne priamo zo spálne oproti maťkúpelňu na chodbe pri spálni... :) príklad.. máš bungalov a máš samostatné wc a kúpelňu s Wc v spálni.... máš návštevu a naraz WC je obsadené a niekto potrebuje ísť tiež.. takže ho pustíš asi do spálne , takže fakt suppper riešenie :)
Odpovedať
Profilova fotka
@saintovci akeď ideš 2x3 krat cez noc na WC a spláchneš tak partnera vôbec nezobudíš, že ? ..tiež supper argument :)
Odpovedať
@iigor toto je minus, treba zatvarat dvere na wc
Odpovedať
@iigor predstav si ze nie.....mame to pdobne aj v byte - kupelka hned vedla wc...a vobec sa nebudi...a vobec mu to teda nevadi....sam to chce mat riesene takto....a myslim, ze je to o vlastnych preferenciach....myslim, ze je hlupost presviedcat o opaku....ja som ti vysvetlila dovody, preco to tak chceme my...ty to tak nechces, tak respektuj nas, co mame opacny nazor tak, ako my respektujeme, ze ty to chces inak
Odpovedať
@saintovci Keby som mal chodiť 3x za noc na hajzel, asi sa dám vyšetriť u doktora. Ľudia čo nebývali v dome majú nereálne predstavy. V dome sú iné priority, napríklad krb ako záložný vykurovací systém, lebo susedia vás nevykúria.
Odpovedať
Profilova fotka
@saintovci ja to rešpektujem, len stale nevidím výhody toho čo tu píšeš.... takže je to na druhých aby sa zamysleli či niečo takéto chcú alebo nie... preto som tu toto napísal, aby rozmýšlali..... pre a proti...veľa ľudí veci nedomyslí a toto je taká poradňa zdarma.. :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?