Dispozicia obyvacka + jedalensky stol

Ahojte, chceme vas poprosit o vas kriticky pohlad na nase varianty dispozicie obyvacky s jedalenskym stolom. Ktora varianta dispozicie je podla vas najvhodnejsia? Ide nam hlavne o umiestnenie okien + vystupu resp. vystupov na terasu. Co myslite - maju zmysel dva vystupy do zahrady resp. na terasu (pri jedalenskom stole aj z obyvacky)? Alebo iba jeden? Odkial? Takisto, ako by ste riesili umiestnenie okien? Je podla vas vhodne = v ktorej variante? Orientacia - dolu je juh. Dakujeme za vsetky vase podnety.
Odpovedať
@itgospa jedine co mi akarut sedi je v 3. vzdialenost tv od sedacky ale ku stolu si urcite nesadnete. Medzi stolom a prekazkou ma byt urcite meter. Stol sa dimenzuje ked sa sedi iba oproti ze pre jedneho je potrebny priestor 60×40 sirka krat hlbka miesta jedneho sediaceho. Ked by si mala stvormiestny stol siroky 80 cm tak priestor potrebujes siroky 3 metre. Viac miestne stoly su tusim uz aj sirsie. V ostatnych navrhoch mas strasne uzke prechody a velmi blizko telku. Najprv si rozvrhni rozmiestnenie nabytku a az tak sa rozhoduj nad oknami a dverami. V tvojom pripade budes asi musiet z niecoho upustit. Zmensit linku, zmensit gauc..... Vies tu pridat cely podorys a nie len taky vyrez?
Odpovedať
Profilova fotka
fuu tak toto je trosku narocne. Myslim, ze tam chces toho dat moc, nevychadza mi to nijako, aby vzdialenost od telky bola fajn a aby aj posedenie za jedalenskym stolom bolo prijemne. Bol by dobry napad pridat podorys cely :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Podobne mame riesenu obyvko kuchynu. Neviem ti ale poradit. Jedalensky stol mame pre 4 osoby (75x120) a mame ho tiez ako ty, len zabera 240 cm (miesto akurat) a nie tvojich 210. Da sa povedat, ze mame poslednu variantu, len ine rozmery
Odpovedať
@itgospa nechala by som jedalensky, dala bud male okno jednostranne, alebo aj ziadne.. Sedenie + tv -prakticke je, ked bude terasove okno na jednej strane spolu.. To male okno zrusit Mozes si nechat sedacku tak, tv dat ako je kvetinac na tu stenu.. Podla mna lepsie je, ked das sedacku do U k juznemu rohu, tv vedla krbu.. A terasove okno vkuse..
Odpovedať
@hroma poziciam si tvoj navrh a trosku ho poprehadzujem lebo na necelych 4,5 metra si neviem predstavit stol stol, sedacku a telku. Krb by som uplne zrusila. Sedacku dala na miesto krbu a telku oproti. Teoreticky krb do laveho dolneho rohu a vedla telku ale pod telku sa potom zmesti len mensia skrinka. @itgospa aku velku telku planujes? My mame uhlopriecku cca 100 cm a sedime od nej asi 4,5 m. Aj ked tv nebudes pozerat tiez nie je velmi prijemne sediet dva metre oproti stene
Odpovedať
Ka by som dala ppslednu moznost, ale ten gauc iba do tvaru L. Nie do U, tu cast pri stole by som vynechala uplne
Odpovedať
ahojte, vdaka za vsetky vase prispevky aj nakresy. vychadza mi, ze mi radite dat iba jeden vystup na terasu, najlepsie z obyvackoveho priestoru. Tiez dat sedacku tak, aby sme sa nemuseli pozerat na stenu. chcem sa vas este spytat: - aku velku mate TV a aku mate vzdialenost medzi sedackou a TV? - mate pri jedalenskom stole okno? - ak mate z obyvacky vystup na terasu, nevadi vam, ze musite ist daleko z kuchyne von?
Odpovedať
Profilova fotka
@itgospa ak si videl moj album, tak vies ako to mame zariadene. Vzdialenost medzi sedackou a tv mame mensiu ako ty (medzipriestor je 2,8 m). Tv mame 58". Mne osobne vobec nevadi, ze chodim z kuchyne cez obyvku na terasu. A urcite nam nevadi, ze prechadzame popred tv. A to fajcim, tak chodim vecne na terasu. Okno pri stole je klasika velkost, dvojkridlove. Ja som velmi spokojna.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Mohol by si dat cely podorys, alebo aspon aj s kuchynou? Ta terasa ma byt kde? Tam kde planujes obyvacku? Nasa tv uhlopriecka 143, vzdialenost 450. Obyvacko-jedalen ma na jednej strane 2*180 fr okna a na dvoch stranach okna. V buducom dome su planovane dve 400 fr okna a jedno 240. Nabytku moc nemame a mam rada velke okna. Vychod na terasu mame medzi obyvackou a jedalnou, z kuchyne je to 4 m, ale nic neobchadzam, idem rovno.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?