Dom do 50 000€

Ahojte, myslite, ze sa da postavit dom do 50 000€ ? A je lacnejsie prestavat 3izbovy dom na viac izbovy, pristavit a prerobit?
Odpovedať
Profilova fotka
My to ideme vyskusat:-D
Odpovedať
Profilova fotka
Za tvoj rozpočet bude problém aj novostavba aj rekonštrukcia u nového domu asi najskôr nejaký montovaný a veľa vecí (myslím tým skoro všetko ) si robiť sami a rátam z predpokladom že máte pozemok, u prestavby záleží na stave budovy ktorú chcete rekonštruovať. Ale ja osobne by som račej staval noví u rekonštrukcie nikdy nevieš čo sa objaví. P.S. Pri tak malom rozpočte by som to z počtom izieb nepreháňal myslím že by som sa uspokojil aj s tromi.
Odpovedať
Profilova fotka
@deborah10 úprimnú sústrasť.... mal som rozpočet 88000 tisíc, skončil som na 113000 ,-E robil som si svojpomocne a po kamarátoch, hrubú stavbu mi robili Poliaci a dlažby supeer ciganí z Revúcej :) materiál som mal za skvelé ceny samozrejme kvalitné.... :)
Odpovedať
Neda...skus si pozriet od prodomu dom viktoria, malinky a cena 62000€ a to su tam urcite nacene zelezne zarubne. + terenne upravy, zariadenie domu.....kamarati postavili montovany svojpomocne za 58000€ a to je take mini, ze v spalbi maju postel na sikmo, aby sa im tam vosla......Utopia
Odpovedať
@iigor skoda, ze to vsetkym dojde neskoro.. Nas dom mal stat 113000 aj s terennymi upravami sme na 160000 a ti vela svojpomocne, ved len podlahovka s kotlom stala 10000, okna s dverami dalsich 10000
Odpovedať
do 50k hruba stavba. inak dom nie. mozno tak 3i domcek. aj to materialovo velmi velmi skromne a svojpomocne. ked uz budem stavat dom, nebudem ho stavat z lacnych mat. aby som ho po 5 r znova rekonstruovala.... radsej dosetrim a pockam v byte :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak dik za uprimnu sustrast myslim ze dost nevhodne 8-) az ma zamrazilo :-S
Odpovedať
Profilova fotka
Ale otázka znela či sa dá postaviť dom do 50 000 a myslím nejaký ten montovaný dom o rozlohe cca 80 m2 z pultovou strechou samozrejme nie v nízko energetickom štandarde svojpomocne bez nejakých úprav terénu a drahých obkladov a dlažieb asi by sa dalo ale ja osobne v by som si v takom prípade radšej kúpil byt. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ideme stavat 3 izbovy 84 m uzitk.plochy na 7,5 arovom pozemku
Odpovedať
Profilova fotka
A v tych 50 000,- bude mas mat aj zakladnu dosku, sanitu, obklad, podlahu, uprava terenu, plot,? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
mladí sú tak ovplyvnení reklamou, že logické a vlastné zmýšľanie ide stranou. Boli časy, že bola skutočná bieda a ľudia domy stavali, nebudem rozpisovať ako, ale zobrať si 80tis.€ hypotéhu a zaplatiť 120 je nedôstojné mysliaceho človeka. Mladý človek, ktorý pracuje a doma len spí má príp. jedno dieťa potrebuje dve izby a hyg zariadenie, (v bytoch je to obyčajne plocha 2m2) a odrazu potrebuje 80-120-180 m2 Stavanie na etapy neexistuje? Keby si ľudia, čo majú domy namaľovali na zemi čiary, koľko sa z domu využíva a plochy pod 10% využitia odpočítali, zistia, že stačila polovičná plocha.Tu sa prejabvuje aj odtrhnutosť škôl od života, študenti mali v ročníkových projektoch a na Web stránkach predložiť projekty na riešenie bytovej otázky od marginalizovaných skupín po strednú triedu, ktorá má pracovať, zarábať a nie riešiť ako stavať.
Odpovedať
Dá. http://www.modrastrecha.sk/blog/ups/a... Bez definitívnych terénnych úprav a záhrady. Proste kompletný 4i NED vrátane plotu. Ale stavanie na ideálnom pozemku a majstri za výborné ceny.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@andersk bez plotu :-p
Odpovedať
Doesn´t matter. Plot môže stáť niekoľko 100 aj niekoľko 1000 €.
Odpovedať
Profilova fotka
celkom ma strašíte, my máme rozpočet 80.000 a chystáme sa doň vopchať....samozrejme bez pozemku...
Odpovedať
Profilova fotka
@jvlo poznam taký prípad
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 jan súhlass.. ja som býval 10 rokov v jednoizbovom, 10 rokov v trojizbovom až potom prišiel na rad dom ..dnes chcú mať mladí ľudia hnedkajjjj všetko. najlepšie do roka... a nehorázne sa zadĺžia ....vlastne sa stanú sa otrokmi bánk a otrokmi vlastného domu, lebo nič iného si nemôžu dovoliť..postaviť malý dom, aby mal hlavu a pätu je jednoduché a zároveň veľmiii zložité..... :) .. ja mám plochu 169 m2 ale dom mám riešený tak, aby som ho mohol bez úprav pokojne obývať so synom pokiaľ bude mať rodinu, alebo časť prenajať, alebo doopatrovať rodičov, svokrovcov, súrodencov..nikdy nevieš, čo ti život prinesie .preto dom treba stavať tak , že počas života, by sa ti mal s minimálnymi úpravami prispôsobovať..bezbariérovosť by mala byť samozrejmosť..... a hlavne nepodliehať nezmyselným trendom, ako napr. dom bez podstrešenia..alebo schody do obývačky, atď.... tu nie sme v USA, tu staviaš dom na celý život...
Odpovedať
@iigor čo je zlé na schodoch do obývačky? najmä keď je malý rozpočet, tak by som schody dala aj nad kuchynskú linku :-D či má sa im špeciálne vyhradiť 4-6m2?
Odpovedať
@iigor dom,ci byt na cely zivot stavali nasi rodicia. Uz je ina doba. Ked nebude treba detske izby, treba ist do mensieho.
Odpovedať
Podla mna by sa to malo dat ak sa clovek uskromni. My mame 120 m2, dovolim si povedat ze vo vyssom standarde a komplet dom (bez oplotenia a terennych uprav) vysiel na cca 75 tis. Cize mensi dom, bez klimy, vetrania, krbu.... a dalsich veci bez ktorych sa da v pohode zit tak by sa to malo dat. Podmienkou vsak je ze si ten dom postavis prakticky sam :-)
Odpovedať
Viete, ak sa vam to podari, tak blahozelam, ale majte aspon tolko penazi, kolko uvadza projektant. Ziadne stavby typu.-..ma to stat 90000, ale svojpomocne to dame za 50000 sa postavit nedaju, pretoze tie projekty su nacenovane v nizkom standarde. Potom si pripocitajte nabytok, sanitu a spotrebice. Ked budete mat takuto sumu, budete mat dom, do ktoreho budete chodit po paletach, ale bude vas. Inak skoncite s uverom na krku, rozostavanym domom byvajuc u svokrovcov, alebo sa jeden z vas zbali a pojde makat na par rokov do zahranicia, pripadne navisite hypoteku do takej vysky, ze to budete ledva zvladat
Odpovedať
http://clanky.topreality.sk/dom-za-7-... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@tyna1212 Príliš široká otázka. Je lákavé pustiť sa do toho, keď mi napr. niekto dá pozemok. Stmeľuje to rodinu keď sa spoločne niečo buduje, prekonávajú sa prekážky a je vízia lepšej budúcnosti. Ale katalógové ceny sú oproti realite o 30 - 50% podhodnotené. Takže treba zvážiť, či je cieľ reálny, lebo ak nie môže to mať aj protichodný účinok. Mať menej nárokov je niekedy viac. Držím palce, aby ste sa správne rozhodli.
Odpovedať
Profilova fotka
@tyna1212 Dom do 50tis. eur sa dá určite postaviť svojpomocne aj 3izbový / ideálne na rovine /. Avšak musí byť správne navrhnutý, aby ste zbytočne neplatili za priečky, zbytočné m2 chodieb, zbytočne komplikované rozvody kúrenia/ elektriky/vody, aby nebola predražená strešná konštrukcia apod. . Naposledy sme navrhli 2izbový dom/rekreačnú chatu v Čunove a zmestil sa nám rozpočet do 40tis aj s vonkajšími obkladmi, oknami, dverami, kúrením a prestrešením terasy / stavba bude z časti svojpomocne, z časti dodávateľsky/. Reálne to teda je, len treba zvoliť vhodnú dispozíciu a materiály a najma nepodpivničovať dom / zbytočne by sa predražil /. Dobrý architekt Vám k projektu aj spočíta potrebu materiálu a zbytočne nebudete preplácať! A okrem iného už vieme zabezpečiť aj 2podlažný RD na kľúč od 80tis. eur. Veľakrát si ľudia myslia, že ked si sami navrhnujú dom a aj ho úplne sami stavajú bez rady odborníka tak že ušetria. Opak je však pravdou, pretoŽe sa veľakrát stáva že k stavbe musíte prirátavať aj kúpu alebo prenájom strojov a nástrojov / ktoré majú stavebníci v cene / zbytočný odpadový materiál a navyše kopu strateného času.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzanka.zuzu schody v obývačke- uniká ti teplo do podkrovia, ale najhoršie je strata súkromia pokiaľ máš väčšie deti a kamaráti, kamarátky chodia ku Vám na návštevu cez obývačku :) .určite sa schody dajú v malom dome naprojektovať aj z chodby mne zaberajú 3 m2 a mám pod nimi skrine... :)
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska nesúhlasím. Slovensko je špecifikum a históriu, ekonom.situáciu a tradície len tak nevymažeš..SR drží v Európe popredné miesto bývania detí s rodičmi....... :) nie sme v USA... ani tak skoro nebudeme,
Odpovedať
Profilova fotka
@architekt_mikulec hm a kde sú započítané podlahy, kuchynská linka, interiér. vybavenie, dobudovanie exteriér... , svetlá vypínače,atď.. stavali ste CHATU ... ktorá má iné tepelno izolačné požiadavky ako dom,,alebo sa mýlim ja keď som napísal 116 000 eur, tak je to úplne všetko interiér- 169 m2 a interiér ,..NED 40 kW/m2
Odpovedať
Profilova fotka
bol som sa pozrieť, koľko to všetko stálo ...116 tisíc..nesprávne je 113 tisíc.... za 50000,EUR dom pre 4 člennú rodinu, aby ste sa netlačili kvalitne NEPOSTAVÍTE (myslím tým aspoň NED.. s horšími parametrami sa neoplatí stavať, hlavne ak beriete úver a každé ušetrené euro sa ráta.. reálnejšie je 70-80 tisíc... aj to tak s odretými ušami.. :)..náklady na náš domček mesačne po vyúčtovaní je 87,60 a 12 eur internet a satelit EUR, niektorý dokážu ešte menej platiť :) .. v 3 izbovom byte sme platili všetko cez 240 eur ...
Odpovedať
Profilova fotka
@iigor krásny domček
Odpovedať
@iigor V mojom okoli nik nebyva s rodicmi, 90% ludi ma uz druhe - tretie byvanie podla potrieb rodiny a este rataju s dalsim byvanim na dochodok. Deti s nami byvat urcite nezostanu, a ani ja nebudem byvat v dome kde som teraz. naco by mi bol az decka odidu?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?