Domček Bungalov 1013 za 50 000 € - dá sa to?

Dá sa podla vás postaviť tento domček za 50000€? Neriešte prosím rozlohu,výber..komfort. Je to voľba za byt. Pozemok mám. Zaujíma ma názor ci sa zmestia do tejto sumy, partia +svojpomocne. http://www.idealnedomy.sk/projekt/14/...
Odpovedať
Svojpomocne ano,ale to znamena co najviac svojpomoc-voda,elektrika...na upravu okolia uz nie,chodniky atd,ale na to sa da casom dosetrit. Hlavne si urobte predbezny rozpocet,lebo na zaciatku sa peniaze rychlo kotulaju,ono sa to nezda,ale dokoncovacie prace su najdrahsie. Vsade zjednavajte a tlacte na ceny,ci uz v stavebnictvach,pri kuoe okien alebo aj v nabytku proste vsade. Zlavy daju len tym,ktori si neodbitne vypytaju. Poznam xy ludi,ktori mali takyto rozpocet. Tu na streche je mnoho ludi,ktori maju rozpocet 100tis.€ a viac,takze pre nich je to nepredstavitelne.
Odpovedať
hej
Odpovedať
Profilova fotka
Vsetko sa da podla mna ked sa chce, aj toto, len si to bude vyzadovat vela casu, aby ste do toho investovali, predsa len svojpomoc to mnohokrat tu stavbu predlzi, ale netreba sa toho samozrejme bat :-)
Odpovedať
Profilova fotka
pokiaľ by ti ho stavala partia ľudí, ktorí sú tvoji známi a nepýtali by si veľa peňazí za prácu iba materiál, tak by sa dal tento dom postaviť za 50 000€. no bude LTT.
Odpovedať
@kapha Drzim prsty, nechcem ta odhovarat ale podla môjho nazoru ak si dom este nestavala a nemas skusenosti tak to nedas...jedna vec je povedat si, jasne bude to lacnejsie je to svojpomoc...len zo svojpomoci sa zrazu stane pomoc a uz aj cena ide hore...ja akurát dom staviam a vidim sam ake to ma výdavky, o ktorých som ani nesnival... takze svojpomoc = budes dom stavat lacno, ale dlho... nesvojpomoc = budes byvat za 3/4 roka ale vijde ta to drahsie... nezabudni este na faktor urady....lebo to velmi zavazi...
Odpovedať
Profilova fotka
@kapha pri tak malom dome to musi byt radost staviat svojpomocne,,, 50 000 to bude stat ked budete pouzivat kvalitne materialy, ak strednu triedu tak este o dost menej
Odpovedať
bude sa to dať, niečo si budete musieť urobiť aj sami nech trochu ušetríte ale nie je to nemožné ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kapha da. len otazka ci ti bude vyhovovat a splnat co co si ocakavala ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kapha Dá sa ale všetko bude totálna svojpomoc ale ozaj všetko.
Odpovedať
Ďakujem za odpovede. Podľa predbežného rozpočtu by sme to mali zvládnuť..ale je tu to ale. Čo sa môže stať nepredvídateľné? Aké výdavky navyše vás zaskočili? Co by ste už v dome neurobili lebo je to zbytočnosť? My sa najviac obavame toho,že nebude všetko načas aby stavba šla plynule..teda myslím tak,aby sme nečakali na strechu a dom sa bude topiť vo vode.
Odpovedať
Domček rozmerovo veľký nie je, ale či je veľký dom, alebo malý tak potrebuje prípojky, potrebuje kúrenie a tam sa to až tak veľa nelíši. Môže byť, že len na tieto veci pôjde 1/5 rozpočtu. Potrebujete kúpeľňu, kuchyňu, to sú väčšie položky, to že ušetríte na 1-2 izbách, ktoré nebudú, nie je to až taká markantná úspora. V každom prípade držím palce nech sa to podarí dodržať, bude sa to dať, ale väčšinu vecí si budete musieť zabezpečiť sami.
Odpovedať
@kapha - hlavne teraz je problém s majstrami, mesiac dopredu treba dohodnúť drevo na krov, strechári sa dohadujú v zime, kúrenári sú už teraz vyťažení, ku konci roka nehovoriac, veď sú dotácie a na dotovanom kotli/soláre si môže dať vždy väčšiu províziu ... ovšem s partiami to bude už nad 50 tis.Treba s tým počítať, že bude treba veľa nervov, nedať sa ... a čakať, že neprídu, že nebudú dvíhať telefón, že budeš po mesiaci hľadať iného, alebo len na to, že budú mať čas.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kapha dom ti uschne...aj mury...to sa neboj.. ved strechu budes stavat niekolko dni..co ked pride 2 dni burka??? to mas to iste ako ked ti stoji mesiac bez strechy... das pod strechu a pocas 2 letných mesiacoch ti to prefuka, vyschne
Odpovedať
Rozpoctovy ukazovatel pre vystavbu cez nejake partie sa hybe od 650-700 €/m2 vyssie, takze teoreticky by sa to mohlo dat do tych 55 tis. €. Ale musi to byt dobra a nie draha partia. A netreba zabudat bavime sa len o dome, bez chodnikov, brany, terennych uprav, siete a pod., ktore mozu byt dalsich 10- 20 tis. € Ja som sa dostal na tento ukazovatel pri vystavbe svojho domu ale zaklady uplne sam s bratom.
Odpovedať
@kapha taktiez mi pride trochu nerealne postavit za taky peniaz dom a este v dnesnej dobe, kedy je vsetko drahsie ako kedysi. No drzim vsetky palce aby sa ti ti podarilo ;-) :-) 8-)
Odpovedať
@niless ja mam zatial, hurba stavba bez okien 350 EUR m2 (vratane prace + projekty k domu (cca4500EUR) )
Odpovedať
Tak často na MS zmieňovaná svojpomoc....čo to vlastne je? Ja chápem viac druhov tohto fenoménu, ktorý žiaľ je na ústupe. Prvým druhom je Bratislavská svojpomoc t.j. zavoláme si majstrov oni nám to urobia. Druhým je Socialistická svojpomoc všetko my, kamaráti, rodina zadara, alebo za vrátenie ak stavali, alebo budú stavať oni...tu by som zaradil aj ľudí čo na špecka práce volajú špecka majstrov :-D . Tretí druh svojpomoci je najčastejší niečo medzi jedničkou a dvojkou podľa pomeru či ju táto svojpomoc viac Bratislavská, alebo Socialistická bude aj výsledná cena realizácie stavby.
Odpovedať
Profilova fotka
@kapha Strašne málo info na to aby sa dalo fundovane odpovedať, ako písal @pokakany_trpaslik všetko závisí od svojpomoci akú do toho vieš dať ak si to vieš všetko urobiť sama stačí zájsť do stavebnín dať neceniť materiál a vieš cenu. Tá potom narastá za cenu práce čo si nevieš urobiť sama. Čo sa týka svojpomoci málo kto si k nej zvykne prirátať aj platenie nájmu, ak bude svojpomocne stavať tri alebo štyri roky po víkendoch v niektorých oblastiach kde je nájom celkom slušná cifra tak svojpomoc nakoniec nemusí vychádzať až o toľko ekonomickejšia ako stavba firmou, najlepšie ak teraz bývaš nikde zadarmo. Za najväčšiu výhodu svojpomoci považujem to že ešte som nevidel niekoho kto staval svojpomocou že by povedal že niečo urobil zle alebo že to trvalo dlho prípadne iné sťažnosti, čo je prakticky zázrak lebo keď treba na naozaj dobrého a skúseného majstra čakať nejaký čas a slušne mu zaplatiť svojpomocník to bez akýchkoľvek skúseností, znalostí, či poriadneho vybavenia urobí na prvý krát podľa videa na youtube samozrejme to je "lepšie" a lacnejšie a už mu ani nevadí že to bude robiť po sobotách asi trikrát dlhšie ako keby mal čakať na profesionála. Ešte takú drobnosť k tomu projektu, neviem prečo si sa rozhodla práve pre tento ale v podstate je to byt kde sa zbavíš susedov z hora a z dola ( podľa veľkosti pozemku sa môžu len presunúť na strany ) tak neviem či to je až tak zlé že sa ti kvôli tomu oplatí stavať takýto dom, skús pouvažovať aj do budúcna, či ti bude vyhovovať aj neskôr ak sa náhodou nejak zmení situácia lebo na slovensku sa domy stavajú na dlhé obdobie a pri takomto riešení to môže niekedy znamenať vyhodené peniaze alebo pokazený pozemok.
Odpovedať
Ak aby som to uviedla na pravú mieru. Teraz bývam v podnajme za cenu energií. Mam dospelého syna,ktorý je už samostatný,takže tento dom je pre mňa aj do budúcnosti nadštandard v porovnaní s tým, čo je teraz. Nechcela by som poschodový dom. Vyrastala som v dome a vidím na rodičoch čo je to chodiť po schodoch.Takisto je rozdiel vykurovať dom o 70 m ako dom 120m pri Opravte má ak sa mýlim. A zivot mladej rodiny kde treba riešiť detskú izbu atd je už za mnou..Pozemok je 700 m a okolo moja rodina.Takže ak si mám vybrať 2 izbový byt za cca 65000,kde neviem v akom stave je elektrika,voda všetko je inak a v podstate nemenné bez investície ,tak uvažujem nad domom. Som si vedomá že časy akcií Z už sú dávno za nami,takže rátam s cenou práce ktorú si neviem "urobiť" ale skôr v minimalnych sumách. V rodine sú 4stavbari. Čo si viem urobiť? No sú ženy ktoré nevedia vymeniť žiarovku, tak ako aj muži čo nevedia navariť.Ja nemám problém s fyzickou prácou ..takže maľovanie, nahadzovanie do miešačky,položenie plavacky,skladanie nabytkov, odpadov dresu..😁😂atď.. ovládam na rozdiel od priateľa. Takže možno som smiešna.. ale aj za toto ľudia platia.Takisto ale nebudem robiť prácu elektrikára,vodnára čo neviem a keď to je už naozaj o odbornosti a razitkach.Nie som náročná, takže nepotrebujem nadštandard a ani to že budem ochkat koľko čo stálo a zbytočne. Cena zial často neodráža kvalitu, takže dúfam že zlatý stred bude stačiť. Zmätok mám skôr koordinácii kedy čo urobiť objednať dostatočne v predstihu. S tým by mi mal asi pomôcť dozor..či? A k uprave terénu..chodníkom či plotu..no tak to časom.
Odpovedať
@pluvko mozno budu mat lepsiu svojpomoc ako ty. My sme svojpomocne zrekonstruovali od zakladov dom a mali sme to rychlejsie ako keby nam to robila firma. @kapha chod do toho a nenechaj sa odradit. Ak mas v rodine stavbarov,oni poznaju zase dalsich ako su vodari,elektrikari a mozno vybavia lepsiu cenu. Ine je robit,ked nemas znamych a ine ked mas vela znamych a zhanas. Kedy chcete zacat?
Odpovedať
@kapha Ten tvoj ideálny dom mi príde nejak rozhádzaný. Tá miestnosť 2.9m2 je asu technikcá a v nej bude kotol a ohrev vody? Aj miestnosť 12m2, ktorá bude, ako spálňa ak nebudeš mať rekupku a RV mi príde malá. Mne sa páči dom EKO 85 ak ho zmenšíš na 11.5 X 8.5 m...neviem kde máš sever vo svojom projekte?
Odpovedať
@hoblinka13 Ak všetko pôjde dobre tak na jar. Tiež si myslím že je to o známych. Radšej mať v zálohe niekoho ako sa spoliehať na jednu firmu. Pod mojím pozemkom prevádzky stáva firma a tiež nedodržuje termíny..to sa asi ťažšie rieši ako keď nepríde živnostník..známy..
Odpovedať
@pokakany_trpaslik urobíme úpravy.strecha väčší previs min. nad vchodom. Koli rozvodom vody sa mi zdá kúpeľňa od ruky ale zas pri kuchyni?? A rekuperácia nebude..keď dom tak nech dýcha sám. Úspora tepla? Ja neviem..presvedčte má že naozaj. Asi som konzerva. Nechcem dom kde keď sa niečo pokazí tak musím volať odborný servis. .možno mám len málo info. Bola som aj v menších domoch aj väčších.. podstata je pre mňa aby bol svetlý. Ten dom 85 je fajn ale nemá technickú a tiež vetranie wc oknom. Kuchyňu ja nechcem mať až tak otvorenú do obývacej..a chcem zvlášť vstup nie aby som prešla cez celú obývaciu kým dôjdem s nákupom do kuchyne.. A páči sa mi predelenie krbom. Na tej stránke sú aj menšie domy ale to už je moc ..teda malo aj na mňa 😁
Odpovedať
@kapha na starosť vymeniť domček za byť je číry nezmysel.poznam veľa starších ľudí čo predali im kvôli údržbe a starostiam a kupilisi byt. Dom je pre mladých ľudí...
Odpovedať
@daralbajda9 chápem..mám 39 tak snáď ho ešte užijem
Odpovedať
@kapha no neviem,...údržba domu a záhrady nie sú žarty, a ak ešte nemáš normálneho chlapa,ale nejakého intelektuála...
Odpovedať
Ak svojpomocne, no ozaj co najviac svojpomocne, to znamena ale si vybavit aj co najlepsie ceny za material, tak podla mna by sa to malo do takej sumy zvladnut. No rozhodne vas to bude stat omnoho viac nervou, ako keby ste mali v rozpocte aspon 15000 rezervu smerom nahor.
Odpovedať
@hoblinka13 je to mozne..drzim palce
Odpovedať
Profilova fotka
keď sa uskromníš, možno hej :D
Odpovedať
šikovný domček, choď do toho
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?