Garáž súčasťou domu ? Alebo garáž zvlášť ? mimo domu ?

Aký máte názor ?
Odpovedať
@wladivostok za mna radsej pristresok ;-)
Odpovedať
A :-)
Odpovedať
@wladivostok určite mimo tepelnoizolačnej obálky domu, ale prepojiť so vstupom a špajzou.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak su financie, tak jednoznacne sucast zatepleneho domu. Ja udrziavam teplotu v garazi na cca 16C a poviem vam, niet lepsieho pocitu, ako sadnut do "normalneho" auta. :)
Odpovedať
Urcite pristresok mimo domu, alebo ak potrebujete ponk a odkladaci priestor, tak samostatnu garaz. A ak vam zalezi na vyhriatom aute, tak si kupte nezavisle kurenie a vyuzijete ho vsade.
Odpovedať
Viete mi napísať nevýhody garáže ktorá je súčasťou domu? Ja ju mám spojenú s domom a má to len obrovské výhody. Mali sme malé bábo, manžel problémy s krížami, ja s obličkami, takže sadnúť si do teplého auta je nielen o komforte. Z domu máme dvere priamo do garáže a je super vykladať veľký nákup priamo z kufra do domu keď leje jak z krhly. Má to samé výhody a počas 7 rokov bývania v tomto dome som žiadne negatíva nepostrehla, tak by ma teda zaujímali aké sú.
Odpovedať
@wladivostok Napríklad mám dom do svahu, s tým že od cesty je prístup priamo ku domu. Keďže je svah, okamžite som chcel pivnice, a keď je taký elegantný prístup od cesty tak v tej pivnici hneď dvojgaráž. Je to rámci domu, prepojené s pivnicovými priestormi domu. V dnešnej dome robia pomerne dobre izolované GB, aj keď je tadiaľ tepelná strata. Napríklad ja budem riešiť izoláciu stropu v garáži a rozmýšľam aj nad izoláciou stien. A medzi garážou a pivničnými priestormi dáme plastové interiérové dvere ktoré pomerne dobre tesnia. Takže ani smrad ani nejaký prievan by nemal byť. Problém jedine s odvodením garáže. Treba na to myslieť v projekte alebo aspoň počas výstavby. Ostatne vidím v tom len samé výhody ako aj v príspevku nadomnou.
Odpovedať
Profilova fotka
@bubulka722 Všetko má svoje pre a proti. ;-) Tebe sa páči garáž v dome - maj ju, nie je na tom nič nenormálne. Určite je to komfortné. Proti ale hovoria: cena za 1 m2 a takisto to, že autu je (na rozdiel od Teba ;-) )najlepšie v prievane - v nevykurovanom prostredí, pretože ak sa prebehneš v zime po nasolenej ceste a potom s tým vojdeš do vykúrenej nevetranej garáže, tak to auto koroduje ako malý boh. Tak, ako je mrkve, či zemiakom najlepšie vo vlhkej tmavej pivnici, tak je autu najlepšie pod vetraným prístreškom...
Odpovedať
Profilova fotka
keby som mal vela penazi tak jednoznacne 2 garaz.kedze ich nemam musi stacit pristresok.
Odpovedať
@leonardom neda sa nesuhlasit...
Odpovedať
@bubulka722 nevýhody sú cena, tepelné straty (v horšom prípade aj poruchy v interiéri-plesne) a za cenu ich eliminácie kúpiš nezávislé kúrenie, ktoré použiješ všade, nie len doma. Výhody sú tie čo si popísala.
Odpovedať
Garazova brana nieje vzduchotesna, co sa korodovania tyka je uplne jedno kde sa auto parkuje. Koroduju aj lopaty,motyky v zahradnom vetranom domceku. Plesne v interieri? V zle postavenom dome budu vzdy aj bez garaze. me druhu garaz v dome a plesne ziadne za 20rokov. Nezacisle kurenie je fajn, ale bacha na baterku, treba ju mat OK na zac.zimy. Za mna ak su financie, sucast domu. Vykurovat netreba. Auto z garaze je teple za moment. Sadame vzdy bez bund.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@slavoslav ako vznika porucha kvoli garazi ma fakt zaujima.
Odpovedať
zalezi ci chces setrit alebo ta to vobec nezaujima. Ja by som dala mimo, netreba zateplovat, netreba vykurovat, neochladzuje tym padom dom. Hore pisal ze temperuje na 16 stupnov, ale zas si poloz otazku. Chcem aby auto ohriate na 16 stupnov voslo do -5 stupnovej zimy? My mame bez zateplenia, nalepenu na dome bez kurenia, okrem auta tam mame vselijake veci a auto v zime ma 5 - 6 stupnov. A ked si ja donho rano sadnem tak je to prijemne. Tych 16 stupnov mi nechyba a pritom som zimomrava.
Odpovedať
Máme dvougaráž jako součást domu a nemůžeme si to vynachválit. Jinak bych to nechtěla, Je obrovská cca 40 m2, takže po obou stranách ještě skříně a regály na potřebné věci, vejde se i sekačka, fukar na listí, věci k bazénu atd. Radiátor zde máme, ale za 4 roky, co bydlíme, jsme ho ani jednou nepustili. Z garáže do vlastní chodby jdeme přes technickou, to je také fajn, TM se temperuje, takže se chodba neochlazuje.
Odpovedať
@wladivostok ked som riesil projekt domu, projektantovi som vravel, aby spravil aj projekt garaze /mimo domu/. Projektant je dobry znamy. Tykame si. Spytal sa ma jednoduchu otazku: "Naco chces stavat dom pre auto? Ved je to kus plechu. Ci je to BMW, alebo Audi, stale je to len auto." Takze bude pristresok. ;-)
Odpovedať
Na široký pozemok samostatná garáž. Ak to má byť súčasť domu, tak aby medzi garážou a domom bola tepelná izolácia. Na pasívny dom aspoň 25 cm tepelnej izolácie, takto to budem mať ja :-p
Odpovedať
Já sem pro přístřešek. Když pominu cenu garáže, tak mě nejvíc vadí hluk a splodiny z nastartovaného auta. Kamarád má garáž v domě a auto z těchto důvodů parkuje před domem a má tam pouze dílnu :-| .
Odpovedať
Profilova fotka
za mňa určite ako súčasť domu, v zime sadáš do teplého auta, určite netrpí koróziou /garážujem ho 17 rokov, žiadna hrdza/. Oceňujem veľa skladového priestoru pre všetko náradie, kosačku, fúrik a pod. Z garáže je vstup do technickej a cez komoru do kuchyne, necítime žiaden zápach z auta. V daždi ideš do domu suchou nohou.
Odpovedať
@slavoducar a ked je vonku 10 hod. na parkovisku kde je i -10 sadneš do nenormálneho auta?
Odpovedať
@wladivostok Vazne nerozumiem niektorym komentarom - hluk a splodiny z nastartovaneho auta? Korodovanie auta? Seriously? Otvoris garazovu branu, vycuvas, zavres a ides - ziaden smrad ani nic podobne. A kedy si naposledy videl skorodovane auto, ktore je garazovane?? My garaz temperujeme na nejakych 12 stupnov. Je to fajn nemusiet v zime rano skrabkat okna a v lete sa Ti nestane, ze sadnes do auta, v ktorom je 40stupnov. A co sa tyka izolacie - dnes je uz tolko moznosti..staci si dobre vybrat. Dolezite je mysliet na odvodnenie garaze - ako spominal kajo873. V zime, ked sa Ti stopi sneh z auta, aleho ked vonku prsi - je potrebne, aby mala voda kam odtiect a "nesedela" v garazi... V kazdom pripade - ak mas moznosti a financie, odporucam garaz ako sucast domu - neobanujes ;-)
Odpovedať
@jojo2jojo Aha tazke sadnes do -5 auta zima ti neni, ale sades do auta kde je +15 a tam ti zima je. Dufamz e v tom -5 nezapinas potom kurenie. Ano chcem aby auto vyhriate na 15 islo do -5 je s tym nejaky problem? Garaz mimo netreba zateplovat? to je problem 300€ za polystyren a 100€ za vatu? cim diosiahnem ze tam prakticky neklesne teplota pod 0? Garaz v dome .. hmm fakt strasne straty, jedna stena domu nebude susedit s vonkajsim priestorom ale s vnutornym kde je trvale plusova teplota. To su kolosalne straty. fakt sa nedoplatite. Hlavne kazdy druhy ma v bungalove 4 metrove sklene steny. @megdesign Aky si teda spravil projekt? mas tam miesto na bicykle, lyze, kosacky, lopaty, naradie, ...... Garaz netreba ozaj je zbytocna. Dalej kazdy ma iny postoj k autu, a svojim potrebam, Ked niekto garaz che tak preco nie? Ludia maju auta drahsie ako niektori domy tak ozaj nevidim ziadny problem. @rabies vadi mku hluk a splodiny z auta? Tu je to sama perla, tak odporucam nestatovat vetriesku v zavretej garazi pokial sa nezohreje motor.
Odpovedať
Každý háji svoje názory rovnako ako ja svoje, to je normálne. My máme za garážou technickú na pračku, kotol, bojler, ragál,... Garáž je dosť veľká, takže tam má muž ponk, máme tam kosačku, mám tam dokonca mrazák. Obe miestnosti sú nevykurované a je tam v zime tak okolo 5-7 °C, niečo ohreje spomínaný kotol. Inak nerozumiem logike niektorých tvrdení. Aby som čo naviac eliminovala tepelné straty domu a ušetrila na réžii, alebo aby mi nekorodovalo náhodou auto, by som si mala každé ráno sadať do studeného auta a zbytočne prechladať. No nie som fajnová, ale mám dosť veľké problémy s obličkami a mm s krážami. Ešte nelogickejšie je postaviť garáž mimo domu samostatne aby mi náhodou neochladzovala dom... a potom tam dať kúrenie čo tiež nie je zadarmo, tak isto ako jej vykurovanie. @leonardom Jediné logické argumenty ste mi dali vy. Práve kvôli tomu sme nedávali do garáže žiadne kúrenie a myslím, že tých cca 6°C tomu autu až tak neublíži. Dnes nie je najväčším problémom hrdzavenie auta, pri tolkej elektronike čo je tam napchanej je rozumné zbaviť sa ho ešte kým sa nezačne moc kaziť Okrem toho teda nerozumiem prečo sa pri predaji auta uvádza ako pozitívum to, že bolo auto garážované... Kde je teda pravda?
Odpovedať
@sysell Bicykle nemame a neplanujeme - mame auta. Kosacky? Hadam kosacka. Naco su mi dve a viac. Naradie mam vo velkom trojposchodovom kufriku na koleckach v tech. miestnosti. Rotavator, pluh, hrable, ryle, nebudem mat - nebudem mat sad a zahradu, ale travnik. Panom domu budem ja, nie dom mojim panom. ;-) Projekt som dal spravit 9x13 bungalow a casom pribudne podpivniceny pristresok pre dve auta mimo domu.
Odpovedať
Profilova fotka
garaz mame... ale aj tak parkujeme vacsinou obaja vonku, garaz je aj tak na jedno auto.... Je to super vec, ak mas velky dom a nejaku skladovu miestnost, kde ti garaz nebude zaberat miesto, a nebude to izba pre auto namiesto izby pre ludi... My mame garaz v dome, nevykurovanu, ide sa cez nu aj do pivnice.. V zime je tam konstatne nieco medzi 7-9st, idealne, uplne to staci... Obcas tam zaparkujeme, ked vypracene veci, co tam pocas leta mame :-D a ked velmi snezi a mrzne, je to veeeeelka vyhoda, ze clovke nemusi rano ometat a skrabkat auto.... to je asi jedina vyhoda garaže..... a teplejsie auto. ine vyhody nevidim..... Mimo domu , co maju ludia akože garaze, tak vacsinou skoncia ako zahradne domceky na zahradny nabytok, kosacky atd.... a auta parkuju vonku...
Odpovedať
@megdesign Obycajna a strunova, neviem mozno budes mat ozaj nic ale casom mozno pochopis ze to nic co si planoval sa rozrasta a priestor bude treba.
Odpovedať
@katrin21 "a ked velmi snezi a mrzne, je to veeeeelka vyhoda, ze clovke nemusi rano ometat a skrabkat auto" Rovnaku sluzbu spravi aj pristresok. ;-)
Odpovedať
My máme garáž v suteréne, zvyšok je pivnica, za mňa doporučujem. Určite by som si nechcela zastavať celý pozemok, radšej tam mám zeleň. Problém nie je ani únik tepla, veď to zateplíš.
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign no ani nie.... mraz je na oknach aj ked je auto pod pristreškom....a tiez je studene aked fuci fujavica , tak aj cele zasnežene, lebo vietor sneh rozfuka... takze nie, nie je to rovnaka sluzba.
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign aj okrasny stromcek musis s niecim zasadit, obcas okopat, alebo nebudes mat na zahrade ani jeden kricek, stromcek???? Hrable potrebujes aj ked mas iba travnik.. obcas ho je dobre vyhrabať.... je to ine ako ho vertikulovať.... zistis sam, co vsetko potrebujes.... ty si asi clovek z cinzaku, ze? Inak, nie celkom dobre chapem, naco idu do rodinneho domu zit ludi, ktory k domu ako takemu nemaju vztah a maju problem sa o neho aj starať, lebo aj to casom pride...Ano, da sa na vsetko najať ci niekoho, ale aj tak., kopec veci musi clovek riesit, co v byte nemusi.. Ak s tym ma niekto problem, radsej by mal asi byvat vo velkom byte s terasou.. dom by mu asi ani nechybal.. ved na dome ide prave o tu zahradu a zelen... ale to uz som mimo temy, takze ...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?