Garáž spojená s domom - oddelené základy

Dobrý večer strecháči Zaujímalo by ma, ako su vyriešené detaily, ked chcem mat garáž prilepenú k domu s tým, že základy by boly oddelené kvôly tepelným mostom. Tz: medzi základmi garáže a domom a celkovo aj múrmi by bol vložený EPS. Robil to už niekto týmto spôsobom? Môže byť v takomto prípade spoločná strecha. Mám obavy z toho, že dom aj garáť, bude inak sadať, či to nepoškodí strechu. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Vzdy to bude inak sadat lebo ina vaha ale nemyslim ze az tolko aby to poskodilo strechu. Medzi mury daj radsej mineralnu vlnu lepsi akusticky izolant
Odpovedať
@andrejl884 zbytocne to budes robit ma n to vyznam
Odpovedať
Profilova fotka
Kludne to tak sprav.Nic sa nestane.Priznaj dilataciu na fasade lebo tam to bude praskat.Porad sa aj s tvojim projektantom.
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejl884 Tiež si myslím, ako predrečníci, že na strechu to vplyv mať nebude, ale fasáda by mohla prasknúť. Takže ideálne priznať ten spoj.
Odpovedať
@andrejl884 Škoda bolo robiť osobitné základy, dom aj garáž mohli mať spoločné základy. Veď izolácia je aj tak nad základovou doskou, takže prestupy tepla cez základy by boli minimálne.
Odpovedať
sprav to tak, budeš to mať jednoduchšie, je jasné, že to bude sadať trochu inak ale strechy by mala zostať v pohode tak ako písali ostatní. keď tak sa ešte poraď s projektantom a majstrami, čo ti oni na to povedia
Odpovedať
@andrejl884 presne ako píše chorbak7 na čo robiť osobitné základy keď izoluješ podlahu v dome. Jedine zatepliť stenu ku ktorej je pripojená garáž z vnútra garáže. To keď chceš oddeliť základ to nebudeš spájať ani murivo a čo veniec ??
Odpovedať
Znamy akurat dokoncuje dom(bungalov), garaz spojena s domom, zatial to drzi...uvidime ked bude dokonceny a stavba bude sadat. V projekte oddelene zaklady nemal. Urcite sa porad s tvojim projektantom alebo statikom. Alebo oddilatuj rovno celu garaz od zakladov po strechu ak sa da. Detaily ti vyriesi projektant v projekte pre realizaciu stavby.
Odpovedať
Ďakujem za príspevky. Zatial len uvažujem. Poradenie s projektantom bude samozrejmosť, len som bol zvedavý, či to niekto takto už robil.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?