Dobreho projektant okolie zilina

Vie mi niekto poradit dobreho projektanta okolie zilina
Odpovedať
@tatiana4111 Zorientuj sa v problematike a potom ti stačí akýkoľvek vôl s pečiatkou. Nechaj si poradiť od ľudí čo už stavali dom. Vždy chci vedieť aj prečo máš niečo spraviť, never slepo. Odporúčam dispozíciu s veľkými miestnosťami a terasou do záhrady, štandardné základy na pásoch, porobetón 40 cm na obvodovej stene, sedlovú strechu s pálenou škridlou, plynový kotol s radiátormi a krbom na drevo. Dá sa to postaviť za jedno leto, ak sa to šikovne zorganizuje.
Odpovedať
Veľmi dobre si jej poradil.....potom som zvedavý na toho vola s pečiatkou ktorý bude počitať statiku....a toho vola čo mú navrhne 40 cm porobetón s radiátormi....
Odpovedať
@polystyren No krasa, tomu sa hovori moderne myslenie..... :-)
Odpovedať
@dvorcidlo0 Čo chceš počítať na 40 cm stene? Stavajú sa z nej činžiaky, dĺžka steny 10-ky metrov. Čo máš proti radiátorom? Treba zájsť na návštevu do novostavby a hodinku podebatovať s majiteľom. Tu by to bol text na niekoľko strán, a tam to uvidí na živo. @danculd Definuj slovo moderné. Módne?
Odpovedať
@polystyren Moderne = usporne. Tzn. sendvicova konstrukcia, tensie murivo, hrubsia izolacia. Ziadny krb a robenie si kotolne v obyvacke ale radsej usetrenych 3000-4000 za krb vrazit do lepsej izolacie, vzduchotechniky a podobnych modernych veci. Neviem preco radis 40cm murivo na domcek, ked ako sam pises sa z neho stavaju cinziaky. Dalej nechapem co je skvele na radiatoroch, to sa im bude v buducnosti dost tazko prechadzat na nizkotepelny zdroj (napriklad tepelne cerpadlo). Prepac ale jednoducho tvoj nazor je zastaraly a tak ako pises sa stavali domy pred 20-timi rokmi.
Odpovedať
@danculd V čom je úsporný sendvič? Potrebuješ vnútorné nosné steny aj so základmi a vencom. Zateplenie stojí práca cca 10 - 20 eur/m2. To je nenávratné. Straty domu sa obmedzujú poriadnou izoláciou podlahy, strechy, 3-sklá, a rozdiel medzi 40-kou PorfixomPlus a tvojim sendvičom je potom nezaujímavý. Krb stojí pár stovák, komín tiež, je príjemné si pár krát do roka zapáliť oheň. Vzduchotechnika robí taký čudný vzduch, CO2 býva do 1000 ppm, čo je veľa. Účinnosť rekuperácie je reálne 50%, vzhľadom na infiltráciu. To je finančne nenávratné. Kto chce nech si ju dá kvôli komfortu, ale nie kvôli úsporám.
Odpovedať
Jo, a ešte sa ti nasťahujú mravce pod polystyrén.
Odpovedať
@polystyren Krb a komin stoji par stovak???? No a teraz daj tu o karkulke. Ostatne nema cenu ani komentovat. Mravce to zabili uplne.....
Odpovedať
@danculd Keď nemáš šajnu o cenách, zájdi si do obchodu. Nemusíš kupovať to najdrahšie. A mravce to zabili? Si mimo realitu.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
co by ste potrebovali?
Odpovedať
Profilova fotka
@polystyren :-D No to isto. Takto sa stavalo 30 rokov dozadu. Len si pekne vyhľadajte projektanta....
Odpovedať
Článok sa načítava...
@halagacka.peter Pred 30. rokmi sa nevyrábal porobetón s hustotou 400 kg/m3. Pri hrúbkre 37,5 cm má tepelný odpor 4 m2K/W, http://www.porfix.sk/stavebny-materia... . Pri kúrení plynom sa neoplatí zatepľovať, ľahko sa s ním robí, tlmí mikrovlny.
Odpovedať
Profilova fotka
@polystyren Dané parametre sú dosiahnuteľné len v laboratórných podmienkách. Prečo radšej neušetriť na hrúbke muriva 7,5 prípadne 12,5 (porobeton 25) a za ušetrené zatepliť materiálom na zateplenie určeným. Pri kúrení plynom sa neoplatí zatepľovať? Prečo by sa neoplatilo. Sieťku,lepidlo a farbu musím kúpiť tak či onak. EPS 70F hrúbka 100 mm= cca 4,5E/m2 Povedzme nech má priemerný bungalov 120m2 ploch nosných stien. Potom 120*4,5=je 540 eur. Takže asi tak, že za ušetrené murivo si dovolím kúpiť nie EPS 100mm ale kľudne 200mm. O tom aké budú parametre steny sa baviť nebudem. Netreba ;-) No a ešte k poroberonu....Keď porobeton tak Xella alebo Thermalica.
Odpovedať
@halagacka.peter 1) úspora: Okrem polystyrénu treba zaplatiť aj lepidlo a prácu. Cena bude 15 €/m2. Porovnaním oboch variant sa dá zistiť že návratnosť je príliš dlhá alebo nenávratná. 2) stavebné náklady: Tenké obvodové steny vyžadujú vnútorné nosné priečky so základmi. Široká stena stačí len obvodová. 3) problémy: Mravce lezú pod polystyrén. Do trdších materiálov sa ťažšie robia otvory pre elektrinu, vodu a podobne. 4) opatrenia: Hustejšie stavebné materiály vytvárajú silnejší tepelný most a potom treba zatepliť aj základy, alebo prerušiť tepelný most zasa nejakým ľahším materiálom.
Odpovedať
Profilova fotka
Či treba základ pod vnútorné nosné je dané statickým posudkom, typom stavby a podobne a vonkoncom sa nedá povedať , pri OM 375 metreba a pri 300 treba!!! Polystyrén okrem izolačnej schopnosti omnoho zvyšuje akumulačné vlastnosti muriva čo je v severských (mojích) podmienkách viac ako vítané. Mravce neriešim. Nebubú mať kade loziť nakoľko nebude a netreba štartovaciu lištu. Okrem toho som o tom prvýkrát započul dnes:-D Do akých trdších materiálov sa ťažšie robia otvory pre elektrinu? Myslel som, že sa stále bavíme o pórobetóne. A medzi Porfixom a Xellou a lepšie reže a dlabe do Xelly.. Základy treba zatepliť tak či onak a to práve aby sme eliminovali tepelné mosty. Jednoducho považujem hrubé múry za prežitok. Múr nesie izolácia izoluje.....Hotovo
Odpovedať
@halagacka.peter Ak treba akumuláciu, možno spraviť betónový monolitický strop. To čo naakumuluje pórobetón je nepodstatné. Na základe JPP (jedna pani povedala) sa nedá rozhodovať, každý povie niečo iné. Pravda sa ukáže na konkrétnych číslach, výpočtom, skúsenosťami na stavbe a pri bývaní.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?