Dvojdom alebo samostatne stojaci dom

Ahojte strecháči, zaujímalo by ma, aký je váš názor na kúpu samostatne stojaceho domu alebo "domu" v dvojdome...mám možnosť kúpiť "dom" v dvojdome. Cenovo vychádza výhodnejšie ten dvojdom, síce má menší pozemok, ale je lacnejší o cca 33tis €. Samostne stojaci dom má raz taký pozemok, ale je to holodom....Dvojdom má zastavanú plochu 50 m2 + poschodie a samostatne stojaci má 90m2 zastavanej plochy. Aké sú vaš skúsenosti s dvojdomami resp. čo si o tom myslíte? Ďakujem
Odpovedať
2-bytový činžiak
Odpovedať
samostatne stojaci dom ok,dvojdom nestraš. :-)
Odpovedať
U mna urcite samostatny dom. Ale niekomu nevadi byvanie ani v dvojdome. Veeeeelmi to zalezi od toho ako je postaveny, ake ma spolocne miestnosti, susedov,... A k tomu sa mi viac paci bungalov ako poschodak :-)
Odpovedať
z tychto dvoch ani jeden. zastavana plocha pri samostatnom dome 90m2 ? uzitkova je kolko? 70? ved to je mensie ako byt. o 50m2 zastavanej plochy ani nehovorim. aj ked to ma poschodie.
Odpovedať
Hlavna vyhoda dvojdomu - lepsie vyuzitie malych pozemkov. Hlavne nevyhody - pri zlom konstrukcnom rieseni deliacej linie je susedov pocut a strecha je spolocna, to znamena ze pri opravach ste vlastne stale nuteny spolupracovat so susedom. Dvojdomy, su aj v historii uplne bezne (na liptove su take cele dediny), kde je kazda polovica domu plne samostatna, cize deliaca stena je dvojita a strechy maju kazdy dom vlastnu pultovu, pricom dokopy to vyzera ako sedlova. V takomto dome sa zije uplne bez problemu, susedov nepocut, strechu si mozte upravovat ako sa vam chce, povala je pouzitelna ci zobytnitelna, stavebne zasahy neovplyvnuju suseda. Pokial je to ale stavane tak, ze konstrukcne je to jeden dom s dvoma "bytmi", cize medzi "bytmi" je len tenka priecka a strecha je spolocna, tak urcite nebrat. Takze si vyziadajte projekt a specialne na toto dohliadnite.
Odpovedať
Podľa finančných možnosti....jednoznačne je lepší samostatne stojací dom...ale otázka je máš na to? Dvojdomu by som sa nebál....ak by bol hlukovo zaizolovaný....býval som v radovke a nepočul som suseda vysávať a či klepať rezne....jediný problém bola menšia záhrada....a 50m2 je malo ale krát 2,3podlažia(ja som býval v 45x4podlažia(suteren,prízemie,poschodie,podkrovie)a nepocitoval som pocit stiesnenia(vačšina populacie žije v priestoroch menších ako 100m2)....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?