Dvojdomy v Malinove (Tri vody Malinovo)

Ahojte, s priateľom kupujeme jednu časť dvojdomu v Malinove. Asi cca pred mesiacom sa začala výstavba. Malo by to byť dokončené v septembri/oktobri 2014. Je tu ešte niekto kto kupuje tieto dvojdomy? Ako ste zatiaľ spokojní s výstavbou a pod.? :-)
Odpovedať
idem poradit,byvam v dvojdome, kusok od teba dunajska luzna ak ste při vystavbe dozrite na to aby na spojovaciu stenu dal niake materiály co tlmia hluk...doporucujem
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, kupujeme tiez cast dvojdomu v malinove ale nie priamo tri vody ale hned za tym dalsia odbocka.skolaudovane by malo byt do konca augusta. vy ste priamo v troch vodach? @lucynka89
Odpovedať
mamakaja: Toho sa trochu obávam, že či nebude všetko počuť od susedov. Hrúbka tej steny so susedmi je 190 mm. Zda sa mi to byť málo. Riešime to cez firmu eco-domov. Pýtala som sa na to a povedali, že to bude stačiť, že tam je izolácia protihluková, tak som zvedavá. Budem to sledovať. A aký typ konštrukcie dvojdomu máte? Kto vám to staval? My sme si zvolili montovaný dom - oceľovú konštrukciu. l.i.n.: No ja si myslím, že to sú ešte tri vody. Dá sa tam ísť tak, že sa z hlavnej cesty, odbočí na tri vody (pri stavebninách), ide sa okolo tej elipsy, ako majú byť tie jazerá a až tak vzadu je kruháč, na ktorom sa dáš do ľava a tam je to už kúsok, ale dá sa ísť aj po hlavnej ešte ďalej a odbočí sa za zastávkou do prava a cez uličky sa tam dostaneš. Nie je to to isté? Keď sme sa tam boli pozrieť cez víkend, tak sú tam už základy hotové a dva dvojdomy už majú aj konštrukciu a jeden aj krov strechy. Je možné, že niektoré budú skôr hotové, lebo my keď sme to riešili, tak nám povedali, že to bude trošku dlhšie trvať, lebo riešili ešte stavebné povolenie. Pokiaľ viem, tak tam iné dvojdomy v troch vodách ani nie sú..Aspoň myslím.
Odpovedať
@lucynka89 no ja neviem aku mam konstrukciu,mame tehlovy poschodovy zatepleny ,podrobnosti neviem lebo nemame ani niaku techn spravu, staval pan nemcansky jako skoro celu ulicu,dvojdomy maju tento problém ansa suseda byva sama a bez deti takze jej vadi vsetko aj kde riady umyvam aj kde si kricime po dome aj kde periem pocuje vsetko ale je pravda ze byva skoro bez zvukov z tv a podobne, my sme normalna rodina dokonca s teenegerom takze zvukov je ovela viac ,ale taky sme ludia každý sme iny a mame ine režimy a zvyky takze sa nenapasujes zpociatku budete k sebe slusny a ohladuplny ale casom sa vyklasles na vsetko život ti prinesie hoco a mozes sa vykalslat na to ci ona spi ,uz som dospela k tomu ze som najprv isla kuknut ci tu ma auto a az potom som zacala vychovavat syna... a při tom viem ze si davala ona na stenu tiez niaky protihlukovy kamen ci co....ale steny su spojene vsade aj schodiskom aj hornymi izbami..není to len obyvacka... tak ak mas trochu penazi naviac daj si urobit odbornikom niake skusky ...ak sa to da ze v vedlajsom dome pusti radio alebo co a jako to budes pocut ty...a ak ano nech tam da este nieco...a naplanuj si na toto vsetko este kamenny obklad... ak chces byt kludna a statsna v dome ...
Odpovedať
19cm stena ? pchh...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
ahojte. chcem sa spytat, ci je tu niekto taky kto kupil tie dvojdomy v Malinove. chcel by som vediet, ci neboli nejake problemy, alebo info kto staval tie domy, ci uz su s kolaudovane, ked ste si vyberali sanitu, dlazby, obklady aky bol vyber atd. neviete ci aj budu robit ploty? dakujem za info :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@l.i.n. @lucynka89 Pekny vecer,chcel by som sa vas spytat ako sa vam byva?My kupujeme to iste len v Zalesi od toho isteho predavajuceho ... dakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@bromid @vladimirkoo ahojte.snejalymi problemami treba vzdy ratat,aj ked teda tu to trochu z nasho pohladu nezvladli casovo vobec,byva sa dobre,az na to ze stale nemame plyn....co uz teda prestava byt sranda, kedze musimekurit elektrickymi ohrievacmi, vodu zohrievat detom na kupanie....ked sme podpisovali rezervacku, dusovali sa ze v polke augusta byvame..my sme sa stahovali ako prvi na nasej ulici a to tak ze piatok dokoncili parkety vecer a vsobotu rano sme nabehli so stahovacim autom...este ani ,kuchyna nebola...ale kedze byt predany odovzdany, nemali sme kam dat tie veci a sklad platit sme nemienili....treba si dopredu pozriet elektrinu ako kde chcete mat zastrcky...nam museli dorabat...v tomto storoci napriklad nedali do projektu zasuvku a vyvod na umyvacku riadu....tiez pri pracke bola jedna zasuvka,takze na susicku takisto dorabali...predavaki nam dom so svetlikom v kupelni, tie su na domoch v troch vodach, u nas uz nie...kotol nam doniesli predvcerom....aj ked teda je mi nadve veci, kedze plyn nejde...povodne sme si malu vybrat ci chceme aj plyn alebo len elekteinu....potom sa nas uzale nik neopytal...treba bez hanby nahanat, vyvolavat, co kedy bude, my sme denne aj dvatrikrat volali s babou co nam to predavala...peniaze sme im uz sice pustili, ale az ked bol dom v podstate hotovy...plot nerobia, to nam povedali h ed na zaciatku...co nam nepovedali, ze sokle okolo domu a tieobrubniky kde maju byt aj podla projektu kamene vysypane, uz v cene nie su....takze si budemedorabat.treba ich nahanat aby bordel stavebny odnasali. A urcite trvat na tom, aby v podkrovi ste mali predeleny priestor, keby vykradli jednych, nech nie je take jednoduche preliezt aj do druheho domu,podla informacii toto mame urobene len my, lebo nasa suseda na tom trvala.mna to ani nenapadlo riesit.co sa tyka hypoteky a znalca tak do ip....kludne mi napiste do ip co vas zaujima
Odpovedať
Profilova fotka
Na obkladacov treba dat pozor, my sme nemali problem...susede oblozili uzaver vody..nenechali tam miesto na dvierka:-) ked sme vyberali standard, vyberje myslim adekvatny cene,mysme si vybrali niektore ine a doplacali si.parketar ich je sikovny.vsetko co chcete dorobit navyse prerobit, si zaplatite samozrejme navyse, uz priamo majstrom, ktori teda najlacnejai nie su....my sme si nechceli volat nikho svojho, aby potom ak by bol nejaky problem, nemohli povedat ze to sfusoval nas majster.a co nam uplneunikli, bolazamkova dlazba pred domom, za to by som niekomu facku dala....teda tie dva schody pri vchodovych dverach.. Co sa tyka tej steny stredovej spolocnej v dome, tak mame ju mat hrubu 40cm, este navyse odhlucnenu. Inak sa byva dobre:-) treba brat asisrezervou vsetko:-)
Odpovedať
Ahoj l.i.n., vy bývate tiež v dvojdome v Malinove? Eco domov vám to staval? Odkedy tam bývate? My sme to mali mať dokončené do konca októbra, ale samozrejme, že to nestíhajú, tak čakáme teraz kedy to dokončia.
Odpovedať
bromid : Stavia nám to firma Eco domov. Momentálne to dokončujú, podlahy, obklady, malovanie a napojenie na siete.Ešte to nie je dokončené. Malo to byť dokončené do konca októbra. V cene za dvojdom bola nehnuteľnosť, pozemok a štandardné vybavenie domu (podlahy, dvere, obklady v kúpeľni, sanita, kotol..), bez kuchyne. Za príplatok 800 eur spravili aj komín. Inak zatiaľ všetko vyzerá v poriadku, len meškajú. Máme zatiaľ zaplatenú zálohu za dom a čakáme kým to bude úplne dokončené. Čo sa týka výberu obkladov v štandarde bolo na výber 6 dekorov. Dalo by sa z toho niečo vybrať, no my sme si vybrali iné, s tým, že si to doplatíme. Je to individuálne. Niekto by si v pohode vybral aj z toho čo bolo v štandarde.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj "susedia" Chcem sa spytat ze ako sa vam byva ci nie je ziaden problem ci nezateka alebo steny nevlhnu? Kupujem to iste len v Zalesi. Ps:vsetko dobre v novom roku :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Zarazaju ma tie spolocne steny... 19cm? To budete pocut uplne vsetko! My byvame v radovke, kde mame kazdy svoju 25cm stenu a medzi tym je este zvukova izolacia... Cize vyse 50cm a nie sme nijako spojeni ako pisete vyssie, ze schodisko a podobne. Susedia maju dvoch chlapcov pekne zivych, velmi sme sa obavali toho prenosu hluku. No nic take sa ani po dvoch rokoch byvania nedeje. Obcas ich pocujeme dupkat, ale to je rano o 6:00, ked je vsade uplne ticho. No je to iba taky tlmeny zvuk, nerusi to cloveka. A ak by isla TV ani by sme to nepoculi. 19cm deliaca priecka? To je absurdne setrenie na nespravnom mieste.
Odpovedať
19cm je zalostne malo. To je pomaly horsie ako panelovy byt. Ak idem do domu, chcem mat sukromie a pokoj. Nasi byvaju v radovke uz takmer 30 rokov. A je postavena tak, ze kazdy dom ma svoju vlastnu stenu. Medzi ne vtedy nedali ziadnu izolaciu takze je v podstate stena domu vedla steny druheho. Stena je nieco ako Itong tvarnica siroka cca 30 cm. A mozem povedat ze aj napriek tomu susedov je pocut. Nic zasadne, ale ked je u nich zivo (deti) tak bez problemu viem kedy ktore krici ked je u nas ticho. Radsej by som priplatil za extra odhlucnenie.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?