Dom na pozemku 13,5 x 13,5 m2

Profilova fotka
Je možné postaviť 4 izbový poschodový domček na pozemku 13,5 x 13,5 m2...na jednej hranici pozemku je čiastočne hneď ďalšie budova :-| (nie na celej strane) pozemok je v tvare L čiže predzáhradka by bola len mi ide o to či je to požne postaviť na tom štvorci. Ďakujem za radu ;-)
Odpovedať
Tak je to dost extrem ale su projekty malych domcekov, napr. http://www.minidomy.sk/domy/eko-minid... V prvom rade treba zvazit, ci splnite povinne odstupy od hranice pozemku (min. 2m, pricom min. vzdialenost medzi domami s oknami do obytnych miestnosti je 7m) a odstup od cesty. Skuste skocit na obecny urad, mali by vam vediet povedat, ake odstupy musite dodrzat.
Odpovedať
Profilova fotka
Pochybujem, ze by to stavebny urad schvalil.
Odpovedať
Profilova fotka
@calimero ďakujem ten pozemok je vlastne záhrada mojej mami ...keby sa to definovalo ako prístavba ale bolo by to oddelené...také niečo je možné? kvôli tomu že ten odstup 7 metrov by asi nebol možný dodržať :-S
Odpovedať
@machavka s tou pristavbou pochybujem, asi by to neskolaudovali, ked by to bol samostatne stojaci dom, ale nie som odbornik. Odstup 7m je dany normou, ale pokial sa susedia dohodnu, moze byt aj menej. Obec moze mat tiez nejake obmedzenia, takze najprv by som skocil na obecny urad, nech ti povedia, co mozes, a co nie.
Odpovedať
Profilova fotka
Mne sa zda, ze len iste % pozemku moze byt zastavane. Neviem, akym podielom je to zadefinovane. Ale v tomto pripade by bol zastavany takmer cely pozemok.
Odpovedať
Profilova fotka
@calimero Asi sa pôjdem popýtať tam....tá budova je mamin dom takže určite by sme sa dohodli..bolo by fajn keby to tak bolo ;-) ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@mom3 tá predzáhradka ma asi 6 x 6 m2 pozemok sa berie ako celok nie...to by malo tiež do toho spadať...či? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@machavka ano, samozrejme, ze sa do toho rata. Bezne ma 4-izbovy poschodovy dom rozmery cca 9x9m (mozno viac mozno menej). Zastavanost sa casto obmedzuje na 40% plochy a pod. Tak preto si nie som isty, ci by to preslo.
Odpovedať
Profilova fotka
@mom3 fuuu tak to je fakt tesné :-| každopádne sa pôjdem informovať na mestský úrad ;-) ďakujem
Odpovedať
Určite sa zmestí. My momentálne staviame na pozemku 11,5*26m. Dom bude mať rozmery 5,5*17,5m. Od spodného suseda máme vzdialenosť 80 cm, a od horného skoro 5m.
Odpovedať
@machavka urcite sa da nieaky mini domcek
Odpovedať
Profilova fotka
@domcek82 Vas pozemok ma 299m2 a @machavka ma pozemok 182m2. To je o viac ako 1/3 menej. Vasa zastavana plocha je 96m2, co je 32,19%. Pri rovnakej percentualnej zastavanosti by dom machavky mal zastavanu plochu 58,58m2 (to uz je aj s murmi a zateplenim).
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mom3 Ešte som zabudla dopísať, že pri dome bude aj pristavená garáž s rozmermi 5,5*5,5 m.
Odpovedať
Cinania stavaju aj na mensich takze mozne to je :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@pomiuk Ja som spal v hotelovej izbe, ktora mala 2x2m (postel, telka, stolik, sprcha).
Odpovedať
@machavka Možno by sa dal dvojdom s tým vedlajším domom (rodičovským) ťažko takto povedať. Asi by som si na tojom mieste behla v prvom rade na stavebný úrad a prezistila podmienky - % zastavanosti, povinné odstupy, uličnú čiaru a tak... Alebo ak máte radi adrenalín tak môžete postaviť čo chcete a neviem o tom že by dali niekomu niečo zbúrať :-(
Odpovedať
Profilova fotka
a nedalo by sa pristavať k matke? Len by ste mali oddelené byty. Ťažko sa radí, keď nie je pôdorys pozemku.
Odpovedať
@mom3 =-) pozeram na manzelsku postel.. ta ma 2 X 2 m.. fakt si neviem predstavit tak " velku" izbu a k tomu aj sprcha ? kolko mas cm.... lebo ak by si bol pidi muzik tak este by som to pochopila mozno :-N
Odpovedať
@machavka osobne by som si najskor zistila, ze je vobec aspon teoreticky mozne stavat na tak malom pozemku... obec moze mat uzemny plan.. vacsina uzemnych planov stanovuje minimalnu vymeru stavebneho pozemku na 400 m2 .. taktiez podla stavebneho zakona musis mat na pozemku bud garaz alebo garazove statie.. k comu sa taktiez treba pripocitat obstavany pristor.. dlzku vzdialenosti od plota s druhym pozemkom nesmie byt mensia ako 2 metre a od susedneho domu mensia ako 7 m, ale ak sa urobi vynimka a nie su na ten strane rd okna da sa to skratit na 4 m. ... ako vravim.. prve co treba je ist na obecny urad. potom budes ovela mudrejsia.. zelam vela stastia, ale osobne to nevidim pozitivne, najma nie co sa tyka samostatne stojaceho RD
Odpovedať
Profilova fotka
@lucka1987 Ja hovorim o hotelovej izbe. Jednoducha postel, uzucka chodba so stolikom a na druhej strane sprchovy kut. A jedna noc stala 60€. :-)
Odpovedať
@mom3 ved ja chapem.... ale stale mi nejde do hlavy ze 2 X 2 m a vsetko s atam pomestilo ? =-) ved to su 4 m2 . klasicka postel ma cca 1,5 m2 a sprchac 0,7 m2 . a to hovorim o najmensich moznych rozlohach =-)
Odpovedať
:-) http://mojdom.zoznam.sk/cl/10063/1361...
Odpovedať
@atlaska :-D uz som to nedavno citala.. skutocne super byvanie. ja mam zavraty a klaustrofobicke stavy uz aj v nasej malej bytovkovej kupelni ktora ma 5 m2 :-N
Odpovedať
Profilova fotka
@lucka1987 Obycajna postel ma 2x0,9m. Cize ani 2m2...
Odpovedať
@mom3 no ved som napisala ze ma cca 1,5 m2 ;-) ved ja nic. ja len zo zvedavosti.. pozeram sa na tu plochu 2X2m / pozeram na moju postel, ktora je tej rozlohy / a akosi stale nechapem rozlozeniu .. bola postel niekde na poschodi ?
Odpovedať
Profilova fotka
@lucka1987 No ta izba vyzerala asi nasledovne. Sprava: postel 0,9x2m, chodbicka 0,3x2m, sprcha 0,8x2m. Je to fakt len na prespatie. :-)
Odpovedať
@mom3 ahaa, uz chapem.. fuuha.. no skutocne, nezaspala by som tam, klaustrofobia ista. ale tak mas zazitok, sranda, ze aj taky hotel je a ani nie prilis lacny :-N :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?