Dom namiesto domu

Ahojte,možno blbá otázka ale neviete ako to je keď by sme chceli postaviť dom na mieste kde dom stoji?Pôvodný by sa zbúral a na tom mieste postaviť nový.🙂Všetko čo sa týka plynu,elektriny,kanál a odpad ,pôvodné číslo domu by ostalo....Dá sa to riešiť?Ďakujem za odpovede...
Odpovedať
Profilova fotka
@ikiliena18 Dá sa to riešiť potrebujete projekt a stavebné povolenie na rekonštrukciu.
Odpovedať
Čo ak je dom medzi domami?Z jednej strany len asi 1 meter a z druhej cca 1,5 metra od susedov?
Odpovedať
Profilova fotka
@ikiliena18 Preto by sa to nemalo brať ako že chcete pôvodný dom búrať ale ho opraviť to vám nemôžu zakázať, aj keď tiež si nebudete môcť dovoliť všetko.
Odpovedať
Čo si nebudeme môcť dovoliť?Ako to je myslene?
Odpovedať
Profilova fotka
@ikiliena18 No napríklad nieje problém zateplenie výmena okien alebo zmena dispozície to sú bežné veci ale ak by ste chceli napríklad pristavať poschodie, nehovorým že by sa to nedalo ale bude to treba riešiť na konkrétne podmienky a nie vždy sa všetko dá. Skrátka nieje to ako keď idete stavať na hohej lúke, treba si nájsť na projekt dobrého projektanta a ten bufde v projekte koordinovať vaše požiadavky s možnosťami čo dovolia úrady.
Odpovedať
Ak to budete hlasit ako zburanie a novostavbu, budete musiet dodrzat vsetko, co plati pre novostavby - teda aj odstupy. Rekonstrukcia je v tomto pripade vhodnejsia v tom, ze min. odstupy zostavaju ako su. Ale platia pre nu pravidla - napr. zachovanie povodnych zakladov, ci casti skeletu, atd.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?