Francouzská vs klasická okna

V návrhu půdorysu počítám s dětskými pokojíky situovanými na jih do zahrady, kdy nyní řešíme s manželkou zda do pokojíků dát francouzská okna nebo okna klasická. Mezi pokojíky bude obývákojídelna, ze které bude na zahradu vstup. Manželka říká, že děti budou vstup na zahradu využívat, ale já myslím, že stejně půjdou třeba do kuchyně pro nějaké jídlo, pití apod a pak můžou vyjít na zahradu přes jídelnu. I když ten výhled do zahrady bych jim dopřát chtěl. Vy co francouzská okna v dětských pokojících máte, využívají je děti? Volili by jste nyní stejně? Díky.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Nemam a lutujem. Sice nemam uz male deti, ale aj tie tvoje neskutocne rychlo vyrastu ;). Je uzasne mat moznost vyjst rano priamo na zahradu.
Odpovedať
Ak Vam to financie dovolia, dajte si velke
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Brat má v detskej izbe francúzske okno a už by ho nedával . Dobre to vyzerá, deti vybehnú na dvor to je super ale musel riešiť aby deti mali denné svetlo pri stolíku takže teraz má pri francúzskom okne stolík takže sa nedá tadiaľ chodiť von. Raz sa mu stalo že deti mali v lete v noci otvorené fr. okno a do izby sa im nastahoval susedov kocúr. Ja by som to riešil asi tak že by som dal francúzske okno a hneď vedľa klasické.
Odpovedať
@r4d3k74 ahoj za nas urcite francuzske . detsku mame do ulice spalnu do zahrady . terasa zatial nieje dorobena ale dali sme ftancuzske a je to parada.
Odpovedať
@filipmaria aj to je dobre riesenie. Nieco na spisob balkonoveho vychodu v cinziaku:)
Odpovedať
Díky za názory. To přímé propojení se zahradou mě láká, jen si furt nejsem jistej, jestli ho děti budou využívat. Psací stůl řešit nebudu, v bytě ho kluci v pokojíku mají, ale byl vždy spíš jen jako stolek počítačový a teď v době notebooků už neplní ani tuhle funkci. Je tam jen proto aby něm udržovali bordel. Úkoly a různé školní práce si stejně vždycky dělali v kuchyni a v jídelně bude stůl dost velkej. No, je o čem přemýšlet.
Odpovedať
Profilova fotka
deti odrastú, diery v stene zostanú.
Odpovedať
@jan45 a nie len to, univerzálny dom aby ti slúžil rovnako po celý život nepostavíš, ja by som teraz najradšej vymenil, no tu je problém dom predať.
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu naozaj si neviem predstavit, co by mi malo na mojom dome v buducnosti vadit. @r4d3k74 u teba by som ich dal. Ja nemam, nehodili by sa mi tam.
Odpovedať
@majkoj to budeš vedieť ked budeš mať o 20 viac, kedy je aký dom pre teba potrebný.ten dnešný ti istotne nebude vyhovovať tak ako teraz.
Odpovedať
Deti velmi rychlo rastu ze sa to ani nezda a zostanu vam prazdne izby.. ;)
Odpovedať
@petzav @jan45 deti vyrastu a co? viete napr. kolko deti zije s rodicmi do 30 ky, do 40ky, aj so svojou rodinou, lebo nemaju na nove byvanie?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@nesske no ja ked vidim na vokol tie decka rychlo vyrastli a pratali sa na internat aby co najskor boli samostatni..
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu da sa k tomu priblížiť,keď pri projekte rozmýšlaš
Odpovedať
@iigor niekedy premyslanie nestaci a zivot prinesie nieco ine ...
Odpovedať
Profilova fotka
@nesske a niekedy práve to, sčím si počítal :)..ja som sa o to pokúsil, čas ukáže......................: s čím som pri dome počítal: -bezbariérovy-vozíčkar, človek trvale ležiaci, dve rodiny v dome, sám v dome, prenájom poschodia ,doopatrovanie rodičov, svokrovcov,
Odpovedať
Profilova fotka
@r4d3k74 keby si ty ja (co niesi samozrejme), tak by som stavil posledne euro nato, ze o desat rokov ( mozno skor, sa prestahujes do spodnej detskej). preco? mas to blizsie ku kuchyni a vacsej kupelke...plus vychod do zahrady. vidim, ze ti strasne zalezi na detoch a ich pohodli. dufam, ze v tomto modernom, uponahlanom svete ti to, ked vyrastu vynahradia a tiez budu mysliet v prvom rade na teba...hmmmm ;-) nehovorim, ze nemas mysliet aj na deti...no mysli hlavne na seba...ak si si to zasluzil. :-D
Odpovedať
v živote vždy prinesie zmenu celá spoločnosť, takže premýšľanie jedinca čo kde kedy ako je na vode,
Odpovedať
@jan45 čiže ako tovidíte? Rozpíšte sa
Odpovedať
Profilova fotka
@mirabielka každý otvor do stavby vnáša riziko otvorenia, resp. zabudnutia na zavretie, výbehy do trávy v pyžame by som nechal na dovolenku, ešte roky bude trvať kým vzniknú za oknom zaujímavé pohľady, stráca sa využiteľná plocha, okno má 3-5x vyššie tepelné straty ako stena ,etc, etc.
Odpovedať
Profilova fotka
no, to je tažko....komu co vyhovuje.... mamy fr. okna na uplne vsetkych izbach.. akoze to, ze mozes vyjst von je super, aj sa to hojne vyuziva, ale...... Na druhej strasne sa o to horsie zariaduje ta izba a hlavne ak nema aspon 16m2, tak by som tam fr. okno asi skor nedala , ako dala, alebo ked , tak len na jednu , alebo na spalnu, co ale u vas nejde, lebo je na inu stranu... V detskej je fajn moct dat pisaci stol pod okno a to sa pri fr. okne uz neda...... ja by som do mensich detskych rozhodne dala radsej normalne okno. aj u nas by som do tej mensej fr . okno nedala a ani tam nemalo byt, ale moj chlap si postavil hlavu a spravil ho tam ....dost mi to miesto tam chyba.... okrem toho su to aj mensie tepelne straty v zime a mensie prehrievanie z juhu v lete....
Odpovedať
@majkoj Tak jestli bude pultovka nebo plochá střecha, tak mi asi nic jiného nezbyde. :)
Odpovedať
@martin153 U těch dvou starších to zatím vypadá nadějně, uvidíme :) . Tak nechci všechno podřizovat dětem, jsou to jen lidi jako my, ale když já jdu do ložnice jenom spát a ony přece jen nějakej čas (ačkoliv ho raději trávíme společně) stráví v pokojíku, tak byla dispozice jasná. Když se starší nějak brzo osamostatní, tak další řešení bude, rozdělení mladších dětí (pokud by chtěly) nebo my do pokojíku po starších a ložnice pro návštěvy.
Odpovedať
@jan45 Beru v potaz, díky. Taky si myslím, že mockrát rovnou z postele do zahrady nevyběhnou. Nicméně okno by měly stejně (horizontální možná stačí menší), tak ty ztráty tam nějaký budou, no.
Odpovedať
@katrin21 Mě právě přijde zbytečné u té ložnice. Když vstanu, tak si pujdu do kuchyně udělat kafe a něco k němu a pak už vylezu jídelnou. Po zbytek dne už v ložnici nebudu a večer už taky vylejzat nebudu. S tím horším využitím místa v místnosti souhlasím.
Odpovedať
Profilova fotka
@r4d3k74 to zavisi od projektu velmi.. napr. ja chodim cez spalnu vesat von pradlo na susiak, lebo tam mam najblizsie od kupelne von .. je to individualne :) Inemu samozrejme by to nemuselo chybat :)
Odpovedať
Profilova fotka
tak narychlo.
Odpovedať
ked som začal stavať dom mal som navrhnuté klasické okná ale v priebehu stavby som sa rozhodol pre francuske okná a je to super a dobre to vyzerá ked budem stavať znovu tak len francuske okná
Odpovedať
Profilova fotka
@r4d3k74 ja viem odbocil som od temy....tak sa k nej vratim..dvere (francuzske okna) von z izby sa oplatia iba ak tak v kalifornii...tu u nas ( a ver mi, ze ani u vas v cechach) take slnko a teplo nemas. (a ked deti naozaj budu chciet ist z izby do zahrady, tak aj cez okno vyskocia). samozrejme ak nebu mat detsku na poschodi. dalsia vec je, cim menej sklenenej plochy pri detoch tym lepsie...dvere do detskej chce mat kazdy plne ( este som nikoho nepocul, ze dvere do detskej, chce plne sklenene), tak preco je to ine pri dverach z izby do zahrady. co francuzske okna su. dalsiu vec, ktoru musis zobrat do uvahy je to, ze tie okna su nasmerovane do zahrady, kde sam hovoris tvoje deti radi chodia-bavia sa- vystrajaju...to uz je len otazka casu, kedy tie okna rozbiju. deti su zive a ak nebudu mat dvere z izby do zahrady im to nevadi. oni prebehnu z izby cez obyvacku do zahrady tak rychlo, ze ani nestihnes mrknut. a stazovat si na nejake francuzske okna nebudu. ;-) :-D
Odpovedať
Mame vychod na terasu z kazdej izby. Kym su decka male dvere zaistis proti otvaraniu. konkretne na tvoj dom sa hodia, len rataj ze navstevy ale aj ty budes v noci deti rusit,ked budes na terase.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?