Dom s komorou verzus dom bez komory

Poradíte mi? Sme v stadiu hrubej stavby a rozmýšlame ako bude vyzerat kuchyna. V projekte je naplanovana komora (vyznacena žltou farbou), ale je dost uzka a samotna kuchynaje tiez dost malych rozmerov. Ja by som najradsej komoru zrusila a radsej rozsirila kuchynu. Co si o tom myslite? Bude nam ta komora v buducnosti chybat ??? Dakujem za rady.
Odpovedať
1
2
a ams pivnicu? na nejake veci na odlozenei? ak hej,ja by som rozsirila kuchynu a dala do nej radsej velku potravinovu skrinu...a co je to hnede napravo?
Odpovedať
Profilova fotka
My sme si plánovali propjekt tak aby sme tam mali určite špajzu. Máme ju aj teraz a neviem si to bez nej predstaviť. Ale sto ľudí sto chutí.
Odpovedať
@anefi radsej viac miesta v kuchyni neobavate sa, ze hluk z kuchyne bude rusit TV v obyvacke?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som si tu komoru nechal. Kuchynu spolu s komorou by som zvacsil o ten priestor na vstavanu skrinu na chodbe. Tu by som prehodil na druhu stranu na ukor izby.
Odpovedať
@mom3 To uz asi u manzela nepresadim, mame postavenu hrubu stavbu, resp. kupili sme v stadiu hrubej stavby. Ale mam sto chuti tu komoru zrusit. Ale kedze nemame pivnicu, asi by nam potom chybala :-( @raven77 Hluku z kuchyne sa neobavam. Budem rada, ked sa TV bude zapinat co najmenej a zostane najma ako dekoracia :-)
Odpovedať
@sakura77 To hnede na pravo je cast kuchynskej linky. Este som nebola velmi zbehla v tom programe, tak som tam supla co sa dalo :-(
Odpovedať
Profilova fotka
poviem ti z vlastnej skusenosti - my komoru nemame a velmi mi chyba. urcite by som nerusila satnik pri vchode a posuvala ho do izby. ak by som mala zrusit komoru tym padom by som potrebovala viac ulozneho priestoru v kuchyni. to by som riesila prehodenim sporaka na druhu stranu pretoze tak by si mohla cast linky urobit ako ulozny priestor od hora dole a tym padom by si nestracala miesto na zasoby ale zase neviem presne co mate na tej druhej strane naplanovane mat. len ten priestor v kuchyni je ozaj velmi malinky. budete si tam zavadzat kazdopadne musis mat viac skriniek v kuchyni ak zrusis komoru, pripadne ich mat az k povale nech tam sa tam toho zmesti cim viac.
Odpovedať
Bez spajze si neviem moju domacnost predstavit. Hlavne v sviatkovom obdobi, ked sa viacej vyvara a vypeka. Radsej spracem do spajze a kuchynu mam stale upratanu. Aj keby som mala zmensit nejaku izbu,urcite by som na spajzi nastojila. ;-)
Odpovedať
ja by som tiez nemohla byt bez spajze. neviem kam by som dala vsetky tie cestoviny, múky, vína, kompoty, cistiace prostriedky, odstavovac, pekaren na chlieb, susicku ovocia a este vsetky prazdne zavaraninove pohariky a sklenene flasky na sirupy a ostatne blbosti co v kuchyni akurat prekazaju. kuchynsku linku mam na riady a pohare, koreniny a par drobnosti, hrcne a mensie spotrebice. a presne ako pise majki555 spraceme do spajze a kuchyna je upratana :)
Odpovedať
Špajza je určite dobrá vec, nie však nevyhnutná ... V tomto konkrétnom prípade, keď už stavba stojí, by som komoru zrušil, a rozšíril kuchyňu. Tým pádom sa tam reálne dá vložiť veľká potravinová skriňa, kde sa ti s prehľadom zmestí kopa zaváranín, pohárov, atď, atď ... Vo väčšine bytov, komoru nenájdeš, a pozri, nikto z toho neumrel ... Takisto bude záležať od toho, aké práce v kuchyni vykonávaš .. @cukrovypampusik = nehádam sa o výhodnosti špajze, ale nedá mi to .. -cestoviny, múky, kompóty = mám v potravinovej skrini v kuchyni -vína = mám v barovej skrinke v obývačke (alternatívne zvažujem tak či tak kúpu chladničky na víno) - čistiace prostriedky mám v skrinke, kde je kôš - pekaren na chlieb nepoužívam, zväčša päčivo nejedávam, a keď už mám chuť si ho spraviť, tak sa dá chleba krásne upiecť aj v trúbe (a nič mu oproti pekárničke nechýba, i keď viem, že i tá má nesporné výhody) - sušičku ovocia nepoužívam, sušené ovocie nejedávam skoro vôbec, ak už naňho dostanem neskutočnú chuť, kúpim si ho v obchode ... - prazdnych zavaraninovych pohárov mám zopár, nakoľko nezavárám, iba občas ak kúpim napríklad 5 l balenie olív, tak si to rozdelím do menších pohárkov. Tých pár pohárov, sa mi teda zmestí do skrinky ..., -oďštavovač som si kúpil dizajnovo pekný, a je na kuchynskej linke :) Prípadne ho kedykoľvek môžem schovať do veľkých šuflíkov. Preto som napísal, že je dôležité, čo všetko sa v tej kuchyni bude robiť ... Ak na záhradu plánujú trávnik a bazén, a nebudú tam nič pästovať, tým pádom asi ani nebudú sušiť, či zavárať.
Odpovedať
Zavárať veru neplánujem, ale zaváraninových pohárov sa u nás nájde až až (zásobuje nás svokra) :). Ešte je možnosť ponechať komoru a kuchynskú linku spraviť len do L-ka. Na druhej strane nemyslím, že by sme si v kuchyni až tak zavadzali, môj manžel rád vyvára, ale nemá rád, keď sa mu vtedy niekto motá v kuchyni. Preto sa tam vtedy radsej nevyskytujeme :-)
Odpovedať
Koľko je tá komora dlhá ? Resp pokiaľ chceš ťahať kuchynskú linku ? Niečo v podobných rozmeroch, len do L, mám teraz aj ja, ale osobne by som si tam možno to Učko ponechal ..
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lubk0 ano mas pravdu ked si to vies tak zorganizovat a nemas toho prilis vela tak spajza nie je nevyhnutnost :) a tiez pokial nemas vela riadu v skrinkach, ale u nas to uz nevyhnutnost je :) mam pekaren jedine na to aby mi spravila cesto, to sa mi doteraz nikdy nepodarilo tak spravit aby som bola spokojna a teda pekaren mi hodne ulahci pracu aj cas :) my mame obyvacku celkom minimalisticku, staci ze tam je obrovske akvarko a pribudne este kniznica, takze bar ziadny , ani chipsy nemam kam dat, jedine do tej spajze :D tiez rozmyslame nad nejakou chladnickou na vino, ked su dobre a kvalitne kusky nech to mozeme aj dlhsie uchovat, ale zatial /kym financie na to nie su/ je aj komora dobra je tam chladnejsie aj tma . susicka je super vec, ja to hlavne ocenujem ked si robim susene paradajky alebo take zdrave maskrty z ovocia, susene z obchodu nejako moc nemusim. ako sme sa prestahovali do domu sa snazime robit co najviac veci vo vlastnej rezii, preto mame aj tolko vselicoho a bez tej spajze by to bola hruza a chaos :-D a este tam uskladnujem zeleninu, na tu som zabudla :)
Odpovedať
@lubk0 Komora je dlhá 235 cm. Ak by sme robili kuchynu do Lka, nechcela by som ju tahat viac ako 3 m. Hlavne aby to nevyzeralo divno, ze mam chladnicku v obývačke :)
Odpovedať
@cukrovypampusik Si šikulka. Snad sa aj ja raz dopracujem k takému vyváraniu, zaváraniu či sušeniu ovocia. Z vlastnej záhradky to hned lepsie chutí x-)
Odpovedať
Urcite komoru nechaj! Navyse si nemyslim, ze kuchyna sucasnych rozmerov je mala.
Odpovedať
Profilova fotka
@anefi komoru by som nerusila, radsej by som si dala inde umyvadlo ( je neprakticke mat ho sumerne pod oknom, lebo si rozkuskujes prac. plochu.daj ho viac do prava) kuchyna sa mi vobec nezda až taka mala ... staci posunut do umyvadlo a hned mas pod oknom kusisko suvislej prac. plochy :) Komora je super vec a neviem si predstavit bez nej, hlavne ak nemate pivnice. CO je to hnede na pravej strane linky???
Odpovedať
@katrin21 To hnede je linka, len som nevedela najst lepsi obrazok, tak som tam supla taky co som prvy nasla a je hnedy :-( Rozvrhnutie linky budem riesit v najblizsej dobe. Ale dakujem ti za radu s umyvadlom. Manzel ma suri, ze ak by som chcela zrusit komoru, tak teraz kym este nie je urobena podlaha.
Odpovedať
Profilova fotka
@anefi uricte ju nerus, linka je dost velka, ved je do U :) Jo a chladnicka sa da riesit :) susedia maju presne takto ako ty kuchynu s obyvackou, presne :) A maju tam na konci linky urobenu tenku priečku, napr. zo sadrokartonu, ciže chladnicka je za tou prieckou a vobec ju nevnimas, ze je tam :) a od obyvacky vidis stenu a nie bok chladnicky :)
Odpovedať
Anefi, myslím, že skôr ide o to, či máte úložný priestor na rebrík, vysávač, upratovacie potreby, mop, atď. Zaváraniny v pohode dáš do potrav. skrinky. Vysoké skrine a chladnicu - neviem či chceš vstavanku alebo voľnú, by som dala na stenu kde je špajza hneď skraja - ak by bola voľne stojaca chlad. tak určite ten múrik čo spomínala @katrin21, drez pod okno ako máš a varenie sa vyrieši pri návrhu linky. Nedávaj chladničku do jedál. priestoru, bude to škaredé, nepraktické a bude to zaťažovať priestor. Linku v tej časti môžeš kľudne potiahnuť ďalej a pokračovať buď znížením prac. dosky a vytvoriť sedenie pre decká - resp. urobiť to v tej časti tak trochu obývačkovo.
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som nerusila....ved si to porovnaj ako zijes teraz - mate komoru alebo nemate? vyuzivate ci nevyuzivate? :-) skor sa mi nepaci, ze nema ta komora okno....to je dost o nicom, neviem si predstavit, ked ti tam zahniju nejake jablka ako to budes vetrat.....bez okna to uz fakt mozes spravit aj vacsiu potravinovu skrinu....
Odpovedať
@anefi Dá sa to krásne vyriešiť ... Chladnička vôbec nemusí byť v obývačke, pri L kovol riešení môže byť vstavaná v rohu, medzu stenou komory a kuchyne (kde je okno)
Odpovedať
Profilova fotka
my mame chladnicku suflikovu :-D http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/pro...
Odpovedať
@hanka_april Sranda, to som ešte nevidela :-)
Odpovedať
Všetci ste me veľmi pomohli svojimi názormi :-) Po zrelom zvážení komoru ponecháme a pouvažujeme aj nad nejakým vetraním. Skúsim poriešiť kuchynskú linku tak, aby pôsobila vzdušnejšie a väčšie. Zbúranie komory by sme časom asi ľutovali.
Odpovedať
Profilova fotka
@anefi no nerobi ju vela firiem, ja viem len o dvoch tu je nasa: http://static1.asmira.com/photo/01/40... su to tie sufliky najviac pri okne neverila by si aka je obrovska my mame este aj "obycajnu kombinovanu" v komore, ale je skoro prazdna, mame v nej len sampanske a vino a ked mamina dovlece nieco vo velkych hrncoch :-D :-D moj manzel najprv bojoval proti, ze to je kravina a teraz si nevie vynachvalit, ake to je prakticke
Odpovedať
@anefi pridavam sa k tym, co su za komoru, neviem si predstavit, ze by sme ju nemali, ta nasa nie je nejak extra velka, police mame len popri jednej stene, ale zmesti sa do nich hrozne vela. Neviem si predstavit, kam by som dala zavaraniny, ale aj ine blbosti, ako vianocne ozdoby a pod. My este planujeme aj mrazak navyse, lebo mame mensiu chladnicku s malinkym mrazakom. K nezaplateniu je aj to, ze je tam chladnejsie, ako v kuchymi. Vetranie urcite pories, my mame okno a je to super, susedovci okno nemaju a veru idu vymyslat teraz odvetranie..
Odpovedať
Profilova fotka
@anefi aby si zistila ci kuchyna by bola dostatocne velka pre vas musis si to urobit do priestoru. na papieri sa da vela napisat a vymerat ale chyby zistis az ked to bude hotove. ja si neviem predstavit 1.2m medzi linkami ako dostatocny priestor. to ked tam jeden stoji tak ten druhy len tak tak prejde vedla (a to nie som postava s kilami navyse. odmeraj si to doma - stena jedna strana a nejaky "pevny" nabytok (stol) na druhej. a potom sa tam postavte a predstavte si ze tam mate otvarat skrinky a zaroven varit ci snazit sa ist k umyvadlu. myslim si ze potom mozno zmenite nazor na "velkost" kuchyne ja by som sa este stale radsej pohrala s umiestnenim spotrebicov aby si mohla mat jednu stenu len na skrinky a nie to mat sekane hore dole.
Odpovedať
@anefi jasne ze ju nechaj, tych 1,2m uplne staci, a to varime dvaja casto. Vedla varnej ploch ba som predlzila prac.plochu, da sa pri nej stta z dvoch stran, z tej strany od jed.stola, muz najcastejsie kraja zeleninu, cisti maso a nezavadzia mne pri sporaku. na 120 cm akurat otvorim obe strany suplikov, ci dvierok.
Odpovedať
@dana_l Skusim ist este do nejakeho kuchynskeho studia a poradim sa s profesionalmi. Ale uz sme na cca 90 % rozhodnutí, že komoru nechame. Stale sa este mozme pohrat s kuchynou a rozmiestnenim spotrebicov :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?