Dva projekty

Ahojte máme kúpený pozemok a teraz sme vo fáze, keď hľadáme vhodný domček. Podmienkou je 5 izieb. S partnerom sa nevieme rozhodnúť, ktorý projekt je lepší. Ocenila by som vaše postrehy, rady a pripomienky. V oboch prípadoch budú dve izby, čo sú veďla seba, otočené na sever. Projekty: http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro... - s úpravou; polovica domu, kde je obývačka sa predĺži kvôli technickej, čiže terasa bude v takom Lku, vedľa zádveria bude technická miestosť, väčšia kúpeľka sa spojí s terajšou technickou do veľkej kúpeľky. http://prodom.sk/?p=projekty&project=... - v tomto prípade sa terasa presunie za dom. Vopred ďakujem.
Odpovedať
@msdee MY máme individuálny projekt, ktorý vychádza z toho bungalovu 1473. Na obrázku vidíš finálny pôdorys - dom sme predlžovali o 2 metre. Tie zmeny, čo chceš urobiť, budú už aj tak na individuálny projekt. To už nebude ten katalógorý 1473. Vo všeobecnosti katalógový nemusíš upravovať. Resp. upraviť len to, čo tebe nevyhovuje alebo čo potrebuješ pridať. Preto pýtať sa na fóre, ako upraviť katalógový je veľmi nepraktické. Nikto nevie, čo ty potrebuješ alebo aké sú tvoje predstavy. Zmysel to má, keď si sám navrhneš dom a nech sa na to odborník pozrie, aby ti odstránil technické či architektonické chyby. Ale v katalógovom dome by technické (konštrukčné) chyby nemali byť, ten netreba upravovať, pokiaľ úpravy nepotrebuješ ty.
Odpovedať
@msdee mne sa paci o nieco viac ten prvy a podla mna ani velmi prerobit nepotrebuje, len este niekde samostatne wc umiestnit a tym padom ho nepotrebujes mat v tej kupelni co sa ti zda mala :) ten druhy je tiez fajn, len neviem kolko vas je, ci by ste nepotrebovali skor tie dve kupelne
Odpovedať
@chrobak7 Ja viem, ako by som upravila daný projekt, len sa nevieme rozhodnúť, ktorý dáme upraviť. Ďakujem za rady a Váš pôdorys vyzerá super, možno sa inšpirujem :-) @luck4 presne ten by som chcela ja ja... Práve toho sa bojím, že keď budeme štyria, že sa v jednej kúpeľni budeme zrážať. Ďakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@msdee Každý má niečo do seba... Ale 2 izby na sever (euroline) - to nem dobre. Na sever môže byť špajza, záchod... kúpeľňa... v najsamhoršom prípade kuchyňa... Ale nie izba a tobôž nie 2. Prodomácky sa mi páči o čosi viac aj tým, že kuchyňa a obývačka sú na protiľahlých stenách - veľká vec pri vetraní domu. V lete vetráš vždy z tej zatienenej, na jar a jeseň z tej slnečnej strany. A čo sa týka terás: dnes sú také príšerné letá, že západná či južná terasa tiež nie je bohvieaká výhra. 3 mesiace v roku po 13-tej hodine mŕtva zóna. Takže skôr východ - a ešte lepšie: terasy 2. Mám, viem, o čom hovorím...
Odpovedať
@msdee Úpravy treba robiť s ohadom na rodinnú situáciu a s výhľadom do budúcnosti. My napr. tú ľavú časť plánujeme pre syna, VŠ študenta. Môže tam bývať aj po skončení školy, má tam súkromie a vprípade, že si založí rodinu, môžu tam bývať, kým si nezabezpečia vlastné bývanie. Keby sa odsťahoval, jednoducho tú časť vypneme (len by sa temperovala) a používala by sa len tá pravá časť. Tiež sme 4.
Odpovedať
@leonardom 2 izby na sever sú v oboch prípadoch, pretože vstup na pozemok je na severnej strane. Na dve terasy bohužiaľ priestor mať nebudeme. Z východnej strany máme hneď dvoch susedov, pre ktorých je práve tá strana koniec pozemku, takže tam sú psie voliéry a všelijaký bordel. Preto chcem na tú stranu otočiť kúpeľku, technickú a podobne. Nikto sa z okna a tobôž nie z terasy nechce pozerať na zadnú stranu psej voliéry :-) Keďže podmienka je 5 izieb, tak dve izby mi vychádzajú na sever - predok domu a potom by som izby chcela nechať na západnej strane. Z južnej strany by bola terasa. Aj vzhľadom na územný plán inú možnosť veľmi nemám. @chrobak7 Pretože budeme štyria a predpokladám, že deti neodídu z domu hneď v 18tich, tak preto je podmienka viac izeib. V prípade potreby by u nás mohli ostať aj ako mladá rodinka a nebudeme sa tlačiť. A potom to bude tak, ako píšeš - jedna časť domu sa uzavrie a bude sa len temperovať.
Odpovedať
@msdee Preto sme aj my umiestnili k tej ľavej časti, ktorá by v prípade potreby bola len temperovaná zádverie a tech. miestnosť, aby sa z tej strany izby moc neochladzovali. Zádverie a tech. miestnosť môžu byť chladnejšie. A ťažké je navrhnúť ideálny dom, aby nemal na severnú stranu žiadnu izbu, najmä, ak to dispozícia pozemku neumožňuje. My máme vchod z juhozápadnej strany.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?