Geodet pred projektom?

Ahojte. Chceme tento rok začať s výstavbou poschodového domčeka a chcem sa opýtať, čo je potrebné urobiť pred prípravou projektu? Treba dať pozemok zamerať prv u geodeta alebo ako to celé prebieha? Ďakujem za všetky cenné rady :-)
Odpovedať
@matula_p Od prípravy PD po právoplatné stav. povolenie, kedy môžete začať so stavbou, niekedy ubehnú aj 2 roky :). Teraz vážne, pokiaľ máte opakovateľný projekt, tak projektant Vám vypracuje PD súviacu s osadením stavby do terénu vrátane zakreslenie prípojok inž. sietí s bodmi napojenia na verejné siete, ktoré určia správcovia sietí a komunik. - prístup od verejnej kom. Pozemok si môžete dať zamerať a vytýčiť geodetom, pokiaľ sa pozemok nedá identifikovať v teréne. Nie je to však podmienka podania na vypracovanie PD a žiadosti o stavebné povolenie. Vytýčenie hraníc pozemku a stavby geodetom postačí po stav. povolení a pred samotným začatím výkopových prác. Projektantovi ohliadka budúceho miesta stavby by mala postačovať, ktorý v PD RD výškové osadenie stavby +- 0,00, t. j. úroveň podlahy na 1. NP uvedie v relatívnom výškovom systéme od nejakého pevného bodu - nemusí byť PVB Bpv). Za polohové a výškové osadenie stavby RD zodpovedá stavebník, nemusí byť ani vytýčený geodetom., čo sa však nevylučuje.
Odpovedať
Ďakujem za rozsiahlu odpovedať. Snáď to pôjde rýchlo :-) :-D
Odpovedať
@matula_p odporucam, najskor si najst projektanta a vsetky tieto ostatne veci riesit v koordinacii s nim.
Odpovedať
@matula_p Radšej buď realista a rátaj s tým, že to potrvá nejaký ten čas a že tento rok nezačnete stavať. Ja som začal riešiť projektanta (výber) niekedy v máji 2015, projekt bol hotový v októbri 2015. Už od septembra 2015 sme začali vybavovať stavebné povolenie. SP bolo vydané v januári 2016, správoplatnené 20.2.2016. Stavať sme začali 14.3.2016.
Odpovedať
@matula_p určite pred projektom. Budete presne vedieť, aký veľký je pozemok /veľa krát bývajú staršie pozemky zle zamerané a zapísané na katastri a takisto budete vedieť, aký dom sa na pozemok zmesti... / a projektant bude vedieť osadiť stavbu na pozemok. Aj tak bude projektant geometrak pýtať... Mne trvalo od vybavenie SP presne 6 mesiacov, čiže ak chcete v októbri kopať základy, je to tento rok reálne...
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 sorry ale to co pises je dost nadnesene. My sme pred rokom vo februari este nemali ani pozemok. V juni sme uz betonovali zaklady. Nie kazdemu to musi trvat rok. Podotykam mame individualny projekt .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?